vineri, 22 decembrie 2017

De ce in Decembrie 1989 era urgentata asasinarea dictatorului Nicolae Ceausescu in urma unui proces improvizat. De ce trebuia sa nu mai vorbeasca Ceausescu?

Cine si de ce s-a temut de posibile dezvaluiri ale familiei Ceausescu? 
 
Dictatorul Nicolae Ceausescu spunea despre detronarea sa: "Nu este o revolutie, ci o lovitura de stat".  
Ce ar fi spus Ceausescu despre aceste evenimente daca mai era in viata?

    Asasinarea sotilor Ceausescu a avut loc cu cateva zile inainte de Craciun. Pentru a se grabi executarea acestora, Ion Iliescu si "revolutionarii" de atunci au improvizat un proces. Sentinta se stia dinainte, lumea striga "libertate" si "razbunare" cand la carma Romaniei au aparut noi lideri care luptau pentru impartirea puterii in stat. Asa s-a "castigat" democratia. Situatia era asemanatoare cu cea de azi, dar de alte proportii, cu ceea ce se intampla azi cand unele forte politice scot oamenii in strada pentru a scanda lozinci pro sau contra adversarilor. Un rol important in acest sens la avut postul national de televiziune TVR. Azi aceleasi lucruri se fac prin televiziunile private platite de catre magnati de peste granitele Romaniei. 

    Asemanarea este ca: Oamenii trebuie sa iasa in strada, iar fortele politice isi impart puterile in stat. Tragedia cea mai mare este ca atunci se spera la libertate, nicidecum la schimbarea stapanitorilor. Atunci au murit oameni care au iesit in strada cu inima de roman, iar azi ies oameni in nstrada platiti sau manipulati prin facebook si televiziuni.

    Va propunem sa vedeti reportajul de mai jos si sa trageti singuri concluziile:

Un comentariu:

  1. Acești ticăloși de politicieni de după ”89 nu numai că au împărțit puterea în România, dar au furat toată averea României, câștigată cu sânge și sudoare de către înaintașii noștri. Acești trădători de Neam și Țară ar trebui să aibă toți soarta lui Ceaușescu. Necinste lor!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.