miercuri, 21 decembrie 2016

VIDEO: Apostazie pe faţă la Patriarhia de Constantinopol. Sinodul din Creta este doar o punere în practică a ereziilor patriarhului Bartolomeu.

Patriarhul ecumenist Bartolomeu recunoaşte, public şi oficial,
întâietatea episcopului Romei care a căzut în erezie. 
 
    Încă o dovadă care arată de ce ereticul patriarh de la Constantinopol a impus oficializarea ereziei ecumeniste la "Sinodul" din Creta. Prin gestul său, patriarhul trădează ortodoxia şi huleşte dogma Bisericii Ortodoxe, recunoscând un episcop eretic ca fiind mai mare decât el.
    Vedeti si imaginile video:



Referitor la aceasta părintele Eftimie Mitra[1] spunea:

   "Nu trebuie să ne mire, dar trebuie să ne îngrijoreze. Sfinţii Părinţi au contestat ereziile catolice printre care filioque, purgatoriul, imaculata concepţie şi altele. Dintre toate acestea, cea mai periculoasă este infailibilitatea şi primatul papal. Papa, având aceste privilegii, poate impune în Apus orice doreşte. 

   Acest lucru se încearcă în ortodoxie prin "Sinodul" din Creta. Articolul 22 al documentului cel mai controversat al acestui pseudo-sinod impune o dictatură în Biserica Ortodoxă prin care se doreşte eliminarea oricărei opoziţii faţă de deciziile lor neortodoxe. Tot prin acest articol 22 se încearcă anularea dreptului pleromei de a se implica în situaţii importante. Un exemplu clar al dictaturii instaurate în Biserica Ortodoxă este cel al încălcării principiului sinodalităţii. Aşa se explică de ce delegaţia Bisericii Serbiei a respins documentul prin 70% dintre ierarhi, dar cu toate acestea patriarhul sârb Irineu Gavrilovica a avut drept de veto.

   Prin acest gest, dovedit clar şi fără a mai fi nevoie să fie comentat, Patriarhul Bartolomeu argumentează încă o dată că este apostat şi nu doar atât. Încalcă canoanele Bisericii Ortodoxe cu privire la comuniunea cu ereticii. E clar că monahii athoniţi au toate motivele să întrerupă pomenirea acestui pseudo-patriarh. Ce s-a stabilit la "Sinodul" din Creta e doar o punere în legalitate a unei hule la adresa învăţăturii de credinţă a Bisericii Ortodoxe. De fapt, scopul real al acestui "Sinod" a fost schimbarea canoanelor Bisericii Ortodoxe pentru a se putea încălca oficial tot ce interzice slujirea cu ereticii. Asta a urmărit acest patriarh de când a fost înscăunat.

   Sinodul Sfântului Fotie a condamnat erezia filioque încă din secolul IX, alte sinoade şi mulţi dintre Sfinţii Părinţi (de după 1054 -n.red.) au condamnat ereziile catolice, iar acest patriarh sfidează tot pentru a-şi păstra scaunul. Mai grav este că a găsit alţi patriarhi şi ierarhi care să-i cânte în strună. Printre aceştia sunt şi ai noştri care, deşi au susţinut verbal o poziţie mai ortodoxă, în cele din urmă au semnat toate hulele lui Bartolomeu şi Ziziulas pe care le regăsim, în mare parte, în documentele finale ale "Sinodului" din Creta. Semnăturile lor rămân în istorie şi au valoare decizională, cu atât mai mult că la Sinodul Local de la Bucureşti au acceptat aceste nebunii în vederea aplicării lor în viitor.

   Preoţii şi credincioşii din România trebuie să se trezească la realitate, că dacă se gândesc doar cum să-şi salveze pielea, vom avea surpriza ca peste câţiva ani să vedem şi în România astfel de situaţii. Dacă nu vor spune adevărul credincioşilor vor fi răspunzători faţă de sufletele pierdute care, în viitor, vor considera această erezie ca fiind firească, deşi cu toţii ştiu şi sunt conştienţi de gravitatea problemei."

   Despre intentia Patriarhului Bartolomeu de a schimba canoanele Bisericii Ortodoxe printr-un "Sinod Panortodox" se pot găsi mai multe detalii accesând link-ul: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/08/de-la-athenagora-la-bartolomeu-pe-calea.html

A consemnat Mariana Abrudan


[1] Dupa ce i-am povestit telefonic parintelui Eftimie ce contine acest filmulet, a dat pentru redactia ASTRADROM declaratia de mai jos, care urmeaza a fi publicata integral.

2 comentarii:

  1. Daţi-l anatemei pe ereziarhul Bartolomeu! Cereţi să fie osîndit şi anatemizat pe acest hulitor lipsit de har! De ce-l m-ai ţin şi îl mai consideră de patriarh pe acest arhi-apostat, arhi-eretic? Anatema ereziarhului Bartolomeu de Constantinopol, noul Vekkos şi înaintemergătorul antihristului!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/12/21/un-comentariu-la-comunicatul-sinodului-sfintei-biserici-ortodoxe-romane/

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.