duminică, 12 februarie 2017

De ce SACCSIV a pornit război împotriva unor preoţi antiecumenisti.



Răspunsul părintelui Eftimie Mitra, domnului Vasile Vieru.

    În urmă cu două săptămîni SACCSIV a adus acuzaţii grave asociaţiei noastre, implicând abuziv şi numele părintelui Eftimie Mitra. L-am înştiinţat pe părintele Eftimie de reacţia domnului Vasile Vieru (administrator al blogului SACCSIV) şi i-am cerut să îşi spună punctul de vedere. Atunci ne-a promis că va scrie pe pagina personală de facebook părerea sa. Azi a apărut şi o preluăm în cele ce urmează:


SACCSIV încotro?

      Am citit comunicatul ASTRADROM din data de 30.01.2017, dar şi reacţia domnului Vasile Vieru, administrator al mai multor bloguri, printre care şi SACCSIV. Deşi în comunicatul celor de la ASTRADROM nu era pomenit numele său şi nici al meu, ori al vreunuia dintre blogurile administrate de el, a profitat de acest prilej să inducă cititorilor săi (dupa cum a sesizat şi dl. prof. Cristian Marc) o umbră asupra asociatiei sus amintite. Odată cu aceasta a reacţionat cât se poate de josnic, încercând să-şi stârnească comentatorii şi asupra mea. Frumos domnule Vieru. Felicitări. Care a fost scopul? Chiar credeţi că mă intimidaţi cu asta?

      În articolul său, Vasile Vieru încerca să dea impresia unei dezbinări între nepomenitori. Aceasta era creată tocmai de el în spaţiul virtual. A promovat doar schitul Rădeni, marginalizând alţi preoţi nepomenitori despre care a refuzat să scrie în ultima perioadă. De ce? Doar pentru faptul că nu s-au implicat în propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi pentru că nu au contribuit la bugetul său personal?

      Încercând să acopere adevăratele motive, Vasile Vieru induce ideea că ASTRADROM ar fi pactizat cu ecumeniştii, începând articolul său cu un indirect atac la persoană îndreptat asupra mea. Astfel încearcă să lase impresia că în urmă cu o lună susţineam pe părintele Pamvo, iar acum m-aş fi răzgândit.

      Despre ce e vorba? În urmă cu aproximativ o lună, domnul Vieru m-a sunat la telefon spunându-mi că Mihai Silviu Chirilă este necăjit că cei de la Rădeni au rămas fără aliaţi, cerându-mi să fac o declaraţie publică de susţinere aşa cum am făcut şi altor părinţi nepomenitori (pe care să i-o trimit prin email). Am acceptat aceasta pentru că am o apreciere faţă de părintele Pamvo. Îl cunosc de mulţi ani şi am observat la sfinţia sa că este un om sincer, simplu şi corect. L-am întâlnit de două ori în ultima perioadă şi am văzut că este acelaşi, aşa cum l-am cunoscut la început. Declaraţia de susţinere mi-o păstrez doar pentru persoana părintelui Pamvo, nu pentru toţi cei de acolo – cu care nu am nici o legătură. O apreciere mai am şi faţă de părintele Elefterie Tărcuţă. Susţinerea mea faţă de părintele Pamvo este doar în chestiuni legate de ecumenism şi lupta sa faţă de sinodul din Creta, nu şi faţă de alte opinii personale diferite de ale mele.

      Nu m-am contrazis cu nimic faţă de ce am afirmat înainte. De unde a dedus SACCSIV această concluzie? Nu era corect să-mi dea un telefon să mă întrebe înainte de a-şi influenţa cititorii împotriva mea? Aşa cum m-a sunat insistent când mi-a spus că are nevoie de bani, că părintele Ciprian Staicu nu îl mai finanţează, tot aşa mă putea suna să întrebe şi despre poziţia mea în legătură cu anumite subiecte. Nu? Dacă m-ar iubi cu adevărat nu ar fi făcut acest gest. Cu siguranţă. Si dacă ar avea puţină smerenie, cu siguranţă părintele Ciprian l-ar fi ajutat în continuare cu bani, chiar dacă în ultima perioadă l-a cam ponegrit.

      În toată povestea sa, Vasile Vieru, face un amestec între mine, monahul Sava Lavriotul şi asociaţia ASTRADROM. Nimic concret, nimic logic, nimic coerent, doar semne de întrebare şi insinuări. Cu ce scop? În ce mă priveşte pot spune că am fost şi sunt de acord cu cele ce părintele Sava le spune despre sinodul din Creta şi ecumenism, dar am unele rezerve în ce priveşte aplicarea îndemnurilor sale în unele locuri din România. Asta nu înseamnă că m-aş fi dezis de el, aşa cum dă impresia domnul Vasile Vieru pe blogul SACCSIV. Nu am nici o legătură cu comunicatul emis de ASTRADROM, dar în mare parte sunt de acord cu ce au scris acolo.

