marți, 28 februarie 2017

Presedintele Siriei in vizita la o manastire ortodoxa unde sunt peste 50 copii orfani.

Daca presedintele sirian Bashar Al-Assad nu s-ar fi opus teroristilor islamici din Orientul Mijlociu, ISIS ar fi distrus tot ce a mai ramas crestin in acele zone. Acest presedinte opune rezistenta islamizarii prin teroare. Vedeti cu cata caldura sufleteasca a fost intampinat de catre maicile din manastire si de catre copiii orfani.


duminică, 26 februarie 2017

Incepem postul cu nadejde si curaj in lupta cu noi insine.



Inceputul Postului Mare
Cuvantul Parintelui Sofian Boghiu

Parintele Sofian Boghiu, unul dintre marii duhovnici ai neamului nostru, ne indeamna sa privim cu mult curaj si dragoste la Postul Mare, care va incepe de maine. Curaj pentru a invinge neputintele noastre si dragoste pentru Hristos si aproapele. Ce inseamna "lupta cu noi insine"? Nimic mai mult decat sa ne invingem viciile si slabiciunile care ne trag la viata plina de poveri. De fapt, postul este despovararea noastra de tot ce ne opreste de la curatia sufleteasca si trupeasca, de tot ce ne opreste de o apropiere in duh cu Hristos. Despre acestea ne spune parintele Sofian:

Postul nu este lasat sa omoare omul

sâmbătă, 25 februarie 2017

Parintele Constantin Necula, intre duhovnicie si vedetism



Am primit pe adresa redactiei o scrisoare din partea unei tinere care a fost prezenta la conferinta parintelui Constantin Necula de la Oradea, din data de 14 februarie 2017. La sfarsitul conferintei, aceasta a pus parintelui o intrebare si a asteptat cu sufletul la gura un raspuns la framantarile sale interioare. Durerea resimtita in urma raspunsului primit este infatisata in randurile mesajului pe care ni l-a trimis. In urma unor articole critice la adresa parintelui Necula, de pe blogul nostru, s-a simtit incurajata sa trimita si ea marturia ei ce infatiseaza, in mod evident, raportarea acestuia la problemele tinerilor. Ne face si pe noi sa ne intrebam, inca o data, daca avem de-a face cu reale preocupari fata de framantarile oamenilor sau mai degraba precumpanesc tendintele de vedetisme si cautarea, in acest sens, a unor raspunsuri ce starnesc rasete si aplauze.

Va prezentam mai jos partea filmata din conferinta la care se refera acest mesaj iar mai apoi scrisoarea tinerei ce astepta un raspuns cat de cat pertinent din partea parintelui. Sublinierile ne apartin.

Vladimir Putin despre organizatia criminala NATO si incercarile acesteia de a declansa un nou razboi mondial.


miercuri, 22 februarie 2017

Parintele Iustin Parvu despre pictura si lucrarea duhovniceasca a parintelui Arsenie Boca.

Duhovnicul neamului despre pictura parintelui Arsenie Boca.
Prezentam opinia unui om duhovnicesc despre pictura de la Draganescu, a parintelui Arsenie Boca. Azi cand unii pentru a se face auziti arunca cu acuze grele asupra parintelui Arsenie, e nevoie sa vedem ce spune un parinte cu o gandire sanatoasa, bine ancorat in trairea ortodoxa si fara alunecari patimase. 
Vom prezenta mai jos marturia parintelui Iustin Parvu despre pictura de la Draganescu si alte aspecte legate de viata din prigoana a parintelui Arsenie Boca:

marți, 21 februarie 2017

Episcopul Sofronie Drincec face abuz in functie, in privinta preotului care contesta ereziile din Creta.



Preotul Cosmin Tripon cere dreptul sa fie judecat in mod cinstit, fara abuzuri si sa fie aplicate corect canoanele Bisericii Ortodoxe, din care face parte.

De asemenea, acuză nerespectarea dreptului de a se apăra şi refuză să participe la consistoriul de judecata de la Oradea.

