marți, 31 mai 2016

Focul sacru si ritualurile pagane. Un fost vrajitor povesteste cum facea ritualuri oculte cu foc inseland oameni.



Marturia unui vrajitor convertit la crestinism
 

Yelo a fost până la 55 de ani unul dintre cei mai mari vrăjitori de pe continentul negru. Puterea Satanei se concentrase în el si se manifesta în cele mai diverse chipuri. Despre toate acestea relatează el însusi, convertit astăzi la crestinism:


sâmbătă, 28 mai 2016

Florin Barbu nu vrea sa-si dea copii intr-o familie de homosexuali. Statul Roman ce face? Ne vinde copii?!



 
Protest de susținere pentru Florin Barbu și copiii lui,
 luni 30 mai, ora 14:00, la Ministerul de Externe

Ne pasă de un român care e gata să moară pentru copiii lui? 

Fiecărui român trebuie să-i pese! Fiecărui ortodox, mai ales! 

Fiecare dintre noi am putea trece printr-o situație dificilă în viață și daca nu am sărit pentru altul, pentru noi cine va sări? 


miercuri, 25 mai 2016

Virgiliu Gheorghe despre efectele televiziunii si internetului asupra sanatatii mentale

Dr. Virgiliu Gheorghe a studiat indelung despre influienta televizorului si a internetului asupra educatiei si sanatatii mentale a tinerilor. Nu trebuie sa ne straduim prea mult pentru a observa ca viitoarea generatie este puternic afectata de "educatia" oferita de aceste mijloace de "comunicare". Despre acestea Virgiliu Gheorghe a tras mai multe semnale de alarma atat in conferinte cat si in carti, articole... 

In filmarea de mai jos, Virgiliu Gheorghe, face o dezbatere amanuntita, bine argumentata si documentata referitor la subiectul educatiei tinerei generatii si efectele acestor tehnologii moderne de "informare" si "comunicare" asupra sanatatii mentale a celor care le folosesc.


luni, 23 mai 2016

Doi extremisti maghiari sunt acuzati ca intentionau sa detoneze un dispozitiv artizanal de Ziua Nationala a Romaniei



DIICOT:
Extremiștii maghiari plănuiau să arunce în aer 
rețeaua de transport a gazelor naturale din Ardeal


Membrii Mișcării pentru Tineret "64 de Comitate" plănuiau și alte atentate în afară de cel care urma să aibă loc cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Națională.

Conform DIICOT,  într-o altă acțiune teroristă ar fi urmat să arunce în aer rețeaua de transport a gazelor naturale din Ardeal.

sâmbătă, 21 mai 2016

Intalnire inter-ortodoxa in Bulgaria pe tema Sinodului ce va urma in iunie 2016, in Creta



 Biserica Bulgariei a dat o marturisire de credinta ortodoxa,
conform invataturilor Sfintilor Parinti de la cele sapte sinoade ecumenice
 si sinoadele locale recunoscute canonic

 
Parintele patrolog Theodoros Zisis a felicitat Sinodul Bulgariei si pe Patriarhul Bulgariei Neofit pentru decizia Sinodala a Bisericii Bulgare prin care se arata clar pozitia Bisericii Ortodoxe, si anume ca in afara Bisericii Ortodoxe nu exista mantuire, ci doar erezii si schisme. A mai spus pr. Theodoros ca adevarata iubire catre eretici este atunci cand le spui adevarul, nu cand ii minti diplomatic lasandu-i pe drumul lor gresit.




