marți, 7 februarie 2017

Părintele Cosmin Tripon din Beiuş preferă să fie prigonit decât să facă compromisuri

O mărturisire curajoasă a unui preot din Bihor

Părintele Cosmin Florin Tripon a primit o dojană din partea episcopului eretic de la Oradea. In această "dojană" este invocat în mod eronat canonul 13 de la Sinodul din Constantinopol (anul 861). Episcopul Sofronie Drincec evită în mod intenţionat să admită că în cazul părintelui Cosmin trebuie aplicat canonul 15, al aceluiaşi Sinod. 

Cu siguranţă se pregăteşte caterisirea părintelui Cosmin, o caterisire abuzivă şi necanonică - lovită de nulitate. Dacă episcopul Sofronie al Oradiei ar aplica corect canoanele Bisericii Ortodoxe preotul Cosmin Tripon nu ar avea motive pentru care să fie sancţionat. 

Mai multe detalii despre "dojana" primită de pr Cosmin, de la arhiereul eretic, vedeti aici:
http://sinodultalharesc.tk/sanctionat-pentru-marturisire-parintele-cosmin-tripon-raspunde-dojana-lipsita-de-temei-canonic-nepomenirea-continua/

prof. Cristian Marc

12 comentarii:

  1. Părintele Cosmin i-a predat puțină teologie fostului episcop al Oradiei. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce fostului episcop al Oradiei? sa inteleg ca peste noapte nu mai e Sofronie episcop? sa va referiti prin "fostului" la Ioan Mihaltan.... caci nu are nici o logica sa-l bagati la inaintare, nefiind printre noi :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După ereziile semnate la Creta, Sofronie nu mai e episcop, doar i se pare. De aceea am zis fostul episcop.

      Ștergere
  3. Faptele recente ale ierarhilor tradatori de credinta care deja aplica pedepse, izgoniri si caterisiri preotilor care drept invata cuvantul adevarului, este dovada cea mai concreta a apostaziei lor. In consecinta nu mai sunt corecte formulele de adresare axate pe politetea lumeasca care nu ar face altceva dacat sa fie recunoscuti inca pastori ai Ortodoxiei. E momentul sa spunem lucrurilor pe nume. Ceea ce este da, DA. Si ceea ce este nu, NU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca drepte sunt cuvintele dumneavoastra! Dumnezeu sa l apere pe parintele Tripon, vrednic este.

      Ștergere
  4. Fratilor, am o intrebare: Ce s-a schimbat în rânduiala Bisericii Ortodoxe sau în învățătura Bisericii după Sinodul din Creta? Nimic! Cel puțin nu a primit nimeni vreo hârtie oficială prin care să înțelegem că ortodoxia s-a schimbat. Noi am rămas la fel. Slujbele au rămas la fel. Calendarul a rămas la fel. Sau nu? Poate nu nu am primit noi, restul, ci doar Pr. Tripon Cosmin. Păcat părinte Cosmin, că după o activitate așa de frumoasă și bogată ca a Preacucerniciei tale, ați fost amăgit. Nu uitați că Hristos a spus că unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor. Deocamdată dvs sunteți singurul preot din Bihor cu această atitudine. Nu vă gândiți că s-ar putea să fiți pe un drum greșit? În Cluj s-au revoltat preoții? În Maramureș, în Arad șamd. Nu am auzit. Ba da pe la Neamț, monahul Teodot de la Petru Vodă și alții care-l scot pe IPS Teofan de la slujbă ca să le dea explicații. Deci?! Părinte, aduceți-vă aminte, vorba Scripturii de dragostea dintâi. Vă aduceți aminte cum veneați la Seminar la Beiuș la Capelă, seara la Vecernie și cântați cu seminariștii la strană. Pentru mulți de atunci ați fost un model. Apoi la altar, la dvs în sat, apoi la Caterdă la Seminar, apoi preot în oraș. Și acum?! Vă pierdeți Părinte. Nu ascultați glasul amăgitor al sirenelor care vă cheamă în larg. Dumnezeu să vă ajute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cam mult din parte unui fost elev sa spui ca a luat-o pe un drum gresit. Care este rgumentul tau? faptul ca nu s-a primit nici o hartie oficiala referitor la sinodul din Creta?! sau faptul ca nu se incadreaza in spiritul de turma(aici folosit nu in sensul de turma a lui Hristos, ci referindu-ma la faptul ca toata lumea face la fel), ca a "indraznit" sa aiba o alta parere referitor la acest sinod si la urmarile pe care le va avea in viata noastra si mai ales a copiilor nostri(cu siguranta si ai tai, daca ii ai. Cred ca avut ca reper canoanele sfintilor parinti, dogma Bisericii Ortodoxe, nu enciclice si pastorale care vor sa niveleze si sa dicteze o invatatura in care Adevarata credinta este amestecata si compromisa, in care albul nu e alb.
      Trist ca ai ajuns sa ai asemenea aprecieri faa de fostul tau profesor. Se pare ca nu ai invatat nimic de la el.
      inca ceva, stii, toti vom da seama pt ce/cum am trait/marturisit. Mai bine de pr. Tripon calcat in picioare cu muuulta ipocrizie si fatarnici de slujitorii lui Sofronie(echipa de la Oradea, plus altii afiliati de la Beius, foarte slugarnici, poate mai slugarnici decat oradenii, care nu l-au cunoscut personal pe pr. Tripon ca sa stie in cine lovesc)decat de toti ceilalti(Bihor, Cluj.. exemplele tale) care nu stiu ce pace vor avea in suflet si ce raspuns vor da daca raman pe aceleasi idei, mai ales ca prin asta ratacesc pastoritii lor de la dreapta credinta. Mai rau de ei.
      Vezi tu unde te incadrezi...
      In Biserica ortodoxa deciziiile nu se iau prin semnatura de sus in numele altora mai mici. Nu e ca la catolici. Poate ai uitat si de aia astepti ca toti preotii a faca doar ce li se dicteaza de sus, fara sa mai gandeasca ei vreun aspect, ci doar sa se supuna.
      Sa stii ca vrei ca cei ce nu cunosc f bine situatia sa aiba impresia ca pr. Tripon chiar s-a revoltat. NU, in cel mai pasnic mod cu putinta, smerit cu adevarat, fara nici macar a raspunde vorbelor grele aduse mai ales de colegul lui, pr. Varga, pr. Tripon a adus la cunostinta motivele sale, citindu-le credinciosilor, care au avut dispozitia sa vada care este adevarul, o scrisoare care a parut si pe site, preluata.

