marți, 17 februarie 2015

Apostolul homosexualilor, parlamentarul PSD Remus Florinel Cernea, calomniaza fete bisericesti din BOR folosindu-se de afirmatiile unui individ certat cu randuiala bisericeasca. Cristi Calin e cunoscut ca un vechi agitator impotriva superiorilor sai.





Remus Cernea si colaboratorul sau Cristi Calin incearca sa “dovedeasca” o poveste inventata pentru a discredita Biserica Ortodoxa Romana. Daca pana acum milita pentru introducerea pacatului homosexualitatii in legea Statului Roman, dintr-o data, acesta isi schimba convingerea condamnand aceste practici scarboase folosindu-se de marturia unui tanar razvratit fata de mai marii sai.

Cine si de ce sustin aceste tipuri de “stiri”? Cum manipuleaza Remus Cernea opinia publica folosindu-se de aberatiile unui copil care se banuieste ca ar avea probleme psihice.

    Recent a aparut o “stire” care parea ca va “demonstra” anomalia din Biserica Ortodoxa Romana. Se vorbea despre un tanar, numit Cristi Calin, care era nedreptatit de PS Ioachim Bacauanul. Tanarul, ce se posta in ipostaza de victima, a fost folosit de promotorul homosexualitatii in Romania, Remus Florinel Cernea, pentru a “dovedi” ca in BOR sunt homosexuali deghizati in fete bisericesti. Remus Cernea i-a luat un interviu de “senzatie” tanarului ex-teolog, in care acesta relata “povestea sa” spunand ca a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie Ortodoxa pentru ca a refuzat propunerile sexuale facute de un staret de manastire. De aici incepe toata stirea “redutabilului” jurnalist in cautare de “argumente” anti BOR.

    Chiar daca nu exista dovezi care sa justifice afirmatiile acestora, domnul Cernea se pronunta ca un “justitiar” care vrea sa “desconspire” ceva rau in BOR. Nu zic ca cei din Biserica sunt perfecti, dar de la unele afirmatii mincinoase ale unui individ care pare a avea probleme psihice si pana la a sustine cu inversunare o teorie nedovedita este o mare distanta. Stirea a fost mediatizata pe site-urile si retelele de internet ale unor persoane
care de mult timp duc o lupta crancena impotriva Bisericii Ortodoxe Romane. Astfel, aceasta “stire” a fost promovata si pe profilul de facebook al “mitropolitului” schismatic Onufrie (Octavian Pop). Ulterior, a primit critici dure din partea unor credinciosi, motiv pentru care, la cateva zile, dupa ce a postat-o, a fost stearsa.

     Cine sta in spatele acestei “stiri” senzationale? Remus Cernea este unul dintre “luptatorii” inversunati impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, colaborator bun al jurnalistei greco-catolice Ramona Balutescu din Timisoara, o alta inversunata anti-ortodoxa, si ai altora care, de la o vreme, au devenit adversari incrancenati ai ortodoxiei din Romania. Tot Remus Cernea este cel care a reusit sa scoata religia din scoli, bineinteles in acest scop aducand cunoscutele argumente ale “drepturilor omului”. Tot Remus Cernea este cel care a militat pentru introducerea in legislatia Romaniei a casatoriilor dintre homosexuali etc. Militantul antitraditionalist Remus Cernea considera ca omul se simte liber cand e dominat de vicii si imoralitate. Acesta spune ca in Romania se simte ca intr-o “puscarie” si: “România va fi liberă când va avea preşedinte o femeie de etnie rromă, lesbiană şi atee”! Mai are rost sa ne punem intrebarea de ce anumite structuri politice europenizante il sustin politic pe acest individ? Lucrurile sunt destul de limpezi si clare in aceasta privinta.

     Iata pozitia Episcopiei Romanului, exprimata prin purtatorul de cuvant al institutiei:
    Datorită faptului că a fost cercetat de Poliţie pentru mai multe infracţiuni, a perturbat liniştea în câteva mănăstiri din cuprinsul Eparhiei, a lansat acuzaţii calomnioase la adresa vieţii monahale, a prezentat public informaţii neadevărate sau trunchiate privind aspecte din aşezămintele mănăstireşti pe care le-a tranzitat, a proliferat ameninţări şi acuzaţii la adresa ierarhului, a unor stareţi şi a membrilor Cancelariei Eparhiale, a purtat ilegal uniformă preoţească, a comercializat obiecte de cult fără acordul ierarhului, numitului Călin Cristi i s-a retras binecuvântarea pentru studii de teologie ortodoxă în anul 2013, iar de atunci nu i-a mai fost acordată. Această înştiinţare a fost trimisă la toate facultăţile de teologie ortodoxă din ţară şi la toate eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române.

    În ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa stareţului Pahomie Parfene de la mănăstirea ”Sfântul Cuvios Antipa Athonitul” de la Calapodeşti, în urma cercetărilor făcute de Centrul Eparhial de la Român, toate s-au dovedit a fi calomnii. Părintele Pahomie Parfene, unul dintre ieromonahii care fac cinste Bisericii noastre, este foarte bolnav, suferind de o afecţiune cronică incurabilă de peste 10 ani.

    În mai multe rânduri, Centrul Eparhial de la Roman, la cererea expresă a unor instituţii de învăţământ, a furnizat date privind comportamentul şi indisciplina canonică a tânărului Călin Cristi.

     Tanarul Cristi Calin spune ca e “curat” si cele spuse de reprezentantii episcopiei nu sunt adevarate. Din informatiile primite de la fosti colegi de facultate din Alba aflam ca Cristi avea mereu un comportament necorespunzator randuielilor bisericesti, acesta dand de multe ori de banuit ca ar fi avand “tendinte spre pacate trupesti necuviincioase si impotriva firii omenesti”. Tot de la fosti colegi de ai sai aflam ca “mereu era un fel de gica-contra” manifestand tendinte de razvratire impotriva unor profesori sau clerici. “E un aiurit, cine il baga in seama” spune un tanar student de la Facultatea de Teologie din Alba. Cei care il cunosc nu il baga in seama, dar “stirea” aparand intr-un mod cat se poate de profesionist (cu scop diversionist) poate fi smintitoare pentru multi creduli care nu stiu cum Remus Cernea incearca sa manipuleze opinia publica.

    Parerea noastra este ca intre Cristi Calin si Remus Florinel Cernea nu e o cale atat de lunga, caci dupa vorba populara: “Cine se aseamana se aduna”.


De ce Remus Cernea incearca sa il ponegreasca pe IPS Ioachim Bacauanul: 
 
    Legaturi despre anti-ortodoxismul si pro-homosexualitatea ateului Remus Cernea puteti gasi aici: 


Nicolae Radac


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.