luni, 25 mai 2009

Comunicat ASTRADROM: Căinţă sau caterisire

Comitetul Director a Asociatiei Pentru Pastrarea si Promovarea Valorilor Culturale si Nationale ale Poporului Roman - ASTRADROM, intrunit in sedinta din 25 mai 2009, condamna gestul preotului Cristian Pomohaci de a face propaganda protestanta in sanul Bisericii Ortodoxe cu atat mai mult cu cat nu e la prima abatere de la canoanele si invatatura Bisericii.
Muzica populara face parte din folclorul si traditia neamului, un neam ce are la origini imbinarea dintre ortodoxie si romanism. Prin acest gest domnul Pomohaci tradeaza simtamintele neamului si a Bisericii transformand biserica satului intr-un loc de scenarii gratuite de tip sectar.
Ca preot, domnul Pomohaci, ar fi trebuit sa stie ca secta penticostala nu a adus nici un beneficiu istoriei si culturii romanesti ci chiar dimpotriva a contribuit intens la raspandirea unui mod de gandire scolastic si secularizant.
Propunem domnului Pomohaci sa isi ceara iertare public fata de enoriasi. In cazul in care nu se va cai cerem autoritatilor bisericesti competente (mai exact comisiei de doctrina a Sinodului BOR) sa ia masurile necesare pentru indreptarea sa. Daca s-ar respecta canoanele, preotul Pomohaci, ar putea fi depus din treapta preotiei (caterisire).
Pravila Bisericeasca a lui Nicodim Sachelarie spune: "Nu este ingaduit ereticilor sa intre in casa lui Dumnezeu, daca staruie in eres" - 722

Ancuta Avram,
presedinte ASTRADROM
25 mai 2009

Pentru detalii accesati linkul de mai jos:
Cristian Pomohaci - preotul cantaret de muzica populara si
neoprotestant in duh...
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/02/lupii-chemati-paznici-la-oile-ortodoxe-nu-se-impune-caterisirea-preotului-pomohaci-inalt-preasfintite/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.