duminică, 13 decembrie 2009

Mitropolia Moldovei condamna decizia guvernului de a acorda zi libera de Craciunul pe stil nou


Mitropolia Moldovei condamna decizia guvernului de la Chisinau de a declara zi libera data de 25 decembrie, atunci cand este sarbatorit Craciunul pe stil nou, acuzandu-l ca a luat-o in favoarea altor culte religioase, informeaza corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu.

Ambiguitatea situatiei se manifesta prin faptul ca nu este clar motivul acestei hotarari, avand in vedere ca atat Mitropolia Moldovei (subordonata Bisericii Ortodoxe Ruse n.red), cat si Mitropolia Basarabiei (subordonata Bisericii Ortodoxe Romane), conform statutului, se conduc dupa calendarul iulian, ceea ce presupune ca sarbatorirea Craciunului in ziua de 25 decembrie este exclusa, potrivit unui comunicat al Mitropoliei Moldovei.

Daca autoritatile au adoptat aceasta decizie luand in calcul faptul ca celelalte confesiuni religioase serbeaza Nasterea Domnului in data de 25 decembrie, nedumerirea ramane la fel de mare. Biserica Ortodoxa din Moldova are o atitudine respectuoasa fata de reprezentatii tuturor cultelor inregistrate legal pe teritoriul tarii noastre, insa acordarea unei zile libere la nivel national din cauza convingerilor religioase ale unei minoritati pare bizara, considera Mitropolia.

Aceasta sugereaza autoritatilor sa revizuiasca aceasta decizie si aminteste pozitia sa ca sarbatorile bisericesti sa fie declarate zile libere.

Noul guvern de la Chisinau a decis recent, pentru prima data in istoria Republicii Moldova, sa fie acordata zi libera si de Craciunul pe stil nou, in conditiile in care majoritatea populatiei marcheaza nasterea Domnului pe 7 ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.