Prezentam mai jos, scrisoarea trimisa de preotul Cosmin de la Beius, episcopului Sofronie Drincec:

luni, 20 februarie 2017

VIDEO: pr. Ciprian Staicu este apreciat de teologul ortodox de talie internationala, pr. Teodor Zisis, pentru lupta sa din Romania impotriva ereziei ecumeniste.

Intr-o conferinta sustinuta in Grecia, teologul Teodor Zisis, il apreciaza pe preotul Ciprian Ioan Staicu, din Romania, pentru lupta pe care o duce in scopul respingerii sinodului din Creta si a iesirii din CMB. 
Vedeti inregistrarea de mai jos (in limba greaca):

duminică, 19 februarie 2017

Preotul Constantin Necula - apărător al feţelor bisericeşti şi luptător împotriva corupţiei.



În slujba cui?

    Preotul Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Laurenţiu Strezea şi profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, în ultima perioadă, a intrat în lista feţelor bisericeşti controversate din BOR. În plan teologic este acuzat că duce o campanie de susţinere a globalizării în plan religios şi de propovăduire a ereziei ecumeniste, iar în plan social este acuzat de susţinere ascunsă a Partidului Naţional Liberal (PNL).

Mai in gluma, mai in serios, cu "umorul" sau specific, prof. Constantin Necula a evitat sa raspunda la unele intrebari din sala, dar in schimb inducea participantilor la conferinta  ideea ca Biserica ar trebui revigorata deoarece canoanele ei sunt specifice perioadei de inceput a Bisericii. Pr. Necula propune un alt suflu de viata bisericeasca, intr-un duh mai lumesc, diferit de cel al sfintilor parinti. In acest context un rol important il are schimbarea mentalitatii credinciosilor ortodocsi conform noilor tendinte globaliste.

sâmbătă, 18 februarie 2017

Preotul Cosmin Tripon din Beius nu se lasa intimidat de preotii ecumenisti de la protopiatul de care apartine.



Dialogul unui preot ortodox cu adepţii ecumenismului
Urmare a dialogului informal pe care l-am avut cu consilierii Preasfinţiei Voastre la sediul Protopopiatului Beiuş din 17 ianuarie, 2017, mă văd nevoit să Vă transmit un răspuns scris la câteva din problematicile pe care le-am dezbătut împreună cu sfinţiile lor, considerând că un răspuns fundamentat din partea mea Vă va lămuri deplin asupra poziţiei mele faţă de sinodul din Creta şi ecumenism, chestiuni care, aşa după cum V-am informat deja în scris, au condus la decizia de a opri pomenirea Preasfiniei Voastre la sfintele slujbe pe care le săvârşesc. Din acest motiv am găsit de cuviinţă ca răspunsul meu să se numească:

vineri, 17 februarie 2017

Tentativa de asasinat asupra patriarhului Georgiei, unul dintre cei care au avut curajul sa respinga "Sinodul" din Creta.



Patriarhul Ilia II, la un pas de a fi asasinat. 
Cine a avut acest interes?

Patriarhul Ilia al II-lea, al Bisericii Ortodoxe a Georgiei a fost la un pas de a fi otravit. Se pare ca marturia sa impotriva ereziei ecumeniste, cat si opozitia sa fata de “Sinodul” din Creta, a deranjat la nivel inalt. Pentru pozitia sa categorica impotriva globalismului in plan religios, patriarhul Ilia, era sa urmeze o moarte martirica, asemenea patriarhului Teoctist Arapasu, al Romaniei. Se pare ca Dumnezeu, l-a ferit. Poate ca inca mai are nevoie de astfel de patriarhi.

joi, 16 februarie 2017

VIDEO: Fragmente din conferinta pr Constantin Necula la Catedrala Episcopală din Oradea, 14 februarie 2017

   Marti, 14 februarie, la invitatia PS Sofronie Drincec, părintele Constantin Necula de la Sibiu a ținut la Catedrala Episcopală din Oradea o conferință cu tema "Familia, laboratorul educației pentru Înviere". Miercuri, 15 februarie, a conferentiat la Stei.

