vineri, 4 ianuarie 2019

Un ierarh catolic a trecut la ortodoxie cu intreaga eparhie


Convertire în masă:
Un arhiepiscop romano-catolic trece cu toate cele 60 de parohii la Ortodoxie

Pe parcursul ultimelor câteva luni, liderul Bisericii independente numita „Biserica Catolică din Est”, fostul Arhiepiscop Ramzi Mussalam, a început o tranziție remarcabilă: isi converteste întreaga turma, de peste 60 de parohii, la Ortodoxie, incluzandu-i în randul ortodocșilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii, conform unor surse aflate in zona.

Fostul arhiepiscop a fost primit în Biserica Ortodoxă și a fost hirotonit diacon și preot, cu încurajarea și binecuvântarea și prin mâna Mitropolitului Ilarion, Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii.

Fostul arhiepiscop catolic a devenit acum Ieromonahul Elias (Ilie). Parintele Elias a crescut în zona Scranton din Pennsylvania (SUA), ca reprezentant al Bisericii Naționale Catolice din Polonia, în care fusese hirotonit preot. În prezent, un proces de catehizare ortodoxa a fost demarat, privind familiarizarea treptată a fostilor preoti și credincioși ai „Bisericii Catolice din Est”, cu Ortodoxia. Se apreciaza ca este vorba de un proces lung și complex. Mai multe parohii au fost deja primite in sanul Bisericii Ortodoxe: Biserica catolica Sfanta Irina din Pittston, PA; Biserica catolica Sfanta Ana din Pottsville, PA și Biserica catolica Sfantul Marcu din Milford, CT.

Sursa:
https://marturieathonita.ro/convertire-in-masa-un-arhiepiscop-catolic-trece-cu-toate-cele-60-de-parohii-la-ortodoxie/
http://www.ortodoxia.md/2018/10/convertire-in-masa-un-arhiepiscop-romano-catolic-trece-cu-toate-cele-60-de-parohii-la-ortodoxie/

3 comentarii:

 1. La care ,,Biserică Ortodoxă” a trecut acest ,,arhiepiscop”? La cea ecumenistă cumva?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Florin Savulet - Germania6 ianuarie 2019 la 18:59

   @ Pop Lucian
   La Biserica Ortodoxa canonica.
   Ai crezut cumva ca a trecut la schismaticii stilisti din care faci tu parte?

   Ștergere
  2. Băiete, vorbești ca să nu taci. Vezi că ,,tăcerea e de aur”.

   Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.