vineri, 9 ianuarie 2015

O icoana a sfantului Efrem cel Nou care izvoraste mir a ajuns in posesia unor sarlatani din Bucuresti care se folosesc de ea sa atraga adepti la o noua secta



     Doi fosti preoti, raspopiti de catre Biserica Ortodoxa, vor sa-si faca biserica lor. Dorind sa dea impresia ca apartin unei Biserici, s-au afiliat unei grupari schismatice din Italia. 
       Pentru a castiga adepti, se folosesc de o icoana a sfantului Efrem cel Nou pe care o tin intr-un garaj din Bucuresti.


Detalii despre secta lui Gherasim Bratu: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/01/gherasim-bratu-si-onufrie-caruntu.html

    Scandalul iscat pe postul de televiziune Antena STAR a luat amploare. Protagonistul este fostul preot Onufrie Caruntu caterisit de Biserica Ortodoxa Romana pentru abateri deosebit de grave de la morala si invatatura Bisericii Ortodoxe. Acesta a fost vietuitor la manastirea Sihastria Raraului, jud. Suceava, iar in prezent este membru al unei fractiuni stiliste din Milano (Italia). Cum a ajuns acest monah sa faca parte din aceasta grupare schismatica nu stim, dar subiectul ramane deschis – avem intentia sa cercetam. Se presupune ca ar face parte dintr-o fractura rupta din fostul ROCOR (vezi http://www.mitropoliaautonoma.eu/.)

    Superiorul sau ierarhic, un fost preot din Bucuresti, actualmente “mitropolitul” schismatic Gherasim Bratu, cunoscut in Bucuresti ca fiind un om uns cu multe alifii, pomenea intr-o emisiune televizata, ca este in comuniune cu patriarhul Filaret al Khievului. Daca este adevarat, este cat se poate de grav. Acest Filaret s-a autoproclamat patriarh al Ucrainei, sustinut fiind de formatiuni politice direct interesate sa dezbine unitatea ucrainienilor. A ocupat in forta si violenta cateva lacasuri de cult in care slujeste si se autoproclama drept patriarh al intergii Ucraine. Nici o Biserica Ortodoxa canonica nu il recunoaste ca fiind valid. Biserica Rusiei care tine calendarul pe stil vechi, nu accepta sa slujeasca cu acesti schismatici deoarece nu sunt in comuniune. Asemenea Bisericii Ruse, refuza slujirea cu cei din schisma lui Filaret si Biserica Ierusalimului, a Constantinopolului, a Romaniei, a Greciei, a Serbiei, a Bulgariei etc.

    Fostul preot Onufrie spune ca icoana a fost cumparata de catre la o ucenica, care in urma cu 2-3 ani se afla intr-un pelerinaj in Grecia. Onufrie spune ca i-a fost daruita de catre aceasta. In timp ce era internat la spital, fiind bolnav de sida, se spune ca icoana a inceput sa izvorasca mir. Vestea ca acolo este o icoana facatoare de minuni s-a raspandit cu repeziciune, iar apartamentul din Bucuresti unde locuia preotul raspopit a devenit loc de pelerinaj. Ulterior, icoana a fost mutata intr-un garaj amenajat ca lacas de cult. “Eu dadeam gratuit mirul” spune Onufrie, in schimb popularitatea crestea si pomelnicele veneau tot mai multe. Macar le-o fi citit?

    Onufrie incearca sa dovedeasca cu multa sarguinta ca acea icoana e facatoare de minuni, ceea ce, pana la proba contrarie, nu contestam. Totodata mentionam si spusele Parintilor Bisericii care sunt de parere ca daca ai credinta orice icoana e facatoare de minuni, indiferent ca din ea izvoraste sa nu mir sau lacrimi sau orice altceva. Tot parintii Bisericii spun ca nu e neaparat sa te rogi intr-un anume loc sa fi auzit de Dumnezeu. A incerca sa atragi oameni prin senzational si extravaganta arata clar ca interesele sunt propagandistice, nu duhovnicesti. Azi a devenit la moda sa iti faci popularitate cu senzational, cu acte caritabile popularizate, prin a te victimiza etc. Onufrie spune ca a parasit Biserica Ortodoxa pentru ca unii au vrut sa il bata. Cunoastem foarte multi preoti care au trecut prin multe greutati si totusi nu au parasit Biserica.