   Am primit din partea unor creștini îngrijorați din auditoriu niște filmări din cadrul acestei conferințe care ne fac și pe noi să ne întrebăm asupra "duhului ortodox" care străbate discursul părintelui Necula. 

Fără alte comentarii vă prezentăm mai jos două fragmente:

miercuri, 15 februarie 2017

IPS Irineu Pop de Alba Iulia sanctioneaza un preot pentru ca a protestat impotriva abaterilor de la invataturile Bisericii, acceptate prin semnatura sa, la pseudosinodul din Creta.

    Arhiepiscopul Irineu Pop de la Alba Iulia sanctioneaza abuziv un preot pentru ca a aplicat corect canonul 15 de la sinodul din Constantinopol (861). Preotul Ioan Miron din parohia Turdas, judetul Alba, a oprit pomenirea ierarhului eretic Irineu Pop de care apartine canonic.
    IPS Irineu a participat la "Sinodul" din Creta unde si-a pus semnatura in numele tuturor preotilor si credinciosilor pe care ii pastoreste. Reactia de ingradire impotriva ereziei a fost, pentru parintele Ioan, una categorica.
    Conform canonului 3 de la Sinodul III Ecumenic, sanctiunile aplicate de ierarhii eretici nu sunt valide. Abuzul ierarhului de Alba este cat se poate de evident. 

Prezentam in continuare marturile preotilor Ciprian Staicu si Eftimie Mitra, despre preotul Ioan Miron: 

duminică, 12 februarie 2017

De ce SACCSIV a pornit război împotriva unor preoţi antiecumenisti.



Răspunsul părintelui Eftimie Mitra, domnului Vasile Vieru.

    În urmă cu două săptămîni SACCSIV a adus acuzaţii grave asociaţiei noastre, implicând abuziv şi numele părintelui Eftimie Mitra. L-am înştiinţat pe părintele Eftimie de reacţia domnului Vasile Vieru (administrator al blogului SACCSIV) şi i-am cerut să îşi spună punctul de vedere. Atunci ne-a promis că va scrie pe pagina personală de facebook părerea sa. Azi a apărut şi o preluăm în cele ce urmează:

sâmbătă, 11 februarie 2017

Stareţul Tadei - Cuvânt despre pocăinţă



Să nu vă miraţi când neîncetat aveţi câte un necaz!

   Noi, aici pe pământ, împlinim o epitimie. Să nu vă miraţi că neîncetat aveţi câte un necaz. Toţi păcătuim necontenit – alunecăm şi cădem. Cădem, de fapt, în cursele diavolului. Sfinţii întăresc neîncetat un lucru: important este numai ca omul să se ridice din nou şi să o ia de la capăt pe calea către Dumnezeu.

vineri, 10 februarie 2017

La Rădeni nepomenitorii rezista, cu ajutorul credinciosilor. Sa vedem ce va urma.


   Astăzi, 9 februarie 2017, în jurul orei 7.30, la Schitul Rădeni s-a prezentat protopopul de Târgu Neamţ, însoţit de câţiva preoţi, unul dintre ei din judeţul Botoşani. Cu o atitudine agresivă, fără a se legitima, fără a explica motivele prezenţei lor acolo, fără a prezenta un document care să îi împuternicească să intre şi să tulbure desfăşurarea sfintelor slujbe, protopopul şi ceilalţi preoţi au încercat să intre în Sfântul Altar, unde nu au fost primiţi, deoarece nu fuseseră invitaţi de părintele Pamvo, egumenul schitului, nici nu aveau ce căuta cu forţa într-o unitate monahală, ei fiind preoţi de mir. O credincioasă din sat a afirmat că la parohia Rădeni preotul i-a informat pe credincioşi încă de duminica trecută cu privire la faptul că joi va avea loc la schit “o slujbă mare” şi că va fi ultima zi de slujire a părintelui Pamvo.

