duminică, 8 noiembrie 2015

Mass-media din Romania si lucrarea ei demonica. Speculatii tendentioase in cazul de la clubul Colectiv, interese politice si incitare la ura impotriva Bisericii Ortodoxe. Cine sunt “eroii” pe care presa i-a scos in strada si cine se ascunde in spatele campaniei de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR).



Biserica Ortodoxa, prin mijloacele ei de informare, a prevenit populatia asupra pericolului ce il reprezinta muzica rok si Halloween-ul in viata sufleteasca a generatiei tinere. Daca s-ar fi ascultat de invatura Bisericii nu se ajungea la aceasta tragedie. Sarbatorile de Halloween si ocultismul acestora au fost incurajate de mass-media si multe scoli din Romania sub forma “jocurilor” si “activitatilor” extra scolare. Biserica si-a facut datoria sa previna, dar nu se poate impune in viata nimanui. Ea lasa fiecaruia dreptul sa decida singur ce face cu viata sa. Daca presa ar fi adus in atentia opiniei publice mesajul Bisericii Ortodoxe despre aceste activitati, parintii ar fi stiut sa nu isi lase copii la astfel de cluburi. Tragedia ne socheaza pe toti, dar nu putem fi indiferenti fata de contextul in care s-a intamplat. A fost un eveniment necrestin din care presa scoate vinovata Biserica Ortodoxa. Nu e corect.


      Situatia trista din Bucuresti, in care au murit zeci de tineri si altii sunt in stare foarte grava, a fost marcata si de propaganda pro sau contra fata de unele persoane si institutii mai mult sau mai putin laice sau bisericesti. Cand toata Romania sarbatorea paganescul Halloween, cand boxele rasunau o melodie rok intr-o sala de distractii, s-a intamplat acel incendiu care a dus la cunoscuta catastrofa numita de catre presa romaneasca moartea de la clubul “Colectiv”.

     Prima reactie a presei a fost de a specula tragedia intr-o campanie antiortodoxa acuzand Biserica Romana ca nu intervine cu un comunicat de presa si nici un preot nu este implicat public. Ne intrebam daca un comunicat “oficial” ar fi adus cuiva o rezolvare a problemei sau macar o cat de mica mangaiere? Cu siguranta ca nu asta astepta nici una dintre familiile indurerate. In tot acest atac asupra Bisericii nu a spus nimeni ca in multe biserici din Romania s-au facut parastase si rugaciuni atat pentru cei adormiti cat si pentru cei ramasi in viata. Duminica ce a urmat catastrofei, am fost in Cluj la Catedrala mitropolitana si am participat la un parastas facut de IPS Andrei Andreicut, unde au fost pomeniti si cei decedati in acel accident. In timpul Liturghiei au fost facute rugaciuni si pentru cei ce erau in stare grava la spital. In multe biserici si manastiri din tara au fost facute rugaciuni pentru cei in suferinta. De ce presa nu a spus nimic despre rugaciunile Bisericii Ortodoxe facute pentru aceste victime? Chiar daca Biserica nu aproba Halloween-ul, si nici acel gen de spectacole rok, totusi a facut rugaciuni pentru cei in situatie grava si pentru cei decedati, fara a transforma aceasta tragedie intr-un subiect de propaganda. Pe siteul de stiri al patriarhiei romane au aparut communicate si mesaje de incurajare din partea Bisericii Ortodoxe, dar presa din Romania nu a transmis nici macar unul dintre acestea.