   Un anume Basilio al Italiei s-a autoproclamat mitropolit al intregii Europe cu resedinta la Milano sau Roma[1]. Desi nerecunoscut de nici o Biserica Ortodoxa canonica, acesta si-a facut proprii subalterni, dintre care si Gherasim si Onufrie din Romania. Intentia schismaticilor din Milano era sa faca o manastire in Bucuresti, la Mogosoaia, iar icoana era tocmai potrivita pentru a atrage credinciosi. Lui Onufrie Caruntu i se propusese sa fie staretul acestei asa-zise manastiri si, in viitor, sa primeasca anumite distinctii si ranguri din partea noilor superiori de la Milano. La scurt timp dupa ce a intrat in noua formatiune, Onufrie a primit rangul de "exarh arhimandrit mitrofor". Omul de rand, necunoscator al randuielilor bisericesti, este usor de atras in astfel de capcane. Iata cum se mai naste o secta. Foarte periculos este ca acesti schismatici poarta vesminte si fac slujbe imitandu-le pe cele ale Bisericii Ortodoxe a carui invatatura si canoane nu le respecta. Daca Onufrie si Gherasim ar fi respectat aceste canoane nu s-ar fi rupt de Biserica. Desi sunt rupti din har, fac hirotonii si ritualuri bisericesti ca si cum acestea ar fi valide.

    Dupa ruperea lui Onufrie de Biserica Ortodoxa canonica, preotii si monahii din Romania se dezic de acesta si refuza orice impreuna-slujire cu el. Onufrie si Gherasim justifica lipsa comuniunii cu preotii canonici din Romania victimizandu-se si dand impresia ca motivul ar fi un gest de demnitate din partea lor: “Toti sunt corupti si lacomi, nu vrem sa slujim cu ei”. Sunt personae care au dorit sa verifice felul in care se produce minunea, dar parintele Onufrie nu le-a dat voie spunand ca nu e bine sa fie atinsa. Pana cand nu se face o evaluare exacta a acestui aspect, lucrurile raman sub o mare umbra: indoiala.

    Stand de vorba cu cativa monahi de la manastirea Sihastria Raraului ramanem stupefiati de informatiile primite. Acestia spun ca Onufrie a plecat cu scandal din manastire si avea inclinatii spre lucruri lumesti, neconforme cu viata monahala. In opinia monahilor de la Rarau cea mai mare minune a sfantului Efrem cel Nou e aceea ca a demascat ce se ascunde sub chipul fostului preot Onufrie Caruntu.

Pentru a castiga credibilitate, fostul preot Onufrie, spune ca parintele Iustin Parvu i-a acreditat icoana pe cand era in viata si i-a dat binecuvantare sa inceapa o noua manastire pe stil vechi la Mogosoaia. Monahii din ambele obsti (maici si calugari) de la Petru Voda ne spun ca informatia este falsa deoarece parintele Iustin nu incurajeaza schismele in Biserica. Va recomandam sa vedeti si pozitia parintelui Iustin fata de ratacirea stilista: http://www.apologeticum.ro/2010/06/parintele-justin-se-delimiteaza-clar-de-stilistii-din-romania-este-erezie-sa-te-desparti-de-trupul-bis%C2%ADericii/

Laurentiu Ailioaiei
Monica Iordache
Vatra Dornei, 09.01.2015







[1] Din informatiile pe care le avem de la unii membrii ai gruparii din Romania am fost informati ca sediul principal e la Milano. Am primit sesizari de la clerici din Italia ca sediul ar fi la Roma, tot ce e posibil. Pentru ca pe siteul oficial al gruparii schismatice autointitulate “Mitropolia autonoma” nu se specifica unde ar fi resedinta acestor asa-zisi “ierarhi” vom lasa ambele variante (dupa unii Roma si dupa altii Milano). Nu intelegem de ce aceasta “mitropolie autonoma” nu isi da adresa unui posibil sediu. Poate ca nici nu foloseste… Daca va fi nevoie vom reveni asupra acestei chestiuni.

33 de comentarii:

  1. Exista o carte cu minunile facute de sfantul Efrem cel nou. Aceasta carte a fost scoasa cu binecuvantarea unei Biserici din care Onufrie, in prezent, nu mai face parte, dar se foloseste in continuare de ea. E corect?
    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As fi curios daca autorul cartii si ierarhul care a dat binecuvantarea sunt de acord co ce fac acesti sectari in straie ortodoxe?

