duminică, 18 decembrie 2016

O lege morala data de senatul Romaniei in ce priveste educatia viitoarelor generatii. Acum nu mai este obligatoriu. Parintii decid.



Slava lui Dumnezeu! A fost adoptată de către Senat legea prin care este INTERZISĂ educația sexuală în școli fără acordul părinților.
 Termenul de adoptare de către Senat a proiectului de lege prin care este interzisă educația sexuală în școli fără acordul scris al părinților s-a împlinit pe 5 decembrie, astfel că proiectul va ajunge în sesiunea următoare la Camera Deputaților, forul decizional.


Termenul de adoptare a trecut fără ca proiectul să fi primit raportul Comisiei pentru învățământ.

Proiectul a fost inițiat de către deputatul independent Ninel Peia. Articolul 1 prevede că ”se interzice predarea către elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial a unor informații și cursuri cu privire la educația sexuală fără acordul scris al părinților sau tutorelui”.

Cei care încalcă această prevedere riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Peia susține, în expunerea de motive, că educația sexuală făcută la vârste fragede riscă să traumatizeze copiii.

Există deja școli unde copile de 10 ani pleacă rușinate de la aceste «cursuri», sunt băieți care nu mai înțeleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel și nu pentru Diana. Aceste vlăstare (...) sunt traumatizați de informații care nu sunt, nu au fost și nici nu vor fi specifice unei copilării normale, a singurei faze din viața fiecăruia care a fost binecuvântată cu miracolul inocenței”, crede Ninel Peia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.