miercuri, 15 februarie 2017

IPS Irineu Pop de Alba Iulia sanctioneaza un preot pentru ca a protestat impotriva abaterilor de la invataturile Bisericii, acceptate prin semnatura sa, la pseudosinodul din Creta.

    Arhiepiscopul Irineu Pop de la Alba Iulia sanctioneaza abuziv un preot pentru ca a aplicat corect canonul 15 de la sinodul din Constantinopol (861). Preotul Ioan Miron din parohia Turdas, judetul Alba, a oprit pomenirea ierarhului eretic Irineu Pop de care apartine canonic.
    IPS Irineu a participat la "Sinodul" din Creta unde si-a pus semnatura in numele tuturor preotilor si credinciosilor pe care ii pastoreste. Reactia de ingradire impotriva ereziei a fost, pentru parintele Ioan, una categorica.
    Conform canonului 3 de la Sinodul III Ecumenic, sanctiunile aplicate de ierarhii eretici nu sunt valide. Abuzul ierarhului de Alba este cat se poate de evident. 

Prezentam in continuare marturile preotilor Ciprian Staicu si Eftimie Mitra, despre preotul Ioan Miron: 

 Parintele Ciprian spune:

"Ați văzut vreodată ca un preot să se descalțe când intră în Sfântul Altar pentru a sluji Sfânta Liturghie și se încalță cu niște papuci speciali, pe care îi folosește doar în Sfântul Altar? Eu am văzut, pentru prima oară în viața mea, când am slujit cu părintele Ioan Miron.

Părintele Ioan este un foarte bun cunoscător al Pidalionului, al Sfintelor Canoane ale Bisericii, pe care le studiază zilnic și trăiește și slujește lui Hristos fără abatere de la ele. Vor avea mult de furcă cei de la Alba-Iulia, căci nu va accepta să fie anihilat în mod necanonic. Nu au argumente împotriva lui. El ferește Biserica de schismă, ar trebui lăudat. Însă ei vor să îl mazilească.

Părinte Ioane, îți transmit cuvântul Preasfințitului Longhin: ”Toți cei care vor încerca să te caterisească nu vor reuși, ci ei vor fi caterisiți de Duhul Sfânt!”

Părintele Ioan a întrerupt pomenirea ierarhului ecumenist Irineu de multă vreme, dinainte de Sinodul din Creta, pentru multiplele abateri de la dreapta credință ale acestui ierarh. Acum părintele Ioan va merge să primească pe merit cununa de mărturisitor al lui Hristos.

Se vor afla față în față: trimișii ierarhului ecumenist Irineu și părintele Ioan (un om în care este viu Hristos-Domnul Cel prigonit și răstignit de ecumeniști).

Voi fi personal alături de el, cu ajutorul lui Dumnezeu".

pr. Ciprian Staicu

Parintele Eftimie spune:

Părintelui Ioan-Septimiu Miron de la parohia Turdaş, jud. Alba, i se aduc patru acuzatii nefondate pentru care este citat ca, în 23 febr. 2017, să se prezinte în faţa “judecătorilor oficiali”. În realitate, aceste acuzaţii sunt pretext de a elimina, în mod abuziv, un opozant al “Sinodului” din Creta.
Să le luam pe rând:

1. “Contrazicerea publica, in scris, a poziţiei oficiale a Bisericii
   Ips Irineu consideră ca poziţia oficială a BOR este mai presus decât învăţătura Sfinţilor Părinţi despre ecumenism. Poziţia oficială este influienţată politic, în schimb ce învăţăturile marilor noştri duhovnici: Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Dumitru Stăniloae etc., au fost insuflate de Duhul Sfânt pentru că ei au fost trăitori în Hristos, nu diplomaţi la birou. Mărturiile acestor duhovnici au valoare mai mare decât semnăturile, delegaţiei oficiale a BOR, depuse în mare grabă sub supravegherea unor cardinali catolici care au participat (ca observatori) la acel pseudosinod.
   Pe lângă mărturiile marilor noştri duhovnici, merită amintit ce spune Sfântul Iustin Popovici, canonizat de Biserica Ortodoxă, pentru sfinţenia vieţii sale: „Ecumenismul este panerezia timpului nostru”. Destul de clar, pentru cine vrea să priceapă.
   Să nu uităm că „poziţia oficială” a Bisericilor Bulgariei, Georgiei, Antiohiei contrazic „poziţia oficială” a Bisericii României. Asta ar trebui să ne dea de gândit.
   Biserica Greciei, a respins erezia din Creta fără a condamna însă acel pseudosinod. Faptul că a respins erezia ecumenistă decretată în Creta este rezultatul unor ierarhi care au luptat în Sinodul Bisericii Elene pentru aceasta.
   Biserica Rusiei a negat că „Sinodul” din Creta ar avea valoare panortodoxă, urmând să se pronunţe şi asupra documentelor semnate acolo.

