joi, 22 decembrie 2016

Patriarhia Romana se departeaza singura de invataturile Bisericii Ortodoxe



Comunicatul Patriarhiei referitor la opozitia fata de “Sinodul” din Creta,
a fost demontat punct cu punct, de catre un laic.

La rubrica comentarii am primit această excelentă sinteză, care arată că sinodalii români contrazic cu îndârjire prin orice virgulă pe Sfinții Părinți în comunicatul sinodului ce a avut loc pe 16 decembrie, având ca temă opoziția pleromei față de recunoașterea adunării din Creta. Se dovedește faptul că ierarhii români au drept scop ecumenismul cu orice preț, neconsinderându-l o erezie, și preferă schisma de Sfinții Părinți decât lepădarea de erezia ereziilor!


Site-ul Basilica ne mustra cu cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur: „nimic nu poate supăra mai mult pe Dumnezeu decât dezbinarea Bisericii!”, ca mai apoi sa ne zică: „În acest sens, Biserica Ortodoxă consideră că aduce în dialog cu alți creștini…” (nu eretici, nu sectari)
Am vrea sa reamintim „teologilor” că tot Sf. Ioan Gură de Aur spunea:

„NU PUNETI PACEA ȘI ÎNȚELEGEREA MAI PRESUS DE ADEVĂR!”

Daca facem analogie cu ceea ce Mantuitorul ne zice: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa“, practic Sf Ioan Gura de Aur ne spune ca pacea lumii e irelevanta, daca o punem mai presus de Dumnezeu!
—–
Basilica.ro: „Un creștin ortodox pașnic poate rămâne fidel Ortodoxiei fără a deveni fanatic, dacă mărturisește credința ortodoxă în dialog cu alți creștini, fără compromisuri.”
Atunci cum ramane cu Sf. Marcu al Efesului care ne zice:

„Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”
——-
Basilica.ro: „Clericii, monahii şi mirenii implicați în acțiuni de răzvrătire şi denigrare a Sinodului din Creta, ignorând faptul că un Sinod nu poate fi judecat decât de către un alt Sinod, vor fi chemaţi la îndreptare prin dialog pașnic și lămurire canonică privind gravitatea dezbinării și a tulburării păcii și unității Bisericii. La fel, sancțiunile administrative și canonice disciplinare se vor aplica spre îndreptarea clericilor, monahilor și mirenilor care persistă în starea lor de răzvrătire și dezbinare, tulburând pacea și unitatea Bisericii.”

Facand abstractie de caracterul amenintator („sanctiuni administrate”), ma voi indrepta catre Sf. Vasile cel Mare care zice:

„De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”
—–
Basilica.ro: „În concluzie, orice lămurire privind expunerea credinţei ortodoxe trebuie făcută în interiorul comuniunii bisericeşti, nu în stare de răzvrătire şi dezbinare, deoarece Duhul Sfânt este, în acelaşi timp, Duhul Adevărului (cf. Ioan 16, 13) şi Duhul împărtășirii sau al comuniunii (cf. 2 Corinteni 13, 13).”

Curios lucru, pt ca Sf. Ioan Gura de Aur parca zicea:

„De aceea v-am amintit adesea despre ereticii cei fără de Dumnezeu şi vă rog şi acum: să nu aveţi nici un fel comuniune cu ei – să nu mâncaţi cu ei, să nu beţi, să nu legaţi prietenii, nici relaţii, nici dragoste, nici pace. Căci dacă cineva se învoieşte cu ereticii în acestea, acela se face străin de Biserica Sobornicească”…deci nu cred ca Sf Scriptura ne vb de comuniunea cu cei care s.au rupt de la dreapta credinta. Iar Sf Ioan e foarte clar in „a nu lega prietenii”…
—–
Daca a asculta Sf Scriptura si Sfanta traditie inseamna sa fii „fanatic si razvratit” eu zic ca v-ati pierdut toata credibilitatea, iar adevaratii razvratiti sunteti voi, chiar daca ati ajuns in pozitia in care ati ajuns. Ba ne amenintati ca veti deveni si prigonitori, nu e nimic pt ca Sf. Grigorie Teologul ne imbarbateaza pe noi, cei putini

„Dar când este vorba despre o vădită necurăţie, atunci trebuie mai degrabă să mergem la foc şi sabie, necătând la nevoile vremii şi a stăpânitorilor şi îndeobşte necătând la nimic, decât să fim părtaşi la sămânţa vicleniei şi să ne atingem de cei îmbolnăviţi. Cel mai groaznic este să te temi de ceva mai mult decât de Dumnezeu, şi din cauza fricii acesteia slujitorul adevărului să devină trădător al învăţăturii credinţei şi adevărului”.

Luati aminte ca voi sunteti in cel mai mare pericol, pt ca Sf. Efrem Sirul ne zice:

„Vai de cei ce murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii! Atunci se va cere de la fiecare din noi mărturisirea credinţei şi unirea Botezului, credinţa curată de orice eres, pecetea neştearsă şi haina neîntinată”

Parte din noi sunt naivi, se roaga pt voi sa va intoarceti la dreapta credinta asa cum au lasat-o Sfintii Parinti, celalalta parte suntem constienti insa ca o faceti cu buna stiinta si rautate, si ca nu aveti nici un gand sa slujiti lui Dumnezeu ci veti starui. Care o faceti din naivitate rugati-va lui Dumnezeu sa va lumineze, pt ca inca mai aveti timp! Cei care abia asteptati sa puneti mana pe putere si sa schimbati legea lasata de Insusi Dumnezeu, vai de voi!
Si nu mai incercati sa ne puneti pumnul in gura cu faptul ca noi suntem pacatosi, mireni, neteologi, pt ca erezia trebuie aratata cu degetul de oricine, oricat de mic ar fi, pe cand cel „vrednic”, dar care ne indeamna spre pieire e mustrat de insusi Sfântul Ignatie Teoforul:

„Oricine vorbeşte altceva decât cele statornicite, chiar de ar fi demn în ale credinţei, chiar de ar posti, chiar de ar păzi fecioria, chiar minuni de ar face, chiar de ar prooroci, să-ţi fie acela ca un lup în piei de oaie, care lucrează moartea oilor”.

In Ortodoxie nu exista primat, asadar cel mai mic e egal cu cel mai mare, nu exista functii, sau poate v-au intunecat mintile „prietenii” catolici
Poate cuvintele patristice nu inseamna nimic pt voi, atunci sa vedem ce zice Sf. Scriptură:

„Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Hristos şi veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?” (II Cor. 6:14-15)

Daca eu care abia ma târâi la Biserica, abia-mi amintesc sa fac o cruce de dimineata, si fara smerenie sa zic am pacate de care mi-e frica ca nu le pot sterge, va vad adevarata voastra fata, nu vreau sa stiu cum va vede Dumnezeu!


Cu multa mahnire, Un mirean pacatos, dar crestin ortodox!

Sursa: http://sinodultalharesc.tk/contradictie-totala-intre-comunicatul-sinodului-bor-din-16-dec-si-sf-scriptura-sfintii-parinti/

Un comentariu:

  1. Interviu cu Părintele Hariton din Sfântul Munte Athos

    http://aparam-ortodoxia.ro/2016/12/23/ecumenismul-este-erezie-hotararile-sinodului-din-creta-sunt-eretice/

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.