     Implicarea unui preot ortodox in cazuri similare este interpretata, de cele mai multe ori, tendentios. Daca un preot se duce nechemat in casa unui om sau la un astfel de eveniment, poate fi criticat ca se amesteca in viata personala a unei persoane. Sunt cunoscute multe cazuri in care preotii au fost acuzati ca au mers la patul bolnavului fara sa fie chemat de catre familie. Un caz similar este cel din Bihor, care a avut loc in urma cu aproximativ zece ani, cand un preot a auzit strigate in casa unei persoane din comuna Bratca: “Am intrat in casa pentru a vedea ce se intampla. La usa casei era o femeie care se tanguia si inauntru era sotul ei decedat. Impreuna cu cel care ma insotea, am luat omul si l-am asezat pe un pat. Intre timp au venit si vecinii. A doua zi, fiul celui decedat, care era de alta religie, mi-a facut reclamatie la politie ca m-am atins de tatal sau si am intrat in casa lor fara acceptul familiei. Nu stiam ca i-ar fi deranjat acest lucru. Pe mine nu ma interesa ce religie au ei. Am vazut ca sunt disperati si am incercat sa-i ajut. Daca mi-ar fi spus de la inceput ca nu am voie sa intru in casa lor, imi vedeam de treaba mea, nu mai intram acolo.” spune preotul Eftimie Mitra care atunci era in Bihor, la schitul Huta. Astfel de cazuri s-au intamplat de foarte multe ori si din acest motiv preotii nu mai obisnuiesc sa mearga la casele oamenilor, doar daca sunt chemati.

     Mass-media a profitat de acest subiect sa acuze lipsa preotilor la eveniment, dar nu spune ca de multe ori, daca un preot participa la un astfel de caz, este acuzat pentru implicare in viata privata a altor persoane. Daca jocurile de culise au fost facute asfel incat sa fie trimisi psihologi la acel eveniment nu este vinovata Biserica. Daca cei ce au trimis psihologii ar fi trimis si preoti, cu siguranta ca acestia s-ar fi dus. Preotii au mers doar la familiile care i-au chemat.

     Pe langa atacul impotriva Bisericii au mai fost si speculatii politice de care presa si unele formatiuni politice s-au folosit pentru a-si alimenta vechile rafuieli cu adversarii din tabere adverse. Un parinte indurerat pentru moartea copilului sau, spunea: “Ce avem noi cu politica si cu aceasta propaganda agresiva a presei. Noi ne vedem de suferinta noastra in timp ce ei fac scandaluri si se cearta intre ei pe acest subiect. Toti s-au declarat sustinatori si indurerati, dar pe copii nostri nu i-a mai adus nimeni acasa. La ce folos?

      Cine se pune in situatia unui parinte care isi vede fiul chinuit, sau decedat, nu are dispozitia necesara sa faca spectacol din aceasta tragedie. Au aparut “jurnalisti” care din dorinta de a avea un rating mai mare s-au folosit de aceasta nenorocire in scopuri scandaloase, ba au cerut demisia unor politicieni, ba au instigat impotrtiva Bisericii Ortodoxe sau a patriarhului Daniel al Romaniei, ba au incurajat la manifestatii publice creand tulburari in care au atras in strada “viteji” dornici de “schimbari”, ba au dat cu pumnul in masa strigand ca sunt alaturi de familiile pe care nu le-au vazut vreodata in viata etc.

     In urma cu un an, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a spus public ca in anul 2016 sau chiar in 2015 va pune mana pe putere, vezi aici: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18598928-livetext-klaus-iohannis-dorim-noi-schimbare-puterii-romania-noi-pnl-dorim-preluam-puterea-acest-lucuru-intimpla-2015-sau-cel-mai-tirziu-2016.htm. Aceasta tragedie a fost folosita cu succes de catre presedintele tarii care, prin oamenii sai din presa, a reusit sa il inlature pe Victor Ponta de la guvernare. Nu spunem ca tragedia ar fi fost provocata in mod voit, dar parca s-a asteptat un astfel de moment care sa fie speculat astfel incat schimbarile politice sa fie facute cu perdea, iar succesul sa fie garantat. Declaratiile publice oficiale de “sustinere a familiilor indurerate” au scopul sa ascunda substratul real al scandalurilor media care au fost directionate la comanda in sensurile dorite de cei interesati – speculand, in mod cat de josnic posibil, aceste tragedii.

