luni, 4 octombrie 2010

Comunicat ASTRADROM - despre schisma de la Brâncoveni

Consiliul Director ASTRADROM, întrunit azi, 04 octombrie 2010 la Bucureşti, a discutat şi despre cazul ruperii de Biserica Ortodoxă Română a părintelui Nichita Paşcan de la Mănăstirea Brâncoveni de lângă Slatina împreună cu aproximativ 30 de maici din obştea mănăstirii.
Nu aprobăm decizia părintelui Nichita dar nici nu considerăm că trebuie să condamnăm cu duritate cele petrecute. Propunem celor ce comentează cazul (autorizaţi sau neautorizaţi, cu sau fără ştiinţă a detaliilor) să caute să vadă exact care sunt cauzele reale şi ce l-a influenţat pe părintele Nichita să ia această decizie, în ce măsură sfinţia sa a căzut sub influenţa unor persoane care, profitând de zelul său, să-l fi făcut să ia o decizie pripită.
ASTRADROM consideră că atitudinea ,,comentatorilor", asupra cazului respectiv, trebuie să fie una ziditoare şi nu de denigrare. Considerăm că părintele a greşit dar, în acelaşi timp, ştim că Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului ci întoarcerea lui.
Ţinând seama de decizia părintelui Nichita de a se rupe de Biserica Ortodoxă Română, împreună cu maici din obştea sa, Părintele Iustin Parvu a spus că ,,s-a îndreptat spre o pierzare sufletească, dar că va rândui Domnul să revină la Biserica lui Hristos şi nu a unor episcopi ce pretind asemenea papei că sunt chivernisitorii unici ai Harului Ceresc!"

Cezara Filip,
purtător de cuvânt ASTRADROM

Un comentariu:

  1. Găsesc plin de înțelepciune, acest „Comunicat”!
    Este, dealtfel, în tiparul credinței pe care o promovați! Este minunat, se vede pacea Duhului Sfânt în această poziție pe care o adoptați!

    Doamne-Ajută!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.