      Îl iert, chiar dacă nu are tăria de a-şi cere iertare. Vreau să trăiesc cu impresia că nu a fost o diversiune, ci doar lipsă de profesionalism.

ierom. Eftimie Mitra

36 de comentarii:

  1. Foarte bine punctat. Vedeti si ce spune pr Ciprian Staicu despre afacerea SACCSIV.
    Gasiti pe blogul "Prietenii Sfantului Efrem".
    http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/02/07/raspuns-la-intrebarile-cititorilor-despre-administratorului-site-ului-saccsiv/

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasile Vieru de ce nu isi cauta un loc de munca sa traiasca din munca lui cinstita umbland cu cersitul pe la preoti? nu este un exemplu de traitor ortodox. Ortodoxia este munca si responsabilitate, nu sarlatanie.

    RăspundețiȘtergere
  3. UmbraSerii,
    Ii faceti reclama nemeritata acestui Saccsiv fie si numai aducand vorba tangential despre el.
    Il urmaresc de mult, am incercat sa-i mai atrag atentia ca o ia adesea pe aratura, dar tot ce am reusit a fost sa fiu banat la comentarii pe pagina lui.
    Nu ai la ce sa te astepti de la cineva care se crede mult mai sus de cat este de fapt si care aduna in jurul sau o fauna ce-si indreptateaste singura judecatile de valoare exprimate constant intr-o nota sever semidocta condimentata din belsug cu vulgaritati proletare.
    Dincolo de unele titluri ce mai atrag din cand in cand atentia, in rest nimic nu merita urmarit pe siturile administrate de acest personaj pe care numai o smerenie profunda si sincera il mai poate recalibra pe linia pe care se crede, ... dar nu este ...
    Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Oameni buni! Oare chiar atât de putin discernamant sa avem? Oare chiar sa ne lăsăm pacaliti atât de usor? Se vede limpede ce duh urat si apasator stapaneste blogul Saccsiv, ce duh de pace si rugăciune este pe "Prietenii Sfântului Efrem" sau pe alte site-uri ortodoxe. Am aflat de curând ca Vasile Vieru a papat 5 ani de puscarie pentru inselaciune. Inteleg ca e chiar specialist! Aflati totul despre el si demascati-l fratilor, ca multi naivi vor fi inselati in continuare de acest "specialist".

    RăspundețiȘtergere
  5. parinte cu facebook ? ce fel de parinte este acela care are facebook ? acela este babilonul si sodoma zilelor noastre. ala da parinte cu facebook. mai bine ati vedea barna din ochiul vostru si pe urma stercul din ochiul aproapelui. nu sunteti mai buni cu nimic de cat blogul saccsiv ba chiar mai rai si mai vanduti. nu tin cu saccsiv da nici cu voi . da pe blogul acesta este mai multa ura de cat iubire. ba mai mult comunicati cu preoti care au facebook dracia draciilor cum am zis mai sus babilonul si sodoma zilelor noastre. vai de blogul vostru sunteti rai. in loc sa stingeti flacara rautati si sa militati impreuna impotriva ecumenistilor voi cei de la astradrom o aprindeti iar asta denota ce duh de rautate este pe acet blog. plus faceti sfinti oameni peste voia lui Dumnezeu. daca saccsiv a gresit nu se raspunde la gresala (ura cu ura) prin asta dati dovada de mai multa ura si sede de razbunare care este arma prostului. vai vou blog intunecat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vad ca avem mai multe comentarii de la acelasi IP si aproximativ aceleasi conceptii, ceea ce arata ca cel care le-a scris are o problema personala pe care vrea sa si-o impuna in mod insistent. Stim cine este cel care le-a editat, ii intelegem situatia sufleteasca si psihica si consideram ca deocamdata este potrivit sa nu-i dam numele, desi s-a semnat cu anonim. Iar referitor la dreptul preotului de a avea Facebook, este doar una din modalitatile de comunicare, asemenea emailului s.a. forme de comunicare electronica.

      Ștergere
    2. Sunt prea adevarate comenturile de nu le postati iar

      Ștergere
    3. Mai "anonimule" cine ti-a spus ca facebook-ul este lucrarea diavolului? Ai citit asa ceva in Biblie?

