marți, 13 octombrie 2009

Vă rugăm daţi lămuriri la afirmaţiile făcute

Consiliul Director al Asociaţie Pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român – ASTRADROM întrunit la Bucureşti , sâmbătă 10 octombrie 2009, a luat cunoştinţă de comunicatul de presă al Patriarhiei Române din 29 septembrie 2009 în care prezenta sumar nemulţumirile unor preoţi ortodocşi cu referire la pretenţiile materiale ale Bisericii Greco- Catolice în ce priveşte retrocedarea bisericilor „chiar şi acolo unde nu există credincioşi greco-catolici”.

De asemenea, ASTRADROM, a luat la cunoştinţă şi de comunicatele de presă ale Arhiepiscopiei Majore Greco-Catolice din Ardeal precum si cel al episcopilor catolici din Romania (reuniţi: romano-catolici si greco-catolici) prin care se exprimă „îngrijorarea faţă de incitarea la ură interconfesională” a BOR şi „epurarea religioasă şi culturală” la care pretinde că este supusă Biserica Greco-Catolică în România de către Biserica Ortodoxă.

Rugăm preoţii ortodocşi ce şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la pretenţiile exagerate ale uniţilor să aducă explicaţii şi cazuri concrete prin care să îşî argumenteze poziţia. De asemenea rugăm şi Biserica Greco-Catolică din Ardeal să dea detalii şi exemple referitor la „epurarea culturală şi religioasă” de care se plânge că este supusă precum şi să argumenteze afirmaţia cum că BOR prin comunicatul de presă din 29 septembrie anul curent „incită la ură interconfesională”.

Preşedinte
Ancuţa Avram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.