marți, 7 februarie 2017

Părintele Cosmin Tripon din Beiuş preferă să fie prigonit decât să facă compromisuri

O mărturisire curajoasă a unui preot din Bihor

Părintele Cosmin Florin Tripon a primit o dojană din partea episcopului eretic de la Oradea. In această "dojană" este invocat în mod eronat canonul 13 de la Sinodul din Constantinopol (anul 861). Episcopul Sofronie Drincec evită în mod intenţionat să admită că în cazul părintelui Cosmin trebuie aplicat canonul 15, al aceluiaşi Sinod. 

Cu siguranţă se pregăteşte caterisirea părintelui Cosmin, o caterisire abuzivă şi necanonică - lovită de nulitate. Dacă episcopul Sofronie al Oradiei ar aplica corect canoanele Bisericii Ortodoxe preotul Cosmin Tripon nu ar avea motive pentru care să fie sancţionat. 

Mai multe detalii despre "dojana" primită de pr Cosmin, de la arhiereul eretic, vedeti aici:
http://sinodultalharesc.tk/sanctionat-pentru-marturisire-parintele-cosmin-tripon-raspunde-dojana-lipsita-de-temei-canonic-nepomenirea-continua/

prof. Cristian Marc

luni, 6 februarie 2017

Cine are interesul să declare public două grupări în tabăra antiecumenistă şi de ce?



Ce urmăreşte SACCSIV?

Formator de opinie "anti" ASTRADROM

Deoarece pe blogul SACCSIV, administrat de către Vasile Vieru, de loc din Piteşti, s-au strecurat câteva diversiuni grave, oferim următoarele lămuriri:

Din punct de vedere jurnalistic, articolele de pe blogul SACCSIV sunt de două feluri, de informare si de formare:

sâmbătă, 4 februarie 2017

Oprirea pomenirii - între mărturisire şi înşelare




     Draga S, deoarece intru mai rar pe internet, doar acum am vazut comentariile tale. Pentru ca intrebarea ta a fost publica, am sa iti raspund tot public. Daca am oprit sau nu pomenirea ierarhului, sau de ce sustin pe unii care au oprit pomenirea, este o chestiune care tine de constiinta mea. Chiar nu stiu in ce masura ar trebui sa te priveasca pe tine. Desi nu am aceasta obligatie, totusi iti voi da cateva lamuriri care, daca le vei primi cu smerenie, sper sa iti foloseasca.


vineri, 3 februarie 2017

Transcrierea integrala a conferintei parintelui Sava de la Brasov, despre pseudosinodul din Creta.


Conferinţa monahilor atoniţi la Brașov, despre sinodul din Creta


Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu osteneala unor colaboratori, am reusit sa transcriem conferintele parintilor athoniti care au avut loc anul trecut in Romania. Vom publica toate transcrierile pe blogul nostru, iar in final, cu acordul parintelui Sava, le vom publica intr-o carte. In prezent, cu implicatia directa a parintelui Serafim Raicea, suntem la faza de corectura a textelor.
Vom incepe cu conferinta de la Brasov, pe care o vom posta integral, apoi cu partea de intrebari si raspunsuri de la celelalte conferinte.

miercuri, 1 februarie 2017

Un preot din Tara Beiusului a decis sa nu-l mai pomeneasca pe ierarhul sau pentru ca a incalcat credinta.

Parintele Tripon Cosmin-Florin a intrerupt pomenirea din septembrie 2016. 

Acum a venit timpul unei confirmari oficiale.


Venirea parintelui Sava la Beius, impreuna cu doi monahi de la Schitul Prodromu, din Sfantul Munte Athos, l-a intarit in decizia sa. 

Dumnezeu, prin glasul constiintei sale si prin gura duhovnicului sau, i-a pus in gand sa opreasca pomenirea fata de ierarhul ecumenist care, in Creta, a semnat  documentele cele mai controversate ale acestor timpuri.