duminică, 19 februarie 2017

Preotul Constantin Necula - apărător al feţelor bisericeşti şi luptător împotriva corupţiei.



În slujba cui?

    Preotul Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Laurenţiu Strezea şi profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, în ultima perioadă, a intrat în lista feţelor bisericeşti controversate din BOR. În plan teologic este acuzat că duce o campanie de susţinere a globalizării în plan religios şi de propovăduire a ereziei ecumeniste, iar în plan social este acuzat de susţinere ascunsă a Partidului Naţional Liberal (PNL).

Mai in gluma, mai in serios, cu "umorul" sau specific, prof. Constantin Necula a evitat sa raspunda la unele intrebari din sala, dar in schimb inducea participantilor la conferinta  ideea ca Biserica ar trebui revigorata deoarece canoanele ei sunt specifice perioadei de inceput a Bisericii. Pr. Necula propune un alt suflu de viata bisericeasca, intr-un duh mai lumesc, diferit de cel al sfintilor parinti. In acest context un rol important il are schimbarea mentalitatii credinciosilor ortodocsi conform noilor tendinte globaliste.


    Marţi, 14 februarie 2017, în cadrul conferinţei de la catedrala Episcopală din Oradea, preotul Constantin Necula se justifică, răspunzând acuzelor de implicare în politică, spunând că a participat alături de manifestanţii stradali ca mediator şi ca om de presă, fără să susţină pe nimeni: “În calitate de om de presă am participat între manifestanţi la tot ce s-a întâmplat la Sibiu (…) Am obligaţia, ca preot să fiu mediator, să-i învăţ pe oameni să nu le fie frică să iubească, să le fie teamă de ură”.

     La prima vedere, nimic nu e rău. Ţinând seama de simpatia profesorului Necula faţă de PNL şi contextul în care liderii acestei formaţiuni întreţineau manifestaţiile stradale din România, motivând că “PSD-ul încurajază corupţia”, afirmaţiile sale vin să întărească argumentele liderilor PNL-işti.

     Preotul Necula susţine acelaşi lucru şi în cadrul conferinţei, din 15 februarie 2017, de la Ştei unde făcea asociere între demonstraţiile stradale şi votul împotriva “furtului”. În această conferinţă îl elogiază în repetate rânduri pe primarul PNL-ist, Iulian Gheorghe Blaj.

    Profesorul Universitar din Sibiu, s-a alăturat manifestanţilor susţinând că “Şi eu sunt împotriva corupţiei”. Vezi aici: http://www.stiridesibiu.ro/?p=26630
    Afirmaţia preotului Necula, din mijlocul manifestanţilor, cărora le spune: “Nu sunt de acord cu corupţia”, este în totală contradicţie cu lupta acerbă de a apăra preoţii şi ierarhii care trăiesc în lux, în timp ce omul de rând este tot mai împovărat de problemele cotidiene, griji şi taxe. Nu ne referim doar la taxele faţă de stat, ci mai ales la taxele faţă de Biserică. Să nu uităm că pr. Constantin Necula susţine că preoţii sunt îndreptăţiţi să ceară bani de la enoriaşi, pe motivul că au cheltuieli de întreţinere. E drept şi asta, într-un anume context. Dar ce facem cu preoţii care traiesc în lux?

    Ştie preotul Necula ce maşină are IPS Laurenţiu Strezea de la Sibiu? Dar că PS Sofronie Drincec şi consilierii săi de la Oradea, pe care îi apără cu înverşunare, mănâncă mâncăruri scumpe pe care omul de rând nu le poate avea pe masă pentru copiii sai? Stie părintele Necula ce maşină are ierarhul de la Oradea? Unde îşi petrece zilele de naştere şi câţi bani ia pentru o hirotonie?