      Ștergere
  6. https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/02/11/atacurile-se-intetesc-impotriva-preotilor-si-credinciosilor-care-marturisesc-dreapta-credinta/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest blog este tot al lui SACCSIV, dar poarta alt nume.
      "Invataturile Sfintilor Parinit", un blog anonim, fara ca cineva sa isi asume responsabilitatea pentru informatiile postate, adica un blog fara credibilitate. O fi tot o afacere a lui SACCSIV, pentru care sa castige bani frumosi de pe seama antiecumenistilor?

      Ștergere
    2. De unde stii că este tot al lui SACCSIV ?

      Ștergere
  7. in primul rand ce parinte poate fi acela care are facebook? facebook care este turnul babel si sodoma zilelor nostre. in al doilea rand ce anti ecumenisti este daca nu si-a declarat public aceasta intentie si nici nu a redactat macar o scrisoare in acest sens catre ierarhul de care apartine. blogul "Prietenii Sfântului Efrem" este cel mai de incredere restul doar niste rai care uitati de iertare si iubire. iar nu postati comenturi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai omule, cati preoti au facebook...
      Ori esti rau intentionat, ori ai probleme la nivelul creierasului...
      Care este problema daca un preot are facebook? Te deranjeaza ca a spus adevarul despre acest blogher "ortodox"?
      SACCSIV se vede clar ca este extremist. Ai vazut pe "Bucovina profunda" ce spune mitropolitul antiecumenist Ieremia de Gordina despre nepomenitorii din tagma lui SACCSIV?

      Ștergere
  8. Avand in vedere ca nu postati comentarii asta denotă că sunteti un bloc de doi lei si rau intenționaț care susțin preoti cu facebook aia da preoti adevărați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu vezi ca ti-a postat si prostia asta pe care o sustii cu atata incapatanare. Asa cum ti le-a postat si pe celelalte. Sa fi fost in locul celor de la ASTRADROM, nu as fi postat aceste ineptii. Nu esti tu acel blonav ..., care ti-ai desfiintat de curand pagina de facebook?

      Ștergere
  9. Rugam frumos sa aveti rabdare pentru moderarea comentariilor.
    Daca nu apar intr-un timp foarte scurt de la editarea dumneavoastra este pentru ca ele se modereaza mai mult in a doua parte a zilei, dupa orele de servici, pentru ca este nevoie de moderare.
    Daca nu v-a aparut vreun mesaj va rugam sa il trimiteti pe mail si il vom posta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Deoarece de la IP-ul fiului doamnei foste profesoare de religie din Oradea (al carei nume nu il facem public de aceasta data) au fost trimise mai multe comentarii prin care se aduce atac la persoana, ne rezervam dreptul de a nu le publica, pastrandu-le in spam.
    Mentionam ca rafuielile personale ale domnului S. B., pline de obraznicie si rautate, le vom publica doar daca tutorele legal isi va asuma responsabilitatea, din punct de vedere juridic, pentru un eventual proces de calomnie in care ar putea fi angajat autorul comentariilor respective.
    Cel care a postat comentariile nu isi da numele, semnandu-se cu "Anonim".
    De la acelasi IP vin mai multe comentarii pe blogul nostru in care, cu multa patima, se arunca cuvinte necuviincioase la adresa unor persoane cunoscute. Nu privam pe nimeni de dreptul la exprimare, dar acesta trebuie facut cuviincios si cel care le scrie sa isi asume respunsabilitatea in fata legii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am putea sa il ajutam pe SACCSIV, sa ii gasim un loc de munca?

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai fratilor, nu ati observat ca pe blogurile lui SACCSIV nu apare nimic din lucrarea de marturisire a nepomenitorilor, decat ce fac cei de la Radeni?
    Parca pentru Vasile Vieru, singurii care duc jertfa grea in Romania, sunt sponsorii lui si atat. Daca l-ar sponsoriza Patriarhul Daniel, ar scrie doar ce ar fi legat de viyitele pastorale in Bucuresti.
    Daca as avea bani sa-l finantez, poate m-ar face si pe mine ceva mare vedeta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multa ura mai aveti...lasati omul in pace.Face ceea ce ceede,ce vrea,ce poate,cine sunt eu sa l judec.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca tot ii vrei binele, de ce nu l-ai indemnat sa isi vada de treba lui, nu sa isi bata joc de preoti pentru ca nu ii da bani. De ce nu il incurajezi sa munceasca, daca tot ii iei apararea? Sau de ce nu il finantezi tu, daca crezi ca merita? Ai ocazia sa o faci...
    tschus, al cui pseudonim este?