Vedeti stirea (traducerea in limba romana e mai jos, la final): 




Traducerea filmuletului, din limba engleza in Romana:

vineri, 20 mai 2016

Religii asiatice care stau la baza practicilor ezoterice. Oferta politeismului - o religiozitate sincretista promovata de miscarile New Age -iste.



un amalgam religios ce sta la baza religiilor neopagane 
intalnite tot mai des in miscarile ezoterice din lume

 

Duhul ocult intalnit la vraci este acelasi cu cel al brahmanilor[1] sau cu al oricarui saman. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva marturii ce cuprind trairi si practici in ritualurile unor triburi pagane din Filipine, intâlnite în hinduism. Elemente similare gasim si la sectele ezoterice din Romania implicate in propaganda curentului religios neodacist. Zalmoxianismul, ca parte a reinvierii spiritualitatii politeiste in România, are multe asemanari cu cazul relatat mai jos, de catre o fosta practicanta[2]:

Initiere in spiritualitatea politeista

miercuri, 18 mai 2016

Uniunea Europeana surmineaza ortodoxia in Ucraina. Marea Lavra Poceaev "vanduta" la eterodocsi. Ce spun ecumenistii din Biserica Ortodoxa in aceasta situatie?



 Clasa politica ucrainiana sustine propaganda catolicizanta a Vaticanului si dezbinarea Bisericii Ortodoxe prin schismaticii lui Filaret Denisenco.
 Cu toate acestea Patriarhia Rusa sustine ca participarea la Consiliul Mondial al Bisericilor este benefica pentru ortodoxie.



Odata cu intrarea Ucrainei in sfera de influienta a Uniunii Europene are de Biserica Ortodoxa canonica este supusa prigonirilor din partea oficialitatilor care sustin uniatismul si schismaticii lui Filaret Denisenco. Prin sustinerea schismaticilor lui Filaret, Statul Ucrainian urmareste slabirea ortodoxiei canonice in intreaga tara, iar prin uniatism (greco-catolicism) Vaticanul urmareste sa castige cat mai multi prozeliti din randul populatiei ucraniniene.

Politicienii ucrainieni, slugarnici intereselor marilor puteri ale lumii face orice pentru a-si pastra pozitiile sociale, chiar si atunci cand trebuie sa tradeze generatiile inaintasilor care s-au jertfit pentru pastrarea ortodoxiei in acea regiune.

Multe biserici au fost luate abuziv de la ortodocsi si date schismaticilor lui Filaret. Tinta lui Filaret este sa ia si marea lavra de la Poceaev. Europa secularizata sustine din rasputeri actiunea de surminare a Bisericii Ortodoxe in Ucraina. Nu oricum, ci conform principiilor “tolerantei” si a “drepturilor omului”. Au inceput primii pasi pentru atingerea acestor scopuri. Mai multe detalii in cele ce urmeaza (Marius Pop):

luni, 16 mai 2016

Raspuns la raspunsul Patriarhiei Ruse oferit de parintele Mihai Andrei Aldea. – Dictatura din Biserica Rusa isi arata coltii.

parintele Mihai Andrei Aldea
Nu trebuie sa fii teolog sa observi modul diplomat si laxist oferit de biroul de presa al Patriarhiei Ruse clericilor care au aplicat canoanele Bisericesti cu demnitate si curaj atunci cand patriarhul Kiril al Moscovei si intregii Rusii a facut concesii. Odata cu justificarile patriarhului Kiril (oferite de subalternii sai), biroul de presa al institutiei pe care o conduce, a adus justificari si anumitor aspecte referitoare la sinodul autodenumit “sfant” ce va avea loc in Creta peste aproximativ o luna. 

Ca urmare a aplicarii canoanelor Bisericii Ortodoxe, au aparut si primele victime. O stareta din Rusia a fost exclusa de catre ierarhul sau pentru ca a avut curajul sa se opuna ereziei si tradarii unui patriarh iubitor de putere si care aplica reguli in mod dictatorial. Asta va urma si in Romania? Speram ca nu, dar ramane de vazut la momentul potrivit.  