     Părinte profesor Necula, de ce PS Sofronie a fost cercetat de DNA? Dumneavoastră ne spuneţi, în conferinţe, că preoţii au îndreptăţire să ceară bani şi taxe de la enoriaşii care abia îşi duc zilele. Vă folosiţi de preoţii săraci să îi apăraţi pe cei corupţi. Nu aţi spus nimic despre taxele pe care ierarhii le pun asupra preoţilor, de revistele plictisitoare pe care preoţii sunt obligaţi să le cumpere, de faptul că unii preoţi pentru a-şi achita taxele faţă de episcopie, sunt nevoiţi să ridice taxele în parohii, etc. Nu pentru preoţii săraci aţi venit în Bihor, nu cu ei aţi stat de vorbă, nu ei v-au însoţit în timpul petrecut în Bihor, nu preoţii săraci v-au zis ce să le spuneţi enoriaşilor, ci acei preoţi bogaţi care trăiesc în lux şi pe care îi apăraţi spunându-ne să îi ascultăm chiar şi atunci când ne mint în faţă ca pe proşti. Credeţi că glumele dumneavoastră ne impresionează? Poate, doar pe unii. Chiar credeţi că nu observăm cum cochetaţi cu toţi la aceleaşi minciuni? Lăsaţi vorbele glumeţe şi amăgitoare, vrem fapte!

    Ne puteţi spune, părinte Necula, ce maşină are pr. consilier eparhial Ciprian Balint (fiul fostului protopop Ioan B. Natu), dar pr. Varga Dorel şi actualul protopop, pr. Marian Popa, care stătea cu dumneavoastră la masă în timpul conferinţei? Ştiaţi că la protopiatul din Beiuş succesiunile în funcţii şi ocuparea parohiilor se fac şi în funcţie de gradul de rudenie? Ştiţi că mulţi dintre credincioşii care trebuie să plătească taxe la parohiile din Beiuş, Oradea şi Ştei abia au posibilitatea să trăiască de la o lună la alta, de la un salariu la altul? În conferinţa de la Oradea ne îndemnaţi să ascultăm de preoţi necondiţionat şi contestaţi tradiţia Bisericii care spune că ascultarea se face cu discernământ şi doar până la păcat. Vreţi să anulaţi tradiţia Bisericii şi canoanele Ei, doar pentru că acestea vă sunt piatră de poticneală în propaganda globalizantă pe care o faceţi în ultimii ani. Credeţi că dacă desfiinţaţi canoanele Bisericii veţi fi îndreptăţit să duceţi credincioşi ortodocşi la secta prietenului dumneavoastră Vladimir Pustan din Beiuş? De ce nu spuneţi la nimeni că de la ultima conferinţă de la sala “Cireşarii” convertirile de la ortodoxie la neoprotestanţii penticostali au crescut în zona Beiuşului? Când vi se aminteşte despre conferinţa de la secta penticostală, vă justificaţi mereu profitând de sprijinul preoţilor şi al ierarhilor care trăiesc în lux fără să spuneţi nimic despre consecinţele acesteia. Acolo vi s-au pus întrebări despre botezul copiilor, despre pururea fecioria Maicii Domnului, despre istoria sectei penticostale etc., la care aţi refuzat să răspundeţi spunând că nu vă permite timpul. Diplomat răspuns. Nu? Când aţi început să spuneţi despre tradiţia ortodoxă, pastorul Pustan v-a spus să nu discutaţi acest subiect şi, ca un om cuminte, aţi schimbat subiectul…
Vezi aici:

       Noua ideologie globalistă amestecă viața politică cu viața religioasă, iar unor preoți le oferă șansa unui trai mai bun, cu condiția compromisului, acceptării și promovării principiilor moderniste. Așa se explică cum preoții care se împotrivesc sistemului sunt marginalizați, nu au binecuvântarea arhierească să țină conferințe (cazul monahilor athoniți care au vorbit despre sinodul din Creta) în timp ce alți preoți sunt promovați de ierarhii Bisericii, cum e cazul pr. Constantin Necula, care minimalizează problemele importante din Biserică, ridiculizându-le și încercând să ne determine să acceptăm această nouă percepție asupra viețuirii ortodoxe.

Marius Pop

   Faptul că am amintit de simpatiile părintelui Necula faţă de PNL, nu înseamnă că asociaţia noastră aprobă sau contestă anumite formaţiuni politice din România. Pentru noi nu contează formaţiunea la care aderă părintele profesor, iar cele prezentate mai sus nu au legătură cu partidele respective, nici pro, nici contra. Faptul că părintele Necula face propagandă ascunsă anumitor formaţiuni politice, nu este vina acelei formaţiuni, ci o chestiune personală a sfinţiei sale. În ce priveşte laudele aduse primarului din Ştei, menţionăm că, domnul Iulian Gheorghe Blaj, este o persoană apreciată în zonă, nu doar ca om politic. Surprinzătoare este însă contradicţia părintelui profesor care, în faţa publicului spune că este împotriva corupţiei, iar în fapte susţine şi apără clericii corupţi şi pe cei care trăiesc în lux.