    RăspundețiȘtergere
  15. Doamne ajuta! Cu fecebook-ul nu e chiar asa... nu poate fi comparat cu mail sau skype, e cu totul altceva. Daca inainte Securitatea se chinuia sa adune informati despre tine de la vecini, colegi, turnatori pt ati face dosar, astazi oamenii isi fac dosarul, ba chiar cu multe amanunte, ce mananca, unde se plimba, ce fac in timpul liber etc. Din motivul asta consider ca FB nu are ce cauta la un crestin. Va rog urmariti linkul de mai jos pe a intelege pentru ce a fost construita o astfel de retea ''de socializare'' http://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Fondatorul-Source-Institute-%E2%80%9ETineti-i-pe-cei-dragi-DEPARTE-de-facebook-.-O-pledoarie-care-ne-da-fiori-140447 Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dragul meu, nu vezi ca subiectul articolului e cu totul altul?
      Comentariul tau potriveste la un alt art. cu tema Facebook. Sau e o obsesesie de a ta?
      Sau vroiai sa deturnezi mesajul acestui articol?

      Ștergere
    2. Of e greu cu oamenii, ce scrii si ce se deduce. 1-Nu este o obsesie a mea 2-nu intentionez sa 'deturnez' nimic ci doar sa previn asupra unor lucruri nu prea normale 3-nu sunt fan sacciv
      Dragul meu Vlad, intrebarea ta din final, ma duce cu gandul la altceva, dar sper sa nu fie! Intrebare pentru tine, FB este o obsesie a ta? Doamne ajuta!

      Ștergere
  16. Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti, ca sa fim una intru lucrarea credintei. Nu va mai certati caci va risipiti talantii. Atat pomenitorii cat si nepomenitorii (sic!), atat ecumenistii cat si antiecumenistii (sic!) atat ... ce mai vreti voi ... suntem cu toti talhari, iar intre noi e Hristos care ne asteapta cu bratele larg deschise spre a ne lua cu el in imparatia Lui. Sa protestam asadar pacatului din noi, pentru a-I face loc lui Hristos. Acolo unde este pacea lui Hristos, acolo este si imparatia Lui.

    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum inteleg de ce articolele lui Saccsiv nu aduc pace.
      In privinta pomenitorilor si a nepomenitorilor, a ecumenistior si a ne-ecumenistilor vad ca tu alegi doar extremele. Numai ca sunt mai multe variante, cea mai buna fiind a IPS Hieroteos Vlachos, e cea mai echilibrata atitudine pt ca lupta in continuare impotriva ereziei fara extreme,fara sa opreasca pomenirea, delimitandu-se de erezie prin marturisirea publica.La fel fac si marii ierarhi antiecumenisti greci, dar si multi dintre marturisitorii din Romania, printre care amintesc pr. Mihai Valica, pr. Andrei Aldea si altii care acumm stau si asteapta sa se temine galceava nepomenitorilor sa-si poata face ei lucrarea in tihna si cu efect.Asa cavarinta Saccsiv + Mihai Chirila + Antim Gadioi este un esec din fasa, dupa cum s-a observat de la inceput, iar acum se dovedeste prin starea situatia.
      Iata si ce spune mitrop. antiecumenist Ieremia de Gordina, despre tendintele schismatice ale unor nepomenitori: https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/02/13/chestiunea-opririi-pomenirii-ierarhilor-si-asa-numitul-sinod-din-creta-o-epistola-a-mitropolitului-ieremia-de-gortina/

      Ștergere
    2. Prietene, iti multumesc pentru raspuns. Iti inteleg durerea.

      Eu am aratat extremele nu ca variante si le-am numit talhari din pricina obtuzitatii unora. Nu exista variante sau extreme in ORTODOXIE. Ortodoxia inseamna trairea Adevarului revelat. Cei care ne impart in extremele amintite(+ multe altele) sunt in tulburare si fac un mare rau Bisericii. Incostient sau nu doresc ruperea ei. Si sustin in continuare ca intre talharul ecumenismului si talharul zelotismului singura asezare ortodoxa e Hristos ce sufera pentru amandoi (sper ca ai inteles aluzia la icoana Rastignirii). Tradus inseamna sa avem acrivie fata de propria persoana si iubire/jertfa fata de aproapele (nu judecarea lui). In Biserica discernamantul e cel al iubirii nu cel al ratiunii. Caci astfel aparam slovele si asta pentru ca am parasit Duhul.

      Sunt de acord cu tine cand îi dai ca exemple pe IPS Hieroteos Vlachos, IPS Ieremia de Gortina,etc pentru atitudinea lor echilibrata. Insa aceste exemple pentru mine nu sunt variante ci raspunsul corect a celor aratate mai sus.

      Toata stima!

      Dumnezeu sa ne miluiasca! Credem, Doamne,ajuta necredintei noastre!

