miercuri, 1 decembrie 2010

DOR DE ARDEAL - editia a III-a



Marti, 30 noiembrie 2010, la sala mare a Primariei Municipiului Beius, a avut loc cea de a treia editie a concursului DOR DE ARDEAL pentru a serba marea unire din 1918, care a fost si ramane pagina cea mai sublima a istoriei romanesti. Concursul s-a adresat elevilor beiuseni interesati de istoria patriei. Participanti au fost 13 elevi de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordas si Colegiul National Samuil Vulcan, Liceul Nicolae Bolcas nedorind sa participe nici in acest an.

Juriul a fost format din d-na profesoara Silvia Sora, d-na invatatoare Florina Iovan si reprezentantul ASTRADROM – d-na Anca Bogdan. Castigatorii concursului au fost:
Locul I: Sora Raul - Colegiul Samuil Vulcan
Locul III: Ienciu Adelina - Colegiul Tehnic Ioan Ciordas
Mentiuni: Tempelea Razvan si Kristo David- Colegiul Tehnic Ioan Ciordas
Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare cu poezii, cantece patriotice si colinde, pe scena au urcat copiii de la Gradinita si Scoala cu clasele I-IV din Finis, condusi de doamna educatoare Valentina Vesa si de doamna invatatoare Adela Serb. Au urmat elevi ai claselor I-IV de la Scoala Nicolae Popoviciu Beius, condusi de doamna invatatoare Florina Iovan, precum si elevi de la Scoala Uileac indrumati de doamna invatatoare Cornelia Horge.
Invitata speciala a fost solista Croitoru Gheorghina din comuna Finis care a adus o parte din atmosfera Craciunului prin cantecul sau.
,, Prin acest concurs am dorit sa rememoram jertfa romanilor pentru unitatea nationala, unitate data atat prin existenta unui singur stat romanesc, dar si pe acei romani care au luptat pentru pastrarea credintei ortodoxe in Ardeal de-a lungul istoriei” – a subliniat Cezara Filip, purtator de cuvant ASTRADROM.

Antonia Macavei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.