luni, 2 noiembrie 2015

SANTAJ PRIN LEGE. Legile Statului Roman ne asigura ca daca nu avem card putem muri. Daca medicii ne trateaza in astfel de situatii sunt penalizati. Aceasta pentru binele populatiei.

Scandal în sănătate. 

Spital AMENDAT de Casa de Asigurări din cauza că a tratat pacienţi fără carduri

La Târgu Jiu este scandal monstru, după ce spitalul judeţean a internat zeci de bonavi fără carduri de sănătate. Casa de Asigurări a amendat spitalul cu aproape 100 de mii de lei. Medicii se apără şi spun că nu-i puteau lăsa oamenii să moară şi că erau cazuri urgente.

Scandal în sănătate din cauza cardurilor 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a înregistrat o pierdere în valoare de peste 80.000 de lei noi, a anunţat conducerea unităţii spitaliceşti în cadrul unei conferinţe de presă.

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că sancţiunea presupune servicii medicale efectuate în spital, dar nedecontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj din cauza cardurilor de sănătate.


Tătaru a explicat că foarte mulţi pacienţi care au fost internaţi nu au prezentat cardurile de sănătate, iar medicii nu au putut înregistra pe acestea datele bolnavilor. "Avem o pierdere de 800 și ceva de milioane luna anterioară pentru că pacienții nu au avut la ei cardurile de sănătate. Ei sunt obligați să aibă cardul. Noi oricum facem serviciile medicale pentru că vine pacientul că e bolnav, ce să facem, asta e. Dar cardul este necesar la externare și mulți dintre ei nu au înțeles acest lucru. De aceea, Casa de Sănătate ne-a penalizat pentru toate foile care nu au avut card la externare. Ni le-a tăiat și nu ne-a decontat serviciile, deși nu noi suntem de vină", a explicat Tiberiu Tătaru.

Medicii de la Spitalul Judeţean, Gheorghe Neaţă, Florin Mergea, Gheorghe Stanciu şi Claudiu Soare sunt revoltaţi că unitatea spitalicească unde activează a înregistrat pierderi, luna trecută, din cauza pacienţilor care nu au prezentat la internare cardurile de sănătate. Gheorghe Neaţă susţine că aceasta este problema Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi a bolnavilor, nu a Spitalului. "Este aberant ce ni se întâmplă. Este datoria Casei de Sănătate ca pacienții să aibă card. Pacienții sunt al Casei", a spus medical Gheorghe Neață susținul și de Florin Mergea, fost manager al Spitalului Județean de Urgențe. „Totul se răsfrânge asupra noastră. Pe oameni îi tratăm la fel, de unde să știm că nu au card", a spus și medicul Florin Mergea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.