      SA NU TE PIERZI TU, ca asa ne dai impresia, mai deschide ochii si citeste ce nu ai priceput. Te-ai informat doar din comunicate de presa ale patriarhiei? Elevule, esti amagit bine si crezi ca stii atatea incat sa salvezi si pe altii. Te-a luat valul ecumenismului rau de tot. dar poate vei motiva ca ai si tu un copil, doi de crescut. Vazi exemple de preoti adevarati din Transilvania, si nu doar preoti, care au ajuns sfinti pentru ca nu s-au plecat catolicilor chiar daca avea sotii, copii. Pentru ei nu exista compromis cu Dumnezeu. Mai bine ia exemplu de la ei, u de la cei care stau FRICOSI si LINGUSITORI pe langa mai marii lor si nu au curajul(pt ca nu au nadejede in ajutorul nemijlocit al lui Dumnezeu) sa marturiseasca adevarata credinta neschimbata. unii nici nu vor sa stie mai multe, altii se bucura de salar, se avantajele pe care si le-au creat in timp. Sunt legati de lume, nu de Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Părintele Tripon este cel mai bun preot din județ chiar din tara cred ca este printre putini preoți care se dedica1 sufleteste pt biserica ortodoxă El a ridicat 2 biserici si episcopul asta corupt ce a ridicat a furat bani sa si cumpere mercedesuri pai de asta ceilalți preoți nu zic nimica la ca au luat parohiile pe spagi a si spune mai multe da mai bn ma opresc.toata stima si respectul pentru PĂRINTELE TRIPON COSMIN ionuț cristian popa

      Ștergere
    3. Aveti dreptate , parintele Tripon poate fi considerat cel mai bun pastor care nu si a parasit oile sale. Mult va fi rasplata lui in Ceruri.

      Ștergere
  5. Fost elev sau preot de profesie?
    Cei care practica preotia ca pe o meserie, când vine lupul lasa oile si fuge.
    Parintele Cosmin isi pune viata pentru oile sale.
    Daca ar practica preotia ca pe o profesie (meserie), ar spune si dansul ca in Creta nu s-a schimbat nimic.
    Acum intelegi "fostule elev" anonim de ce parintele Tripon este singur in zona care a luat această decizie?

    RăspundețiȘtergere
  6. un preot din protopopiatul Beius14 februarie 2017 la 09:31

    Mai sunt preoti in zona Beiusului care nu sunt de acord cu "Sinodul" din Creta, dar de frica tac ca sa nu fie sanctionati.
    PS Sofronie se victimizeaza spunand ca pr Cosmin este rauvoitor. Episcopul Sofronie nu spune adevaratul motiv pentru care pt Cosmin a oprit pomenirea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Subscriu domnului G.Bogdan cu completarea că,pentru a crede în purtarea de grijă a Tatălui Ceresc trebuie mai întâi a crede în existența Lui;cred că sunt foarte mulți atei printre preoți și nu numai;altfel nu mi explic cum pot ei sa asiste la prigonirea colegilor lor,colegi care au ales calea Adevărului.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.