duminică, 24 decembrie 2017

Nunta de dincolo de mormânt

O iubire care trece dincolo de lumea aceasta

    Azi, în localitatea Drăgăneşti, judeţul Bihor, a avut loc înmormântarea celor doi tineri Mădălina Abrudan şi Marius Haidu. Ei au decedat în urma unui incendiu provocat de o defecţiune la hornul casei. Cei care i-au cunoscut stiu că ei s-au iubit foarte mult astfel încât, în faţa flăcărilor, au rămas împreună încercând să se salveze reciproc.

    Părinţii Mădălinei, au fost acolo în acea noapte. Atunci, cât şi acum se văd puşi în faţa unor grele încercări. Credinţa lor i-a ajutat să treacă cu demnitate peste aceste evenimente. „Dumnezeu i-a întărit”, spune un apropiat al familiei, continuând: „Dacă nu îl aveau pe Dumnezeu în suflet, azi puteau fi şi ei în mormânt sau într-un spital de psihiatrie”.

    Părintele Eugen Jude, de la parohia Mierag-Tărcăiţa, a spus în cuvântul de la finalul slujbei: „Cazul acestor oameni seamănă cu unele exemple din Noul şi Vechiul Testament, când Dumnezeu îngăduie ispita, dar tot El dă putere să se treacă peste ea. Cel mai asemănător este cazul lui Iov din Vechiul Testament”.

     Inedit în Ţara Beiuşului, casa unde erau trupurile celor doi tineri s-a transformat în sălaş de rugăciune. Suferinţa nu i-a speriat pe părinţii îndureraţi. Rudele, prietenii, vecinii au citit psaltirea neîncetat cu voce tare, prin rotaţie. Foarte mulţi dintre cei apropiaţi au rămas acolo pentru a citi şi ei la psaltire. Au simţit nevoia să se roage mai mult ca oricând.

    Ambele sicrie au fost aşezate în aceeaşi groapă, aşa cum doi tineri care se iubesc, după căsătorie trebuie să rămână în aceeaşi casă. Slujba înmormântării a fost impresionantă. În luna mai aveau programată cununia, iar acum, în prag de Craciun, nunta lor are loc cu totul altfel decât şi-ar fi închipuit cineva vreodată. O nuntă care nu mai este din lumea aceasta, căci ea are loc în lumea de dincolo de mormănt.

 

3 comentarii:

  1. Spitalele de psihiatrie sunt pline de oameni cu necazuri.
    Credința în Dumnezeu i-a păzit pe părintii copiilor de o cedare psihică.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ati postat acest articol. Din aceasta experienta nedorita, cu totii invatam cate ceva.
    Dumnezeu sa-i ierte.

    RăspundețiȘtergere
  3. I-am cunoscut pe copii. Erau copii cuminti.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.