miercuri, 28 septembrie 2011

SUA a început pe faţă războiul împotriva ortodoxiei din România

Comunicat de presă:

Raportul SUA

o maşinaţie

catolico-americană



Traian Băsescu şi Teodor Baconsky acceptă dictatul dat de SUA

- În 13 septembrie 2011, Hillary Clinton, Secretar de Stat al SUA, e emis publicităţii un raport prin care acuză Statul Român că discriminează minoritatea greco-catolică din România.

- În raportul SUA se încurajează prozelitismul sectar şi dezbinarea românilor prin greco-catolicism.

- Preotul greco-catolic Cristian Terheş, preşedintele Romanian Greek-Catholic Association, cere, în numele „dreptăţii” şi a „adevărului” să se facă o campanie anti-ortodoxă în presă prin care să reiasă că Biserica Greco-Catolică este o victimă a Bisericii Ortodoxe.

Dacă în Serbia a bombardat o mare parte a mănăstirilor ortodoxe tradiţionale, în România presiunile anti-ortodoxe şi anti-româneşti ale SUA se fac pe cale diplomatică prin instrumentele Statului Român: Preşedinte, Guvern, Parlament, Justiţie, massmedia etc.

România e ţara unde „restitutio in intregum” se face sub presiuni externe politicii Statului Român neţinându-se seama de felul şi conjunctura istorică în care Biserica Greco-Catolică a fost „împroprietărită” în perioada ocupaţiei imperiului Habsburgic şi a dualismului austro-ungar.

De asemenea SUA nu ţine seama nici de felul în care Statul Român a semnat şi ratificat „Concordatul Vaticanului cu România” prin care minoritatea greco-catolică din Ardeal avea mai multe drepturi şi avantaje decât orice cult din România, chiar şi decât Biserica Naţională Ortodoxă care era majoritară.

Statul austro-ungar a dat Bisericii Greco-Catolice dreptul de uzufruct (folosinţă) şi nu de proprietate în timp ce, printr-un şantaj al diplomaţiei Vaticanului asupra regelui Ferdinand, Statul Român, prin Concordat, a oferit dreptul de proprietate a imobilelor şi moşiilor ce azi sunt revendicate.

Ulterior acest Concordat a fost demascat şi scos în afara legii de guvernul ateo-comunist al lui Petru Groza, nu din motive religioase ci din motive de siguranţă a statului deoarece prin acest act diplomatic Vaticanul devenise stat în stat în România. Ierarhia greco-catolică s-a împotrivit motiv pentru care a fost arestată.

Azi Biserica Greco-Catolică se victimizează în mod viclean prefăcându-se în „prigonită” a Bisericii Ortodoxe. Nu puţine au fost cazurile când elemente tulburente din sânul Bisericii Greco-Catolice, folosindu-se de un grup mic de persoane, au creat scandaluri imaginare prin care încercau să impresioneze opinia publică din străinătate că, în România, Biserica Ortodoxă duce o campanie de prigonire a minorităţilor religioase, în special a minorităţii greco-catolice.

Nu se spune nimic de o veche înţelegere a ierarhilor ortodocşi şi greco-catolici în care s-a propus ca bisericile, în cadrul comunităţilor (satelor) unde sunt şi ortodocşi şi greco-catolici, să rămână majoritarilor şi aceştia se obligă să îi ajute pe cei în minoritate să construiască alta. Această propunere a fost refuzată de ierarhia greco-catolică. E absurd ca în sate cu doar două sau trei familii greco-catolice să dai biserica de la sute de familii ortodoxe doar pentru că aşa au dictat americanii.

În multe sate unde sunt doar câteva familii greco-catolice s-au înfiinţat paraclise (capele), în funcţie de numărul credincioşilor, în care să se poată oficia cultul liturgic. Azi Biserica Greco-Catolică posedă suficiente spaţii de rugăciune ţinând seama de numărul de credincioşi pe care îl au în Ardeal în momentul de faţă.

În raportul SUA se critică expresia de „sectă” atribuită în România unor culte religioase protestante şi neoprotestante rupte din catolicism. În acelaşi raport se condamnă că anumite persoane din cadrul ministerului culturii au acceptat folosirea expresiei „prozelitism catolic”. Se interzice de către americani a se face menţiuni cu referire la adevărul istoric în care a apărut greco-catolicismul în Ardeal etc.