    Daca ne uitam cu atentie cine sunt cei din Bucuresti care striga in gura mare lozinci politice si antiortodoxe observam ca multi dintre acestia sunt studenti restantieri care, de obicei, pe la cursuri sunt intalniti mai rar decat colegii lor. Intre participanti intalnim ezoteristi, vechi dusmani ai Bisericii Ortodoxe care militau pentru casatoriile intre homosexuali, scoaterea religiei din scoli, interzicerea icoanelor in spatiile publice etc. Tot printre “eroii” pe care presa i-a scos in strada intalnim si multe persoane certate cu morala, consumatori de alcol si droguri, dar si instigatori care intretin (prin lozinci si mesaje subliminale) tensiunile si tulburarile sustinute de cercurile direct interesate, atat politic cat si religios. Fiind format un nucleu de agitatori, in jurul acestora au aparut si altii care au cerut si ei ceea cer si ceilalti.

     Biserica Ortodoxa nu cauta si nici nu a cautat vreodata reclama, asa cum incearca azi anumiti lideri politici si “jurnalisti” prin asa-zisele interventii facute public in vazul tuturor. Asta nu inseamna ca nu are dreptul sa se apere cand este atacata. Raspunsul Patriarhului Daniel al Romaniei a fost catalogat de catre jurnalistii anti ortodocsi drept scandalos. Ce a spus patriarhul in mod scandalos, faptul ca si-a spus parerea fata de diversiunile presei? Nu are acest drept? De ce a suparat presa? Pentru ca, in ultimii ani, nu a fost de accord cu legalizarea homosexualitatii, cu scoaterea religiei din scoli sau cu scoaterea icoanelor din institutiile publice? Aceasta ramane o problema nesfarsita care cu siguranta va mai genera si alte atacuri impotriva Bisericii Ortodoxe. Acestea sunt vremurile in care traim si nu le putem evita, ci doar infrunta. Cine a citit raspunsul patriarhului poate trage singur concluzia – a avut o pozitie cat se poate de echilibrata. Iata ce a spus patriarhul Romaniei: "Nu mai judecăm acum. Am spus să nu mai judecăm pe nimeni, numai să ne rugăm. Mesajul a fost în predică. Dacă te duci, zic că de ce vin preoţii, dacă nu vin, că de ce nu vin. Asta este atitudinea ostilă faţă de Biserică. Nu învăţaţi dvs Biserica ce rol are ea. Învăţaţi mai bine ce e credinţa ortodoxă". Ce v-a spus rau prin asta domnilor jurnalisti? Sau ce ati fi vrut sa faca? Sa mearga in fata clubului Colectiv cu televiziunea dupa el cum a facut episcopul romano-catolic, monseniorul Ioan Robu, si sa aprinda o lumanare ca in secventele cinemotografice? Asta e nevoie acum? Acestea sunt gesturi pe care le fac politicienii in campanile electorale, nu un patriarh. De propaganda si imagine trebuie sa fim preocupati? In urma speculatiilor facute de jurnalistii “solidari” victimelor, patriarhul Daniel a venit cu o completare video prin care isi cere scuze ca i-a suparat pe tineri. Dupa parerea presei, patriarhul a gresit ca i-a chemat pe tineri la biserica. Presa din Romania considera ca rugaciunile se fac doar dupa conditiile impuse de reporteri, in strada, la clubul Colectiv.