Pana in prezent doi clerici romani[1] au avut interventii publice referitor la lucrarile sinodului "neecumenic" asupra caruia o parte din ierarhii Bisericii Ortodoxe (Grecia, Ucraina, Bulgaria, nu si Romania) au tras semnale de alarma ca, inca din lucrarile comisiilor preliminare, se observa incalcari foarte grave ale randuielilor bisericesti. O parte dintre aceste interventii au fost postate si de catre noi, fiind preluate de pe alte site-uri sau blog-uri ortodoxe. Marturiile lor trebuie sa fie auzite si in Romania.

In cele ce urmeaza prezentam un text al parintelui Mihai Andrei Aldea (in foto), primit pe mail la adresa redactiei, in urma cu cateva zile, prin intermediul unui colaborator al nostru. Materialul este publicat integral, asa cum l-am primit (prof. Marian Vanca):


PATRIARHIA  RUSĂ  RECUNOAŞTE  PUBLIC
EREZIILE  AŞA-NUMITULUI 
„SINOD PANORTODOX  DIN  CRETA”!

vineri, 13 mai 2016

Colegiul Medicilor din Romania recunoaste ca vaccinurile pot provoca o boala psihica numita autism.

Despre faptul că vaccinurile provoacă multe probleme de sănătate există numeroase teorii. 
Oficial, niciun medic nu recunoaște asta. 

Una dintre cele mai discutate probleme se referă la legătura dintre vaccinuri și autism.


În Dicționarul Medical Ilustrat de la A la Z, ediția 2, editura Litera, la pagina 7, unde este explicat autismul, se scrie: "Este posibil ca autismul să apară ca urmare a expunerii la o sare de mercur, thimerosal, conținută în vaccinuri, mai ales în urma efectuării unor vaccinări multiple

miercuri, 11 mai 2016

Schimbarea papei Benedict XVI a dus Biserica Romei pe o alta linie de gandire si vedere a vietii "crestine".



De ce papa Francisc tolereaza/sustine homosexualitatea?

Papa Francisc stie care sunt motivele reale ale retragerii papei Benedict si se teme ca nu cumva sa fie pus intr-o situatie similara. Spalarea de bani la Banca Vaticanului si abuzurile sexuale (pedofilie, homosexualitate, pornografie etc) la nivel inalt in Biserica Romei sunt principalele motive care l-au “determinat” sa se retraga.
Un alt motiv este piedica ce o punea in privinta nivelarii constiintei religioase. Papa Benedict sustinea ca doar Biserica Romei detine adevarul de credinta. Masoneria are nevoie de un papa ecumenist, un papa care sa induca credinciosilor pe care ii pastoreste idea ca toate religiile sunt bune si toate “adevarurile” sunt adevarate. 

Tinand seama de caracterul antiecumenist si de problemele interne majore la care papa Benedict nu s-a conformat, pe data de 28 februarie 2013, a fost decisa demisia oficiala a acestuia (pe care si-a anuntat-o cu putin timp inainte). In momentul demisiei papei, un fulger a lovit catedrala st. Petru de la Vatican. Evenimentul a fost mediatizat pe multe canale media din lume inclusiv BBC, iar la putin timp o parte dintre ele au fost sterse, de pe internet, toate filmarile in care se vedeau fulgerele ce loveau cupola catedralei.

Surse oficiale din cadrul Vaticanului sustin ca Papa Benedict s-a imbolnavit de suparare, pentru ca un valet l-ar fi tradat. Astfel suparandu-se, papa a decis sa demisioneze. In caz ca aceasta ar fi adevarat, ne intrebam: Oare acel tradator, nu putea fi schimbat de un papa? 

Dosarul secret 
care l-a facut pe papa Benedict XVI sa demisioneze:

sâmbătă, 7 mai 2016

Criteriile dupa care se aleg participantii la Sinodul Pan-Ortodox din 2016. Marturia unui mitropolit grec, IPS Serafim de Pireu.



Un apel către Sfântul Sinod privind Sinodul Pan-Ortodox


Mitropolitul Serafim de Pireu a trimis o scrisoare către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei cu privire la viitorul Sinod Pan-Ortodox. 