19 comentarii:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=MVnpC0qH9Q4

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pretentii mai aveti de la necula, biet copil de frizer? Si nu orice fel de frizer, ci frizer la militia din Brasov!!! Deschideti ochii ascoristilor, care casca gura la toate glumele de doi lei ale lui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nici o importanță faptul că e fiu de frizer, nu are nici o importanță ce meserie are tatăl. Importantă e atitudinea dânsului. Faptul că e isteț nu înseamnă că doar prin istețime se află pe calea mântuirii. Dumnezeu să-l lumineze, Dumnezeu să ne lumineze și pe noi.

      Ștergere
  3. https://www.youtube.com/watch?v=1you3xsIWZ8

    RăspundețiȘtergere
  4. Parintele Constantin Necul SI PUMNUL IN GURA celor ce marturisesc impotriva soborului cretan al faradelegii: https://youtu.be/1you3xsIWZ8

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.youtube.com/watch?v=1you3xsIWZ8&feature=youtu.be

      Parintele Necula si politicul (in)corect

      Ștergere
  5. E un bun psiholog, dar nu e un om duhovnicesc. Ne manipuleaza facandu-ne sa radem. cand raspunde la intrebari intai, printr-o fraza scurta, te destinde, apoi vorbeste despre altceva, dar prin mimica si intonatie, plus in incheiere o aluzie la intrebarea ta te face sa crezi ca ai primit raspunsul asteptat. De fapt nu iti da nici un fel de raspuns. Doar bancuri si aluzii.

    RăspundețiȘtergere
  6. De ani de zile, C. Necula(tu) e promovat în media românească drept singurul preot din BOR (deschis la modern, doar ascultă zilnic muzică rock, după cum a zis după manipularea „Colectiv”) care mai apare în conferințe inter- și naționale, un veritabil agent de promovare a „ortodoxiei vesele” (după modelul Klaus Kenneth = KK, pe care-l promovează prin editura Agnos, unde paravan al afacerilor proprii e Romeo Petrasciuc).

    Din nefericire, oamenii creduli sunt conduși și ținuți în această orbire taman prin conferințe și mesaje diversioniste care promovează duhul lumesc și iubirist al ecumenismului...

    RăspundețiȘtergere
  7. UPDATE! Conferință a părintelui Necula la Rădăuți, sâmbătă 18.02.2017

    Răspuns integral al pr. Necula despre căsătorii interconfesionale, romano-catolici și abordarea față de o relicvă catolică a Papei Ioan Paul al II-lea https://youtu.be/Z3LxKebZYXs?t=5537, între minutul 1:32 și 1:36 precum și transcriptul acestuia.

    Întrebare din sală :
    „- Canonul 72 interzice „căsătoriile” mixte numindu-le nelegiuiri și că sunt nule, cei doi nu devin cununați de Dumnezeu, ci doar amăgiți de preotul care săvârșește ceea ce Dumnezeu osândește.
    Cuviosul Paisie Aghioritul a refuzat să rostească Tatăl Nostru cu un romano-catolic, cum se poate oficia căsătoria mixtă când canoanele interzic rugăciunea cu ereticii ?
    Căsătoria mixtă introduce erezia ecumenistă în familie ?”

    Pr Necula:
    „ - Acuma, să vă spun o treabă, când canonul 72 vorbea despre eretici, romano-catolicii nu existau, deci hai să stabilim împreună o limită, că săptămâna trecută m-a întrebat cineva,mi-a spus că cel mai bun argument că nu e valabil Creta e că n-au fost rușii acolo.
    Să-mi zică și mie la primele șapte sinoade unde au fost rușii ?