    Dupa parerea presei romanesti se considera ca numarul de spitale a scazut datorita Bisericii Ortodoxe. In lozincile instigatoare la adresa Bisericii se auzeau si “Vrem spitale, nu vrem catedrale”, nimic altceva decat vechea poezie repetata mereu de liderul homosexualilor Remus Cernea, cel care a fost implicat direct in campanile anti ortodoxe in plan politic la nivel national cand a cerut scoaterea religiei din scoli si a icoanelor din institutiile publice. Le amintim jurnalistilor instigatori ca cei care au distrus economia tarii si au stabilit numarul spitalelor in Romania nu sunt preotii ci politicienii. Unul dintre acesti politicieni este si agitatorul Remus Cernea, cel care din seara de vineri, cand s-a produs incendiul, a scos primele acuze la adresa Bisericii Ortodoxe. In jurul cazului de la clubul Colectiv s-au strans, in timp de cateva ore, multi dintre jurnalistii care in ultimii ani au avut reactii dure fata de Biserica Ortodoxa, unii dintre ei fiind implicati in propaganda de promovare a imaginii catolicismului in Romania.  Acestia au spus ca "Biserica a făcut declaraţii inacceptabile". I-am ruga pe acesti jurnalisti sa ne spuna concret care sunt acele declaratii si de ce sunt considerate „inacceptabile”.

     Surprinzatoare a fost reactia episcopului de Roma, papa Francisc, care a trimis o scrisoare postului de televiziune ProTV exprimandu-si compasiunea si durerea fata de victimele de la clubul Colectiv. Sa credem noi ca papa este atat de preocupat de soarta acelor tineri? Sa presupunem ca da. De ce presa a citit comunicatul papei in ziua cand a fost emis, iar mesajul patriarhului Daniel, care a fost emis sambata, a doia zi dupa incendiu, nu a fost facut public la nici un post de televiziune? Vezi articolul din “Gandul” publicat sambata, 31 octombrie: http://www.gandul.info/stiri/apelul-patriarhului-daniel-dupa-tragedia-din-clubul-colectiv-14868919

     Tinerii entuziasmati care defileaza pe strazi si striga in gura mare “nu suntem manipulati” se incita intre ei fara sa stie ca in spatele campaniei de denigrare, care se face, si prin ei, se ascund oameni deranjati de invatatura Bisericii Ortodoxe. Cu siguranta ca daca papa s-ar fi impotrivit homosexualitatii, televiziunile ar fi facut scandal pe seama masinii sale numite papamobil care valoreaza mult mai mult decat masina actualului patriarh al Romaniei. Cu siguranta ca daca papa s-ar fi impotrivit prezentei in discoteci si in cluburile de noapte a doua zi ar fi fost criticat in presa fiind considerat un om demodat. Iata doar cateva aspecte pe care tinerii protestatari nu le cunosc dar sustin sus si tare ca nu sunt manipulati.

     In comunicatul de presa emis in data de 6 noiembrie 2015, ASTRADROM a atras atentia asupra speculatiilor facute de catre presa din Romania. Cu siguranta nu toti jurnalistii din tara sustin aceste interese politice si antiortodoxe alimentate de o parte a presei romanesti, dar mentionam ca Biserica Ortodoxa nu are nici o vina pentru cele intamplate, si nici nu poate actiona in viata nimanui fara acordul si solicitarea facuta de catre cei in cauza. Ea isi face datoria sa previna astfel de tragedii prin informare si educare, dar nu prin impunere ca in timpul inchizitiei. In literatura bisericeasca si prin preotii ei, Biserica Ortodoxa a adus la cunostinta opiniei publice pericolul muzicii rok in formarea sufleteasca a persoanei, dar si a sarbatorilor satanice promovate in scoli si in presa din Romania: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/10/preoti-din-romania-despre-demonizarea.html.

