marți, 2 mai 2017

Noile buletine - modificari recente


ATENTIE! Schimbare majoră în România. 
Se schimbă cartea de identitate. 
AȘA va arăta. 

Chiar și copiii vor deține un astfel de
document de identitate
     Noua carte de identitate electronică ar putea avea un PIN de utilizator. Va fi mai mică, decat dimensiunile unui card bancar şi va include datele de pe cardul naţional de sănătate. Dar tot există contestatari, nemulţumiţi de existenţa unui cip, încorporat în cartea de identitate. Ei pot, însă, opta pentru un card fără cip.


    Noua variantă simplă ar avea în plus data naşterii şi semnătura olografă, pentru că mulţi români din străinătate au cerut acest lucru. Cartea de identitate electronică va fi şi ea de două categorii. Cu cip şi amprente sau doar cu cip.

    Cei care se tem de inovaţie şi tehnologie vor putea opta pentru varianta simplă, fără cip, ceilalţi ar putea alege cartea de identitate electronică cu amprente sau fără. Aceasta prezintă însă mai multe avantaje.

    Reprezentanţii Ministerului de Interne ne asigură că noile cărţi de identitate electronice vor fi mai sigure, respectă standardele internaţionale în materie de protecţia datelor personale şi ne vor face viaţa mai uşoară, scrie ştiri.tvr.ro.

    Cartea de identitate electronică va avea un PIN, iar cipul va putea fi conectat la baza de date a Evidenţei Populaţiei sau a Casei de Sănătate şi va înlocui cardurile de sănătate pe măsură ce acestea expiră. În plus, cei interesaţi îi vor putea ataşa o semnătură electronică autorizată, pentru a încheia contracte de la distanţă sau consulta informaţii de la Evidenţa Populaţiei, Registrul Comerţului sau Casa de Sănătate, aşa cum fac deja avocaţii sau notarii.

    Noile cărţi de identitate ar putea fi eliberate şi copiilor şi ar putea fi mai iefine decât paşapoartele. Deocamdată, nu au fost estimate costurile implementării acestor noi cărţi de identitate.

    Deşi noua carte de identitate care va îngloba cardul de sănătate este abia în stadiul de proiect de lege, au apărut deja contestatari.


8 comentarii:

  1. Am impresia ca vor sa ne marcheze exact ca pe niste caini, saq stie fiercare ce face cum face, nu car cumva sa le dam niste treburi prin cap. Mai ales la ce "nesimtiti" am devenit revoltandu-ne asupra sistemului care fura fara oprire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La eliberarea certificatului de nastere, devii proprietatea statului si marfa de schimb la bursa, fara acordul tau. Ulterior, statul face ce doreste cu identitatea ta

      Ștergere
  2. http://psaltirea.ro/files/79.%20Comunicat%20schit%2002.05.17.PDF

    Comunicat al Părintelui ieromonah Macarie Banu de la Schitul Oituz, jud. Bacău

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicolae Gavra3 mai 2017 la 13:17

    Dacă trăia pr. Iustin, nu s-ar fi lăsat lucrurile așa. Azi toți se eschivează si lasă lucrurile în voia lor conformandu-se la toate mijloacele de supraveghere ale sistemului dictaturii mondiale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe parintele Iustin de asta l_au omorat ca sa fie siguri ca nu li se mai opune chiar nimeni.

      Ștergere
  4. IN UK, Anglia, Scotia, Irlanda nu exista carte de identitate si nici altceva care sa inlocuiasca aceasta. Nu exista nici card de sanatate desi cetatenii acestor tari exista si sunt luati in evidenta prin certificatele de nastere si prin inscrierea in sistemul asigurarilor de sanatate facuta prin completarea unui simplu formular.
    Singurul act necesar pentru a pleca in tarile nonUE este pasaportul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vor sa faca din romani niste cobai. Ne-au distrus economia pt. a ne saracii si a ne supune noii ordini mondiale.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.