miercuri, 1 februarie 2017

Un preot din Tara Beiusului a decis sa nu-l mai pomeneasca pe ierarhul sau pentru ca a incalcat credinta.

Parintele Tripon Cosmin-Florin a intrerupt pomenirea din septembrie 2016. 

Acum a venit timpul unei confirmari oficiale.


Venirea parintelui Sava la Beius, impreuna cu doi monahi de la Schitul Prodromu, din Sfantul Munte Athos, l-a intarit in decizia sa. 

Dumnezeu, prin glasul constiintei sale si prin gura duhovnicului sau, i-a pus in gand sa opreasca pomenirea fata de ierarhul ecumenist care, in Creta, a semnat  documentele cele mai controversate ale acestor timpuri.


Asa se explica decizia parintelui Tripon care spune ca "Nu pot saruta mana care a semnat documentele eretice in Creta". Preotii din Beius se tem sa spuna oamenilor adevarul, in timp ce un preot smerit si cumpatat se gandeste la mantuirea sufletului sau mai mult decat la cele ale lumii acesteia. Odata cu mantuirea sa isi pune si problema mantuirii enoriasilor pentru care si-a asumat responsabilitatea in fata lui Dumnezeu.

Pana in prezent parintele Cosmin a dat dovata de echilibru si discernamant. Recunoaste existenta Harului in Biserica Ortodoxa Romana si lucrarea acestuia in Sfintele Taine la preotii care isi pomenesc ierarhul, spunand ca decizia sa este un semn gest de protest si ingradire fata de erezia ecumenista.

Mai multe despre declaratia sa catre ierarhul locului, vedeti aici:

2 comentarii:

  1. VREDNIC ESTE! SA PRINDE CURAJ SI ALTII CA DUMNEZEU E MAI TARE CA TOTI DRACII SI ECUMENISTII LA UN LOC! SA NU LE FIE FRICA PREOTILOR CA DAC VOR INTRERUPE POMENIREA AU CUNUNA DE LA MANTUITORUL SI NU SE FAC PARTAS EREZIEI DRACESTI DIN CRETA SI MAI MULT LE VA PURTA DE GRIJA MAICA SFANTA SI HRISTOS ....

    RăspundețiȘtergere
  2. NADAJDUIM CA SI VICEPRESEDINTELE ACESTUI BLOG ARE CURAJ SFANT SI A INTRERUPT POMENIREA INDRACITULUI ANDREI ANDREICUT! DOAMNE AJUTA_i

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.