miercuri, 19 august 2020

PS Sofronie Drincec al Oradiei se va retrage din funcția de episcop?

 O stire falsă a făcut reacții între ortodocșii bihoreni.

Pe un cont de facebook, intitulat "Episcopia Oradiei" s-a anunțat că PS Sofronie Drincec se retrage din funcția mult râvnită și va aduce un arhiereu vicar la Oradea. Informația este șocantă pentru bihoreni deoarece PS Sofronie este cunoscut ca un om căruia îi plac rangurile, tocmai cu câțiva ani în urmă candidând pentru scaunul de mitropolit de la Banat.

Reacțiile preoților bihoreni au fost împărțite, unii crezând că ierarhul lor e mai înțelept decât fostul episcop de la Huși, Corneliu Bârlădeanu, deoarece s-a retras "cuminte" fără scandal. Alții au considerat că DNA-ul a ajuns la finalul anchetelor și a vrut să se retragă în "liniște", etc… Ipoteze și ipoteze…

Cert este că anunțul a dispărut de pe internet, fiind un cont fals creat intenționat să-l denigreze pe ierarh. Dacă a făcut-o cineva pentru a-l discredita, sau poate a fost făcut chiar la comanda ierarhului, pentru a se victimiza, nu putem să știm. Sunt alte ipoteze...

Falsa știre a fost distribuită pe grupul de facebook "Portal Ortodox Bihor", care în prezent are 1200 membri. Ulterior a fost ștearsă și de acolo.

Ceea ce putem să știm, e că pe siteul oficial al Episcopiei ortodoxe a Oradiei, nu a apărut această știre, iar surse din cadrul Episcopiei Ortodoxe de la Oradea, spun că știrea nu este reală și au făcut o sesizare la poliție pentru depistarea persoanei care a creat acel cont fals.

În caz că făptașul va fi depistat, conform legislației în vigoare, este pasibil de o pedeapsă penală.

 

Marius Pop

 

Notă :

În fotografie este imaginea cu link-ul postării de pe facebook, în forma care a circulat pe whatsapp.

 

 

3 comentarii:

  1. Vasilica Danescu22 august 2020 la 08:08

    Preasfintita Sofronica...
    nu renunta la traiul bun si nesimtire...

    RăspundețiȘtergere
  2. Drincec ăsta nu se Mântuiește în Vecii Vecilor pentru sminteala ecumenistă ce o face în Biserica lui Iisus Hristos Dumnezeu (Ortodoxă)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Drincec, mai bine nu s-ar fi născut!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.