sâmbătă, 21 mai 2016

Intalnire inter-ortodoxa in Bulgaria pe tema Sinodului ce va urma in iunie 2016, in Creta



 Biserica Bulgariei a dat o marturisire de credinta ortodoxa,
conform invataturilor Sfintilor Parinti de la cele sapte sinoade ecumenice
 si sinoadele locale recunoscute canonic

 
Parintele patrolog Theodoros Zisis a felicitat Sinodul Bulgariei si pe Patriarhul Bulgariei Neofit pentru decizia Sinodala a Bisericii Bulgare prin care se arata clar pozitia Bisericii Ortodoxe, si anume ca in afara Bisericii Ortodoxe nu exista mantuire, ci doar erezii si schisme. A mai spus pr. Theodoros ca adevarata iubire catre eretici este atunci cand le spui adevarul, nu cand ii minti diplomatic lasandu-i pe drumul lor gresit.




Vedeti stirea (traducerea in limba romana e mai jos, la final): 




Traducerea filmuletului, din limba engleza in Romana:

In 17 Mai 2011 Preafericitul Parinte Neofit, Mitropolit al Sofiei si Patriarh al Bulgariei a primit delegatia greceasca condusa de parintele protoprezbiter profesor Theodoros Zisis, patrolog si profesor la Academia Teologica Aristotelica din Tesalonic. Delegatia Bisericii a fost primita de asemenea si de Vicarul Mitropoliei Sofiei (care a fost si traducatorul delegatiei), Preasfintitul Grigorie. De asemenea, din delegatie a facut parte protoprezbiterul Matei Vulcanescu, secretar pentru relatii inter-ortodoxe si pentru "Sinodul Panortodox" al Mitropoliei Pireului, arhimandrit Pavlos Dimitriacopulos, biroul anti-eretic al Bisericii Greciei si monahul Serafim Zisis,Teolog si Secretar al Manastirii Pantokratoros.

Delegatia Bisericii Greciei a fost intampinata si de Mitropolitul de Lovech, Inaltpreasfintitul Gaviil. Parintele profesor Theodoros Zisis a trasmis felicitarile Mitropolitului Serafim pentru pozitia ferma antiecumenista a Bisericii Bulgariei ce este exprimata la viitorul Sinod din Creta. "Suntem foarte bucurosi ca Biserica Bulgariei si Biserica Georgiei nu vor permite ecumenismul la Marele Sinod " a spus parintele Teodoros Zisis.

Nota redactiei: Materialul de mai sus l-am primit de la un colaborator (Marius Pop. Filmuletul este pe siteul oficial Al Patriarhiei Bulgariei.)
Vedeti sihttp://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=204074

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.