Ce să facem domnilor americani? Să uităm istoria neamului nostru? Să uităm pe cei ce au murit pentru demnitatea noastră naţională şi pentru o credinţă curată a neamului nostru? Să aruncăm cu noroi în valorile noastre naţionale ca să fim pe placul SUA şi al Vaticanului? etc.

SUA şi UE au început să susţină făţiş politica de catolicizare a României. În 6.04.2005, parlamentarul american de naţionalitate maghiară, democratul Tom Lantoş, şi congresmenul american Tom Tancredo (ambii romano-catolici) determină parlamentul american să ceară României restituirea totală a proprietăţilor avute de Biserica Greco-Catolică până în 1948, indiferent de modul în care acestea au fost obţinute. Ulterior preşedintele României, Traian Băsescu, a cerut parlamentului din România să revizuiască legile care implicau retrocedări către Biserica Greco-Catolică.

Într-un comunicat emis publicităţii de Romanian Greek-Catholic Associaţion, (organizaţie non-profit din SUA care pledează la nivel internaţional pentru „oprirea discriminării greco-catolicilor din România”) preşedintele acesteia, preotul greco-catolic Cristian Terheş, spune că „Biserica Greco-Catolică continuă să fie cel mai discriminat cult din România” exemplificând câteva cazuri de scandaluri provocate tocmai de cercuri de interese din sânul Bisericii Greco-Catolice prin care, ulterior, acuză că în România se încalcă flagrant libertatea religioasă şi drepturile omului şi se face o intensă campanie de „epurare culturală şi religioasă”.

În concluzia comunicatului său, publicat pe siteul greco-catolica.org, pr. Cristian Terheş, face un apel massmediei şi organizaţiilor neguvernamentale din românia să expună în public „încălcările flagrante ale drepturilor omului, iar reprezentanţii Statului Român să ia măsurile necesare pentru aplicarea legii” în timp ce ierarhia ortodoxă este acuzată că incită opinia publică la ură interconfesională.

Care legi, domnule „prigonit”, cele făcute de SUA? Şi totuşi prin apelul dumneavoastră ce urmăriţi, pacea interconfesională?

Consiliul Director al ASTRADROM, întrunit azi 28 septembrie 2011 la Beiuş, consideră intervenţia SUA ca fiind un atac îndrăzneţ la adresa suveranităţii României iar, atitudinea slugarnică a politicienilor români o dovadă a lipsei de respect faţă de istoria neamului nostru.

Cezara Filip,

Departamentul de presă ASTRADROM

Vedeţi şi comunicatele de presă a sinoadelor ortodoxe şi greco-catolice din Ardeal întrunite anul acesta pentru a dezbate subiectul revendicărilor:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2011/07/au-reinceput-discutiile-despre.html

Poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2011/07/ierarhii-ortodocsi-din-ardeal-au_07.html

Poziţia oficială a Bisericii Greco-catolice:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2011/07/biserica-greco-catolica-acceptat.html

4 comentarii:

  1. Este un pas decisiv si o urmare fireasca dupa desfiintarea Securitatii si a Armatei iaca a venit si randul Bisericii sa fie desfiintat , ca stalp al societatii romanesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunul Dumnezeu sa abe grija de noi si de biserica ortodoxa...CRED CA trebuie sa facem front comun toti ortodoxii adevarati impreuna cu preotii ADEVARATI ORTODOXI si sa ne rugam MULT... MULT. DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonimule, esti atat de prost incat pute pamantul sub tine! Cum poti spune ca sa desfiintat Securitatea, cand Romania are 7 servicii secrtete? Cum poti spune ca se vrea desfiintarea Bisericii, cand statul da bani multi Catedralei? Dute si impuscate, omule, ca esti prost rau!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru al treilea anonim
    Sa sti ca nu ai dreptate. Statul nu da bani din bugetul sau ci din acei 2 la suta care nu au fost directionati sau alte surse. Asta nu de dragul ortodoxiei ci de aceea ca statul e dator Bisericii Ortodoxe cu multe averi pe care le-a secularizat si inca multe alte motive. Sa nu crezi ca ateii din fruntea tarii iubesc Biserica.
    Cat despre serviciile secrete hai s-o lasam balta. Stim cu totii cat sunt de fideli fata de tara.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.