joi, 19 noiembrie 2015

Biserica Ortodoxa Romana si-a schimbat purtatorul de cuvant. A fost desemnat Vasile Banescu.    Dupa linsajul mediatic al patriarhului Daniel si denigrarea Bisericii Ortodoxe in mass-media romaneasca, Patriarhia Romana a decis sa aduca in fata presei un laic, profesor de religie si un bun comunicator. 

    Vasile Banescu este si raelizator de emisiuni la Trinitas TV.

    Este prima decizie buna a BOR in ce priveste relatia Bisericii cu mass-media. 

    Ii dorim succes. Dumnezeu sa ii dea cuvant cu putere multa sa poata face fata atacurilor presei si informarii corecte a opiniei publice in ce priveste misiunea Bisericii Ortodoxe Romane.

Înnoirea comunicării, promptitudinea și implicarea mai marea a Bisericii în acest domeniu constituie dezideratele echipei conduse de noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, consilierul patriarhal Vasile Bănescu.


"Se poate conta pe o înnoire a comunicării, pe promptitudine, pe o implicare mai mare a Bisericii în zona comunicării. Asta este limpede. Dorim să ne extindem echipa de comunicare, inclusiv prin cooptarea unor buni comunicatori. Suntem, ca să spun așa, în fața unui nou început", a declarat marți Bănescu, pentru AGERPRES.

El a precizat că aceasta a fost inițiativa patriarhului Daniel.

"Evident, a fost o schimbare necesară, probabil că trebuia făcută de mai demult. Orice înnoire e binevenită atunci când nu trece mult timp de așteptare. Schimbarea unei persoane nu înseamnă vinovăția persoanei precedente. Dar înnoirea e mereu firească", a precizat Bănescu.

El a menționat că se lucrează la noua strategie, care urmează să fie supusă unei dezbateri la nivelul Patriarhiei. "Aceasta va presupune inclusiv organizarea, din când în când, cu o anumită ritmicitate, a unor conferințe de presă la care să participe și Părintele Patriarh", a mai spus Vasile Bănescu.

"Din ziua de 16 noiembrie 2015, echipei de la Biroul de presă al Patriarhiei Române i s-a alăturat domnul consilier patriarhal Vasile Bănescu, realizator de emisiuni la TRINITAS TV, care va prelua responsabilitatea de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române", informează Biroul de presă al instituției, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Părintele consilier patriarhal Constantin Stoica și părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei își desfășoară în continuare activitatea la Biroul de presă al Patriarhiei Române împreună cu părintele inspector eparhial Bogdan Teleanu.

"În viitorul apropiat, la începutul lunii decembrie, intenționăm să organizăm o întâlnire informală cu toți colaboratorii din media ai Patriarhiei Române", mai precizează comunicatul citat.

15.36 Vasile Bănescu este noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române

Consilierul patriarhal Vasile Bănescu este noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a informat marți Biroul de presă al instituției, într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Din ziua de 16 noiembrie 2015, echipei de la Biroul de presă al Patriarhiei Române i s-a alăturat domnul consilier patriarhal Vasile Bănescu, realizator de emisiuni la TRINITAS TV, care va prelua responsabilitatea de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române", precizează sursa citată.

Părintele consilier patriarhal Constantin Stoica și părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei își vor desfășura în continuare activitatea la Biroul de presă al Patriarhiei Române împreună cu părintele inspector eparhial Bogdan Teleanu.

"În viitorul apropiat, la începutul lunii decembrie, intenționăm să organizăm o întâlnire informală cu toți colaboratorii din media ai Patriarhiei Române", precizează comunicatul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.