Principalele aserțiuni din conţinutul documentului au fost publicate pe site-ul Agionoros.ru.




Vlădica a calificat decizia potrivit căreia fiecare Biserică locală va fi reprezentată de douăzeci și patru de ierarhi la Sinod, ca fiind „o inovație nemaivăzută până în prezent”, fără precedent în două mii de ani de istorie bisericească.

El a menționat că, la fiecare Sinod Ecumenic, au fost prezenți „pe cât posibil cât mai mulți episcopi”. Uneori Bisericile au trimis reprezentanți, dar numai în cazul în care episcopul nu a putut fi prezent la Sinod dintr-un motiv sau altul.

„În conformitate cu eclesiologia ortodoxă, fiecare episcop, care conduce chiar și cea mai mică eparhie, reprezintă turma lui și este un membru viu al Bisericii Universale”, a scris mitropolitul în scrisoarea sa. Conform opiniei sale, a nu invita toți episcopii la Sinodul Pan-Ortodox neagă posibilitatea întregii Bisericii de a se pronunța în chestiuni de credință, „ceea ce se pare că urmăresc organizatorii Sinodului”.  

joi, 5 mai 2016

Rolul iezuiţilor în Biserica Greco-Catolică




Iezuiţii aveau menirea de a conduce destinele Bisericii Greco-Catolice prin controlul pe care îl aveau asupra ierarhilor uniţi


Prozelitism iezuit în ţările ortodoxe

După trecerea la reformă a unui foarte mare număr de catolici, Biserica Romei se foloseşte de ordinul călugărilor iezuiţi pentru a recupera pe orice căi numărul de credincioşi pierduţi prin reformă. Acest ordin călugăresc a fost înfiinţat în anul 1540 de ofiţerul spaniol Ignaţiu de Loyola care contribuie foarte mult la convertirea unor ortodocşi mai ales prin şcoală şi implicaţii diplomatice. Iezuiţii au lucrat intens la convertirea în masă a ortodocşilor, mai ales acolo unde situaţia politică şi economică îi avantaja.

La început nu s-a recurs la o catolicizare totală a credincioşilor ci s-a folosit o soluţie de compromis. S-au modificat doar unele părţi mai nesesizabile de către populaţie dar s-a păstrat cultul şi ritul ortodox iar treptat au început să se schimbe dogmele şi toate celelalte, scopul final fiind asimilarea în catolicism.

marți, 3 mai 2016

Amendamente ale Sinodului Ortodox al Bulgariei privind Sinodul pan-ortodox din Creta, anul 2016



In cadrul unei intruniri recente a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, desfasurata sub președinția Sanctității Sale Patriarhul bulgar Neofit (foto), s-a discutat despre problemele și documentele aferente viitorului Mare si Sfant Sinod Panortodox programat să aibă loc pe insula Creta în perioada 16-27 iunie 2016.

Conform publicatiei bulgaresti Dveri, Episcopii Sfantului Sinod al Bulgariei au adoptat propuneri de modificare a documentelor presinodale, la sugestia Mitropolitului Gavriil de Loveci.


Modificarile fac referire la textul intitulat "Atitudinea Bisericii Ortodoxe fata de restul creștinătății". Corecțiile la document au fost sprijinite de o petiție a preoților din Eparhia de Loveci. În apărarea modificărilor, a venit și Episcopul Nicolae de Plovdiv, care a prezentat o scrisoare și o petiție a 240 de preoți din Eparhia de Plovdiv, în susținerea opiniei exprimate de Eparhia de Loveci, vizavi de documentul de mai sus.

Aceste propuneri amintesc:

duminică, 1 mai 2016

Hristos a inviat!




Cuvant de invatatura al celui intre sfinti Parintelui nostru Ioan Gura de Aur in sfanta si luminata zi a slavitei si mantuitoarei Invieri a lui Hristos, Dumnezeul nostru