vineri, 17 februarie 2017

Tentativa de asasinat asupra patriarhului Georgiei, unul dintre cei care au avut curajul sa respinga "Sinodul" din Creta.



Patriarhul Ilia II, la un pas de a fi asasinat. 
Cine a avut acest interes?

Patriarhul Ilia al II-lea, al Bisericii Ortodoxe a Georgiei a fost la un pas de a fi otravit. Se pare ca marturia sa impotriva ereziei ecumeniste, cat si opozitia sa fata de “Sinodul” din Creta, a deranjat la nivel inalt. Pentru pozitia sa categorica impotriva globalismului in plan religios, patriarhul Ilia, era sa urmeze o moarte martirica, asemenea patriarhului Teoctist Arapasu, al Romaniei. Se pare ca Dumnezeu, l-a ferit. Poate ca inca mai are nevoie de astfel de patriarhi.


Un preot ortodox georgian a fost arestat după ce poliția l-a acuzat de tentativa de otrăvire a patriarhului Georgiei, Ilia al II-lea.

Giorgi Mamaladze a fost reținut, vineri, la aeroportul din Tbilisi când încerca să urce într-un avion spre Berlin, unde întâistătătorul Bisericii georgiene aștepta pentru o operație la vezica biliară.

Procurorul-șef al Georgiei a declarat că preotul Mamaladze avea în posesia sa cianură de sodiu. În declarația sa nu a dezvăluit ținta atentatului, dar primul-ministru a ordonat securitate sporită pentru Patriarh.

Mamaladze este directorul general al Centrului Medical Sf. Ioachim și Ana, din cadrul Patriarhiei georgiene, și, de asemenea, servește în calitate de șef adjunct al serviciului de management al proprietăților Patriarhiei.

El a fost acuzat oficial de tentativă de omor și a pledat nevinovat.

Biserica Ortodoxă Georgiană deține 80% din 4,5 milioane de locuitori ai țării și este recunoscută ca fiind conservatoare (antiecumenistă). Aceasta s-a retras din cadrul pseudo-sinodului de anul trecut (din Creta), deoarece a considerat documentele pregătitoare prea îngăduitoare cu non-ortodocșii, mai târziu respingând pseudo-sinodul și deciziile sale.

Patriarhul Ilia conduce Biserica Georgiei din 1977 și este apreciat că a contribuit major la refacerea statului georgian după câștigarea independenței față de Uniunea Sovietică. El a avut recent probleme de sănătate, fiind operat cu succes la vezică biliară în data de 13 februarie 2017.

Surse:
http://patriarchate.ge/geo/saqartvelos-sapatriarqos-gancxadeba-09-02/
http://patriarchate.ge/geo/sapatriarqos-gancxadeba-13-02-2017/

12 comentarii:

  1. bai neseriosilor, sursa e alta

    RăspundețiȘtergere
  2. Am accesat link-ul unde specifica sursa. Este ok. Verifica, te rog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum puteţi să spuneţi că patriarhul Ilia era să urmeze o moarte martirică, când ştim că pe 30 septembrie 2016 l-a întâlnit pe papa Francisc şi l-a numit "fratele nostru"?
    Şi cum puteţi să spuneţi că patriarhul Teoctist Arăpaşu a murit de moarte martirică, când ştim că s-a întâlnit şi el cu papa de atâtea ori? Şi sunt dovezi şi video că el era ecumenist.
    Vă rog să-mi răspundeţi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce are gresala din timpul vieții cu moartea martirica?

      Ștergere
    2. Păi odată ce nu mărturisesc Dreapta-Credinţă nu au cum să aibă o moarte martirică, ci o moarte ca oricare alta.
      Mucenicii sau Martirii (gr. μαρτυρος - martor) sunt cei ce și-au dat viața mărturisind pe Iisus Hristos în condiții extreme.
      Văd că nu ştiţi ce înseamnă a fi martir. Mai documentaţi-vă!

      Ștergere
    3. Radu Nicolae, Cred ca exagerezi, nu vreau sa spun ca esti fanatic sau extremist, ci doar ca exagerezi. A sta de vorba cu un eretic nu inseamna sa ii impartasesti doctrina. Gandeste-te ca acest patriarh a marturisit impotriva ecumenismului, a refuyat sa plece in Creta, a condamnat ereziile din Creta etc.
      Nu fi ingust la minte, sau poate ca doar ai chef de harta, ca cei de pe SACCSIV.

      Ștergere
    4. Nu contest că biserica Giorgiei a condamnat ereziile din Creta, dar până la a a-l eticheta ca sfânt pe acest patriarh care îl numeşte frate pe papă, mai este mult (https://www.youtube.com/watch?v=zNtpbjgl1Uk&t=667s). Ştim că nici patriarhul Antiohiei n-a participat la pseudo-sinodul din Creta, dar după "sinod" a primit un muftiu să predice în faţa altarului (https://www.youtube.com/watch?v=vbygeKckmVg). Eu zic doar că nu e cazul să vorbim de martiraj şi de sfinţenie aici.

      Ștergere
    5. Patriarhul Ilia a scos Biserica Georgiei din adunatura eretica fals numita CMB. Scoaterea Bisericii Georgiei din aceasta adunatura eretica este un act de marturisire a dreptei credinte.

      Ștergere
  4. Cum să fie Patriarhul Ilia cel care a scos Biserica Georgiei din c. m. b. când el l-a primit pe ereticul papa ca pe un egal. Dacă te consideri frate cu un eretic, tu ce ești? Poporul Drept Slăvitor in frunte cu Arhiereii curați, l-au forțat să iasă.

    RăspundețiȘtergere
  5. PATRIARHUL ILIA A DAT MANA CU FRANCISC CEL TRADATOR A LUI HRISTOS SI S-A FACUT PARTAS EREZIEI LUI DIN PACATE...NU-L JUDEC CA NU AM DREPTUL SI POATE SE VA POCAI DE ACEST PACAT...A LUPTAT IMPOTRIVA ADUNATURII DRACESTI DE LA CRETA DAR A FSOT STRESAT LA GREU SI A CEDAT CA SA NU-L OMARE ...DUMNEZEU SA-L INTOARCA!

    RăspundețiȘtergere
  6. SORA GEORGETA AI CEVA DREPTATE DAR PATRIARHUL ILIA TREBUIE SA FIE MARTURISITOR PANA LA SFARSIT NU PANA LA PRASIT...PE ULTIMA STUA DE METRI A CEDAT ;ARE INCA TIMP SA SE INTOARCA SI SA SE CAIASCA DE INTALNIREA ERETICA CU DEMONICUL FRANCISC -CAPUL RAUTATILOR!

    RăspundețiȘtergere
  7. Angela Petrache8 martie 2017 la 22:59

    patriarhul Ilia nu a facut niciodata un compromis cu papa Francisc. Nu poate nimeni dovedi asa ceva. Acestea sunt doar barfele unor oameni fara caracter, a unor anonimi fara valoare.
    Daca l-a primit la o conversatie, a facut-o in mod protocolar, fara sa slujeasca impreuna si fara sa semneze vreun document. L-a primit ca pe un om politic, diplomat, nu ca pe o fata bisericeasca, nerecunoscandu-i hirotonia. Asa ca anonimilor, mai lasati barfele. Daca vreti barfe va recomand sa cercetati site-ul SACCSIV sau altele similare.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.