marți, 7 iunie 2011

S-a deschis dosar de canonizare pentru Valeriu Gafencu

Mitropolia Basarabiei a propus pentru canonizare pe mucenicul Valeriu Gafencu. Mitropolia care a deschis acest dosar de canonizare apartine Bisericii Ortodoxe Ruse si este in comuniune cu Biserica Ortodoxa Romana deci, dupa canonizare, il putem cinsti si noi. Ne bucuram mai mult daca acest sfant martir ar fi fost canonizat in tara lui.
Impreuna cu Valeriu Gafencu Biserica Rusa mai canonizaeza inca 11 martiri Basarabeni, informeaza site-ul mitropoliei Basarabiei. Pentru amanunte accesati linkul:
http://apologeticum.wordpress.com/2011/06/03/bucurie-mare-marturisitorul-valeriu-gafencu-este-propus-spre-canonizare-in-basarabia/#more-12246
vedeti si:
http://www.crisana.ro/stiri/actualitate-13/la-90-de-ani-de-la-nastere-valeriu-gafencu-un-martir-ce-asteapta-canonizarea-104761.html
Asteptam cu nerabdare sa il avem in calendarele noastre pe acest sfant martir si marturisitor al dreptei credinte: Valeriu Gafencu.
Aurelia Iacob

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.