     Lansarea albumului intitulat Mantras of war” (mantra pentru razboi) a avut loc cu o zi inainte de sarbatoarea Halloween. O coincidenta sau nu, acum ce mai conteaza. Cert e ca in jurul zilei de Halloween s-au organizat, in multe locuri, spectacole de muzica rok. Dintre cei prezenti acolo nu toti ar fi stiut ca acest gen muzica are un caracter satanic, ba chiar unii spun ca ar fi avut un mesaj ortodox. Trecand peste parerile personale pe care fiecare incearca sa si le justifice (explice), recomand ca cei interesati sa faca o simpla accesare pe google a cuvintelor “Satanism in muzica rok” putand vedea si imagini reprezentative in acest sens. Situatia de la acel club din Bucuresti nu o mai putem intoarce, dar macar cei care se mai pot indrepta sa fie constienti de ceea ce reprezinta muzica rok din punct de vedere spiritual. Cei care au fost acolo nu trebuie condamnati, nu aceasta trebuie sa intelegem din cele ce prezentam aici. Nimeni nu poate sa stie ce a fost in sufletul cuiva, dar faptul ca unii dintre apropiatii lor, impreuna cu mass-media, au speculat accidentul intr-o campanie anti ortodoxa ne face sa ne simtim datori cu cateva explicatii prin care sa se inteleaga de ce rok-erii si oameni de teapa lui Remus Cernea, Calin Tolontan, Cornel Ivanciuc si altii nu pierd niciodata ocazia de a denigra Biserica Ortodoxa.

     Cine gandeste echilibrat isi da seama ca lucrurile sunt fortate. Unul dintre cei care il critica mereu pe patriarhul Daniel este si Bogdan Duca. Acesta vazand diversiunile presei spunea: “Da. Acest Patriarh e un dezastru de imagine pentru BOR, o năpastă teribilă, dar nu poţi să îl acuzi şi pentru ceea ce face bine”. Bogdan a scris o scrisoare in mai multe puncte in care spune de ce il sustine pe actualul patriarh al Romaniei, vezi aici: https://bogdanduca.wordpress.com/2015/11/04/de-ce-sunt-alaturi-de-patriarhul-daniel/

      Nu e vinovata Biserica Ortodoxa pentru ca presa romaneasca si scolile au sustinut aceste sarbatori demonice venite din lumea secularizata. Daca s-ar fi ascultat sfatul Bisericii nu s-ar fi ajuns aici. Suntem siguri ca daca parintii copiilor ar fi fost instiintati de caracterul ocult al muzicii rok si al sarbatorilor de Halloween nu i-ar fi lasat in acel club. Dar presa nu a avut nici un interes sa previna astfel de catastrofe, ci isi asuma dreptul sa arunce cu noroi ascunzandu-si partea de vina si cautand senzatie. Tragedia nu poate sa nu ne socheze, dar nu putem fi indiferenti de contextul in care s-a intamplat. A fost un eveniment necrestin din care presa scoate vinovata Biserica Ortodoxa. Nu e corect.

Vezi si comunicatul de presa ASTRADROM:

Anca Avram

3 comentarii:

  1. Trebuie opriti tinerii, ca sunt inconstienti. Ei se cred eroi, dar in realitate sunt pacaliti. Am fost cateva nopti cu ei in strada si am observat ca nu sunt cu piciorele pe pamant,
    La televizor se spunea ca am fost cateva mii. In realitate nu cred ca eram mai mult de o mie in prima noapte. In urmatoarele zile numarul participantilor scadea. in timp ce presa spunea ca eram mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfect adevarat !!! Mass media reprezinta un antemergator al lui Antihrist in aceasta tara, Romania. Denigreaza tot ce are legatura cu Dumnezeul crestin, cu invatatura crestina, cu morala crestina, cu tot ce este bun si frumos in acest popor, incita la ura intre oamenii acestui neam, schimba guverne, ataca Biserica oficiala, dar si alte institutii ale statului si multe altele. Este condusa din exterior cumparata pe bani straini si serveste interese straine de acest neam. In caz ca se va schimba ceva la noi cred ca vor fi luati la intrebari bine de tot.Nu o sa mai aiba unde sa fuga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca a venit momentu ca biserica sa fie scoasa in afara legi.
    Apropo, halloween se sarbatoreste numai in tarile crestine.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.