    Deci canoanele sunt niște texte ale disciplinei date tot de Biserică, nu sunt revelații dumnezeiești, (niciun canon nu e revelație dumnezeiască, nici măcar canonul întâi apostolic) care limitează și construiesc o disciplină a Bisericii, la un moment dat - într-o istorie dată , că pot să vă dau sute de canoane despre reprimirea ereticilor în Biserică foarte ușoare, când a fost problema „lapților” în Africa (nici nu știu ăștia ce zic, da mă rog), când a fost problema „lapților” în Africa de Nord la un moment dat au făcut mici pogorăminte, iconomii.

    Eu nu sunt adeptul căsătoriilor mixte oricum, nu cred că..., dar vreau să vă spun că pentru românii noștri care trăiesc în Occident între o mare de alte confesiuni nu e cazul să stabilim noi de acasă din „Cârlișua’ Porcului” și din „Crăceștii din Deal’”, ce au ei de făcut acolo pentru că e autonomia lor ca Biserică, autonomia lor ca unitate comunitară și au arhiereul lor.
    Printre altele - mă iertați - nici un canon de aici nu e valabil dacă nu este bifat de prezența unui arhiereu, arhiereul este sursa autorității într-o comunitate atunci când există dubii.

    Vă spun eu că noi tot vorbim de introducerea ereziilor în căsătoriile mixte, dar de ereziile între familiile nemixte nuu ?
    Zelotismul nu e tot o erezie, că tot părintele Paisie refuză să se roage cu zeloții asta n-o știm ? N-o știm ?Că nu avem..., e ca la sectari, asta ne face sectari, deschidem cartea unde ne arată cu degetul alții n-o citim integral, atenție cu pianul pe scări!”

    Întrebare din sală:
    „ - A fost adusă o relicvă a Papei Ioan Paul al II-lea în România, e corect ca ortodocșii să se închine la aceasta sau chipului Papei ?”

    Pr. Necula:
    „ - Din punctul meu de vedere, relicva Papei care este o picătură de sânge aflată pe o batistă (mi se pare) să știți că n-are niciun fel de altă valoare decât umană, te poți duce s-o vezi.

    Dar vă atrag atenția cu toată responsabilitatea că și coada de la sarmale de la Sfântul Leontie este la fel de păgubitoare, dacă vrem să îndreptăm ceva la ceilalți trebuie să trăim cum se cuvine la noi, dacă vrem să înțelegem ce se petrece la ceilalți, trebuie să înțelegem ce se petrece la noi și trebuie să avem măsură în toate, nu cred că Evanghelia sau canoanele bisericii au vreun canon; „dreptul la jignire al aproapelui” și la umilirea aproapelui, chiar nu cred. ”

    RăspundețiȘtergere
  8. d-le Necula , vreti sa introduceti in locul canoanelor a sf parinti de la cele sapte sfinte sinoade, canoane noi pe ritmuri de rok ??pe ritmuri africane , cum fac adventistii ???

    RăspundețiȘtergere
  9. MAI OAMENI BUNI , NU VA MAI DUCETI LA CONFERINTELE RATACITULUI NECULA , VA PIERDETI SUFLETELE PRIN INVATATURILE GRESITE PE CARE LE PROMOVEAZA

    RăspundețiȘtergere
  10. Un detaliu de la aceste conferinţe care m-a pus pe gânduri pe lângă multe altele, e acela că primele trei rânduri erau ocupate de preoţi si consilieri din eparhia noastră.

    Erau preoţi majoritatea tineri care încântaţi loja lor onorifică nu au făcut nici măcar un gest de politeţe de a-si ceda locurile femeilor şi persoanelor în vârstă care stăteau în picioare împropitiţi de scaunele lor atunci cand simţeau că nu mai rezistă. M-a mâhnit indiferenţa lor iar mesajul pe care l-au transmis e acela că nu contăm.

    Mă întreb si eu: Oare pastorul cel bun isi caută intotdeauna propriul confort neingrijindu-se oile sale?

