miercuri, 25 noiembrie 2015

Islamistii incita la crima in Franta.



Mesaj video al isis: „Este un miracol. ce mai asteptati, continuati atacurile. otraviti apa si hrana necredinciosilor”

 
    Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a difuzat sambata un mesaj video in care le cere musulmanilor care nu pot ajunge in Siria sa comita atacuri in Franta, dupa ce o serie de atentate teroriste comise vineri noaptea la Paris s-au soldat cu 128 de morti, potrivit unui bilant provizoriu, relateaza Reuters.

„Intr-adevar, vi s-a ordonat sa luptati contra necredinciosilor oriunde ii gasiti — ce mai asteptati? Exista arme si masini disponibile si tinte gata de a fi lovite. Exista chiar si otrava, asadar otraviti apa si hrana a cel putin unuia dintre dusmanii lui Allah”, afirma in mesajul video un militant jihadist, care apare flancat de alti doi membri ai SI.


„Atentatele comise la Paris sunt un miracol”, a transmis si Centrul media Al-Hayat, agentia de propaganda a retelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant), revendicand atacurile teroriste de la Paris.

Presedintele Frantei a avut o prima reactie. „Franta va fi nemiloasa cu barbarii din Daesh” (n.red. – acronimul arab al retelei teroriste Stat Islamic), a declarat presedintele Hollande dupa reuniunea Consiliului francez pentru apararea nationala.

„Este vorba de un act de razboi pregatit, organizat si planuit din afara Frantei”, a adaugat liderul de la Paris.

Autoritatile franceze au centralizat 128 de morti in urma atentatelor comise vineri seara la Paris, conform unui bilant provizoriu, care precizeaza ca 200 de persoane sunt ranite, 99 fiind in stare critica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.