      Ștergere
  17. Oameni buni fratele Vasile macar nu e preot dar daca va pretindeti superiori lui de ce reactia voastra nu e deloc una duhovniceasca? Fratele Vasile un om obisnuit cu mult curaj si ravna cea buna chia daca are reactii omenesti. Raspunsul vostru e aproape demn de servicii avand in vedere faptul caii atacati trecutul ,sa va reamintesc aici povestea sf. Pavel etc., fotografia pe care o postati, etc.? Banii castgati de voi cu pelerinaje la un pretins sfant despre care mari duhonici ai neamului spun ca era in inselare sun mai curati si mai sfinti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fostul puscarias e acelasi. Lupu isi schimba arul, dar năravul, ba. A fost acuzat de inselare si tot escroc. A cere bani in numele apărării ortodoxiei, pentru interese personale, este o escrocherie fără margini. Ce curaj are când lucrează sub anonimat, nu-si publica adresa sau telefon, nu participa alături de cei ce trag greul...etc., sta doar in fata calculatorului, preia articole de pe alte site-uri si rofita financiar dupa cei care mărturisesc cu adevărat. De astfel de marturisitori, sa ne fereasca Dumnezeu.
      In timp ce unii preoti isi pun pielea la bătaie, SACCSIV se ocupa de provocari, instigari si duce in derizoriu munca adevaratilor marturisitori prin impunerea conceptiilor lui extremiste si schismatice de care a dat dovada pe blogurile lui.

      Ștergere
  18. Domnului Lasciv(Sacciv) de la o vreme nu mai citesc pe blogul ,,site-ul lui,,,scrie intortocheat,,,inchid imediat si atat,,,nu are claritate....Din comentariile de mai sus trag concluzia ca este manipulator si profotor cumva de foloase banesti de la parintii atiecumenisti...Nu este o normalitate,,,deci nu mai citesc de aici in colo nimic ,,,,de sacciv (Vasile vieru cum s-o numi)Sa-mi fie cu iertare

    RăspundețiȘtergere
  19. BRAVO! SUNT DE ACORD CU SPRIREA BATAIOSU! JOS CU PUSCARIASUL MANIPULATOR SACCSIV SI JOS CU LUCRAREA LUI DIAVOLEASCA! PARINTELE ARSENIE BOCA ESTE SFINT! VRETI ORTODOXIE ADEVARATA? MERGETI LA BISERICA CRESTIN ORTODOXA CARE ARE HARUL DUHULUI SFINT, NU CONTEAZA CA SLUJESC PREOTI POMENITORI SAU NEPOMENITORI. PACATUL ESTE AL PREOTILOR. TU TE DUCI LA BISERICA SA MINTUIESTI SUFLETUL TAU SI LASA PE DUMNEZEU SA JUDECE PE OAMENI SI PE PREOTI! DOAMNE-AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  20. Doamne ajuta frate. Ieri am primit un mesaj despre Sinaxa Parintilor nepomenitori ce a avut loc in data de 10.02.2022 la Homita. Iata concluziile Sinaxei: "Doamne ajuta frate. Da, am fost prezent la Sinaxa ce s a tinut la Homita ci nu unde ai crezut tu. N o sa intru in detalii ci doar iti spun ca TOTI Parintii prezenti au fost de acord cu INGRADIREA fata de pr. Ciprian Staicu si cei ce au comuniune liturgica cu dansul intrucat asa au procedat anterior si Parintii atoniti dovedind ca e schismatic si eretic. In cazul iconomiei s a fixat ca timpul in privinta celor neingraditi sa l stabileasca Parintele duhovnic, in timp ce problema visarionista s a rezolvat definitiv de data asta intrucat nici un fiu duhovnicesc ai Parintilor Andrei si Ghervasie NU impartaseste abaterile pr. Visarion Iugulescu de la sfintele canoane ale Biserici. Ma bucur tare mult ca Parintii au ramas in comuniune. Numai bine iti doreste bietul monah Clement. NOTA: Extras din mesajul primit ce i apartine monahului Clement care a fost prezent la Sinaxa. Trebuia de mai demult sa ne ingradim de asa zisul pr Ciprian Staicu dar ma bucur ca s a intamplat acest lucru chiar si in ultimul ceas. Asa a lucrat Bunul Dumnezeu. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pr. Daniel Cojocaru - Bucuresti21 februarie 2022 la 10:44

      Un alt anonim. De unde putem sa stim ca textul e real?
      Si daca s-au dezis de Staicu, tot nu s-au dezis de SACCSIV care este adevaratul promotor al schismei prin blogul sau...

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.