miercuri, 4 decembrie 2013

Omul care nu crede în Dumnezeu



                                       


Omul care nu crede în Dumnezeu este nefericit. Este dezorientat și debusolat. Sfântul Nectarie ne arată imaginea necredinciosului: Este cel mai nefericit din toți oamenii, fiindcă este lipsit de singura bunătate pământească, care este credința, singurul călăuzitor spre adevăr și fericire. Necredinciosul este foarte nefericit, întrucât nu are nădejde, care este tovarășul necesar pe drumul lung al vieții. Este nefericit  fiindcă nu are iubire de oameni și fiindcă este lipsit de frumusețea icoanei Creatorului, pe care o descoperă. Necredinciosul are ca scop de viață desfătarea cu bunătățile materiale. Pentru asta se îngrijește zilnic. Virtutea nu-l mișcă. O consideră zadarnică și nefolositoare. 


(Presb. Dionisie Tatsis, Sfântul Nectarie al Pentapolei - Învățături alese, traducere de Cristian Spătărelu, Editura Egumenița, Galați, 2012, p. 35)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.