sâmbătă, 3 decembrie 2016

VIDEO: Părintele Simion Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria mărturiseşte că va opri pomenirea Mitropolitului Moldovei până când acesta îşi va retrage semnăturile de pe documentele eretice din Creta.

Părintele Simion Zaharia este duhovnicul mitropolitului Teofan al Moldovei. Vieţuieşte la mănăstirea Sihăstria, jud. Neamţ, şi a semnat declaraţia antiecumenistă prin care un grup de preoţi şi 4500 credincioşi cer ca mitropolitul Moldovei să-şi retragă semnătura de pe documentele eretice de la Sinodul din Creta. 
La presiunea exarhului, arhimandrit Nichifor Horea, de la Iaşi, părintele Simeon a semnat un document prin care se dezicea de semnarea memoriului către mitropolit, ca mai apoi să recunoască, în faţa unor apropiaţi că a făcut-o pentru a nu-l supăra pe mitropolit. Acum face această mărturie în faţa camerei de filmat, menţionând că dacă mitropolitul Teofan Savu nu-şi va retrage semnătura de pe documentele din Creta va opri pomenirea acestuia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.