2. „Schismă
   Părintele Ioan Miron nu poate fi acuzat de schismă deoarece nu a părăsit Biserica Ortodoxă şi nici nu are de gând să o părăsească vreodată. Pentru mai  multe lămuriri vă recomand să cercetaţi un document de mare importanţă intitulat "Expresia constiintei noastre", semnat şi de sfintia sa.

3. “Neascultarea de autorităţile bisericeşti
   Sfinţii Părinţi spun că ascultarea se face până la păcat. Cât timp ierarhul său nu ascultă de învăţăturile Bisericii Ortodoxe, nici părintele Ioan Miron nu ascultă de cei ce s-au depărtat de la dreapta credinţă. E dreptul său, nu?

4. „Nerespectarea mărturisirii depuse la hirotonie
   Nu este corect. Prin hotărârea nr. 4218/2010 a BOR, în urma propunerilor sinoadelor mitropolitane, s-a stabilit un formular de jurământ la hirotonia fiecărui preot. În acest JURĂMÂNT, printre altele, se spune: „Mă voi strădui să apăr Sfânta Biserică, păzind-o de defăimare şi de dezbinare, stând permanent în ascultare față de Chiriarhul meu şi în comuniune cu întreaga Biserică Ortodoxă”. Ce defăimare mai mare poate fi decât erezia? Ce dezbinare mai mare poate fi decât ca “Biserica oficială” să se rupă de învăţătura Bisericii Apostolice?
   Ascultarea faţă de chiriarh se face până la păcat, asta am lămurit-o la punctul 3. În documentul "Expresia constiintei noastre", preotul Ioan Miron arată că rămâne în comuniune cu Biserica Ortodoxă. Refuzul său de a asculta atunci când i se cere să ascundă adevărul, referitor la cele semnate de către delegaţia României în Creta, este de înţeles, chiar dacă această atitudine deranjează pe cei ce au făcut compromisul.

Ierom. Eftimie Mitra

*   *   *   *   *   *   *

 
Citatia prin care parintele Ioan Miron este chemat la jertfa suprema.

Caterisirea nu e valida deoarece "judecatorii" nu tin seama de cauzele reale si contextul real al aplicarii canonului 15.

Dupa cum sunt formulate motivatiile se observa ca IPS Irineu vrea sa invoce in mod diversionist, canonul 13, care nu are legatura cu scopul adevarat al opririi pomenirii. In cazul acesta ar trebui sa se invoce canonul 15.

Parintele Ioan Miron va intra in ceata celor nedreptatiti abuziv de catre ierarhia BOR, pentru ca a spus adevarul despre documentele eretice din Creta.


*   *   *   *   *   *   *

In imaginea de mai jos se poate vedea semnatura Arhiepiscopului Irineu Pop, de Alba, 
pe documentul controversat din Creta (sageata rosie):

*   *   *   *   *   *

Documentul integral cu semnaturile poate fi gasit in format PDF, mai jos.
La pagina 13, este semnatura IPS Irineu si a altor membri ai delegatiei Romaniei.

Un comentariu:

  1. in eparhia Romanului si Bacaului se dau diplome si recompense pentru popii zelosi(a se citi pupaciosi in dos) sau adormiti (indiferenti) din parohiile unde nu se intampla nimic dupa Creta. asa se tin aproape slugile cele "vrednice".

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.