vineri, 19 iunie 2015

MITROPOLITUL SERAFIM DE KYTHIRE DESPRE DECLARATIA PAPEI FRANCISC CA BIBLIA SI CORANUL SUNT UNUL SI ACELASI LUCRU (VIDEO)

Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor la Gudianika, Kythire (VIDEO) 
Duminică, 7 iunie 2015 
În micul sat Goudianika din Kythire a slujit Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kythire Serafim, la sfântul praznic de astăzi al Tuturor Sfinţilor, împreună cu preotul satului, Arhim. P. Petros Sklavos.
S-a adunat un număr mare de enoriaşi şi închinători pentru a-i cinsti pe toţi Sfinţii Bisericii noastre Ortodoxe. 
Înaltpreasfinţitul în predica sa a vorbit despre Sfântul Sobor al tuturor Sfinţilor Credinţei noastre.
Aceştia s-au nascut din sfântul mitras al Cincizecimii şi constituie fructele dulci şi suculente ale Sfântului Duh.
Sunt casnicii lui Dumnezeu, cei vrednici şi sfinţii lui Dumnezeu. Sunt martirii şi mărturisitorii Credinţei Creştine Ortodoxe.
Au trăit cu multă iubire faţă de Hristos. Au crezut în El, L-au adorat, L-au mărturisit înaintea oamenilor şi şi-au închinat viaţa lui Hristos, fie prin mucenicia sângelui, fie prin mucenicia conştiinţei.
Mitropolitul a lăudat credinţa mare şi de neclintit a sfinţilor noştri în Hristos, în Sfânta Evanghelie, în Tradiţia Ortodoxă şi în Biserica noastră.
 A subliniat mai ales credinţa şi devotamentul lor faţă de Sfânta Evanghelie şi mai ales când ameninţandu-i cu crunta moarte martirica erau forţati de cei de alte credinte să se convertească la islam, să se turcească.
În acest punct, Înaltpreasfinţitul s-a referit cu dezgust şi repulsie la recenta declaraţie a ereziarhului Papă de la Roma: „şi Coranul, şi Sfânta Biblie (Evanghelia) sunt unul şi acelaşi lucru/sunt la fel”.
Acest lider religios a peste 600 de milioane de creştini pune pe picior de egalitate Sfânta Evanghelie şi Coranul fără ca (în mod evident) să fi citit cu smerenie, frică de Dumnezeu şi duh de ucenicie mai intai Sfânta Evanghelie şi fără să cunoască cu adevărat şi la dimensiunile ei reale cealalta carte, a celor de altă credinta, şi astfel se scaldă în marea Globalizării şi a pan-religiei.
 
 Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr
Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.