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt intr-o parohie saraca. La noi e greu de supravietuit din preotie, asa ca mai lucrey si pe langa, fara binecuvantarea PS Sofronie. Daca ar fi sa traiesc doar din preotie, toate veniturile ar trebui sa le dau la protopopiat si episcopiei. E de inteles ca unii colegi ridica taxele in parohii, nu pentru ei ci pentru a+ multumii pe mai marii nostri. Acest lucru il ascunde pr Necula.
    Sunt reviste de la Mitropolia Sibiului la care trebuie sa ne abonam obligatoriu. Parintele Necula trebuie sa incurajeze credinciosii sa plateasca taxe la parohii, ca si preotii, la randul lor, sa aiba de unde plati abonamentele la revistele lor,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parinte depinde si de conditia materiala a oamenilor din parohia dvs., daca peste 60% sunt someri, pensionari, familii la inceput de drum sau e parohie studenteasca chiar nu au de unde.
      Daca se tot fac anunturi legate de bani si predici atent maiestrite care sa ne aminteasca de obligatia noastra de contribuabili, lumea ajunge la saturatie si este riscul sa ocoleasca parohia, sau sa nu mai dea nici atat pe cat contribuie.

      Mai ales ca de multe ori preotul nici nu-i intreaba de sanatate pe enoriasi, nici nu-si stie majoritatea enoriasilor in cel mai bun caz sta de vorba cu 20% din parohie, maxim de 4 ori pe an in posturi cate 10-15 minute.
      Insa cand vine vorba de a strange obligatiile banesti li se aduce aminte de apartenenta lor la parohie si de ”datoria crestinului”, pai care apartenenta daca lumea isi aminteste de ei doar cand e vorba sa le ceara bani sau sa-i barfeasca ”crestineste” pentru neputintele lor si pe putinii care vin ?

      O data, de doua ori se poate face anuntul, cat mai discret mai ales la inceput de an cand este darea de seama si se prezinta concret bilantul, dar a tot presa enoriasul cu tema banilor ajunge sa-i iasa pe nas.

      Dvs. preotii ar trebui sa va ganditi cati bani ati dona Bisericii daca nu ati mai fi clerici ci simpli mireni someri, pensionari, studenti sau tineri cu familie la inceput de drum.

      Solutia n-ar fi ca parintele Necula sa faca apel la plata contributiilor catre Biserica, asta o tot face prin aluzie de fiecare data cand aduce aminte de situatia materiala a preotilor saraci, solutia ar fi sa se analizeze concret de la protopopiat care este conditia materiala a oamenilor, participarea la Biserica si disponibilitatea de a da a celor cu stare pentru a vedea realitatea si sa se taie tot felul de abonamente inutile.

      Ștergere
    2. abonamentele sunt o afacere a mai marilor Bisericii, asa cum se intampla si cu lumanarile. Daca pr. Necula indeamna oamnenii la taxe catre parohii face o greseala foarte mare, deoarece nu rezolva problema in felul acesta.Soluta a fi sa o taie din radacina, la mai marii lui ierahici fata de care se linguseste prin ceea ce face. Sa le spuna ierarhilor sa nu mai impovareze preotii cu taxe, abonamente, lumanari etc., ca nici preotii la randul lor sa nu mai fie nevoiti sa ceara de la oameni.

      Ștergere
    3. Pr Necula doar se foloseste de preotii saraci pentru a-i indreptati pe cei bogati pe care vrea sa-i apere.

      Ștergere
  12. Iata ce imi spunea un preot ortodox din Bihor:

    … Si cu toate acestea, nu ramane decat sa ne rugam cu totii pentru Parintele Necula si nadajduim ca fratia sa isi va aduce aminte de ortodoxia pe care am invatat-o de la Sfintii Parinti de-a lungul a doua milenii.
    Cu sufletele intristate, observam cum in Sfintele noastre biserici, prin conferintele organizate de parintele Necula se strecoara un duh in esenta neortodox. Prin conferinte organizate in biserici, suflete pline de framantari, caderi sau intristari nu vor putea fi alinate. Chiar din contra!
    Dumnezeu sa il ierte pe parintele Necula si pe noi toti!

    Ne avertizase Parintele Justin: Vor incerca sa ne fure sufletele!
    In zilele de azi trezvia este mai importanta ca oricand!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ascultati aici https://www.youtube.com/watch?v=rX8pV4K4JPA si daca nu va lamuriti definitiv, nu va mai lamureste nimeni, fiti atenti la fiecare cuvant, abereaza la greu, lucruri elementare, il numeste pe Hristos "Seful", in mai multe randuri, plesneste de prostie cand vb despre Luca si Cleopa spre Emaus, ce sa mai zic, pacat ca nu e inregistrata si slujirea, cred ca face toata slujba numai teatru.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.