      Ștergere
    2. Doamne ajuta! in primul rund nu e vorba de secta. iar cartea este scoasa de patriarhia romana si se vinde in patriarhia romana

      Ștergere
  2. Parintele Onufrie nu a dovedit nici pana azi ca a fost prigonit.
    Chiar daca ar fi fost asa, nu trebuia sa se rupa in schisma separata ci trebuia sa urmeze exemplul sf Maxim marturisitorul, al sf Ioan Gura de Aur, al pr Arsenie Boca, si altii care au fost prigoniti in Biserica si au devenit sfinti. Daca acesti mari oameni ai Bisericii s-ar fi rupt in vreo schisma nu ar mai fi fost sfinti.
    Totul este o manipulare a lui Onufrie prin care incearca sa atraga mila babelor pe care le duce de nas cu fel de fel de povesti babesti pe care un om de buna credinta nu le-ar fi acceptat din start.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am fost acolo, m-am rugat si am plecat linistita sufleteste.Nu cred ca Dumnezeu ne zice sa ne ducem in biserici grandioase si scumpe pt.a ne ruga.Nu putem ruga oriunde...Acasa, pe strada, in tramvai sau intr-o incapere mica cum este si aceasta despre care vorbiti.Icoana, fie ca e izvoratoare de mir sau nu, tot icoana este...Eu ma rog cu sufletul curat...Daca cineva pacaleste e fix pacatul lui...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna Silvana, va rugam sa cititi cu atentie articolul. Nu se vorbeste despre sfintenia icoanei sau daca izvoraste sau nu mir, ci tocmai despre faptul ca niste sarlatani se folosesc de aceasta ca sa ii insele pe oameni, sa adune bani cu ajutorul acesteia si, in ultima instanta, sa ii rupa de Biserica Ortodoxa incercand astfel sa isi adune "enoriasi". Indemnam la mult discernamant atunci cand mergem in locuri unde ne sunt semnalate "minuni". Sa nu ne lasam inselati!

      Ștergere
    2. SILVANA, TIN SA ITI SPUN CA PARTIAL AI DREPTATE DAR LINISTE POTI GASI SI IN PADURE SAU INTR-O CASA LA TARA.
      IN SCHIMB ACESTI POPI CATERISITI INCEARCA SA ASCUNDA CEVA.
      INCEARCA SA SE FOLOSEASCA DE CREDIBILITATEA ICOANEI PENTRU A-SI CREA LOR O FALSA CREDIBILITATE IN FATA NOASTRA.
      SI EU MERG LA ICOANA DAR NU LE DAU NICI UN BAN SI NU AM INCREDERE IN EI.
      DACA ERAU SINCERI NU ISI FACEAU BISERICA LOR PARTICULARA.

      Ștergere
  4. Rog sa spuna cineva adresa unde este aceasta icoana ( in ce biserica)

    RăspundețiȘtergere
  5. DOAMNE AJUTA. REFERITOR LA CUVANTUL PARINTELUI IUSTIN PARVU STARETUL SFINTEI MANASTIRI PETRU VODA ESTE PUBLICAT SI INTR-O CARTE SCOASA DE BISERICA ORTODOXA ROMANA. PARINTELE ONUFRIE TINE STILUL NOU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spune care este cuvantul parintelui Iustin.
      Cine ti-a zis ca Onufrie slujeste pe stilul nou. In numele sectei din care face parte mentioneaza clar ca sunt pe stil vechi.

      Ștergere
    2. Anonimule, ori esti din ceata lui Onufrie si Gherasim, ori esti pe alaturi.
      iti recomand sa citesti si celelalte articole de pe acest blog, si vei vedea cat de "curat" este Onufrie si cei din tagma sa.
      E suficient sa cauti cuvintele "Gherasim Bratu", "Onufrie Pop" si "Avondios de Como".
      Vei gasi surprize, iti promit.
      Incearca si vei vedea.
      Te vei convinge daca Onufrie este in Biserica Ortodoxa sau in o secta privata.
      Cu pace,

      Ștergere
    3. parintele onufrie slujeste pe nou

      Ștergere
  6. bine ca tocmai la jidanul de roncea ati dat link

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest preot citeste sfanta scriptura in biserica cea noua ? ( garaj ) ???

    RăspundețiȘtergere
  8. http://wp.me/pa4ka-1UI
    pentru informatia dvs.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multa ura semanati dvs. Trebuie sa va spun ca parintele si cand era in BOR si ulterior citeste acatistele...
    Nu a solicitat niciodata bani pentru mirul care izvoreste de la Icoana Sf.Efrem.

    Stiti ce este urat in toata aceasta poveste? Cum actionati ca o haita! Sunteti din aceiasi Biserica! Ce exemplu oferiti ...? Invatati sa traiti in pace, armonie. Chiar nu credeti ca este nevoie?
    O seara binecuvantata

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonimule,ai o problema mare legata de adevarata credinta si e pacat pt sufletul tau.Eu sunt chiar din Campulung Moldovenesc si va spun ca Onufrie asta nu e numai sarlatan,dar habar n-are de credinta si de ascultare.BOR l-a exclus pe bune dreptate caci i s-au dat multe sanse ,dar are problema cu gandirea:s-a indracit si se crede mitropolit.Orice om daca e crestin cu adevarat,se fereste de impostori.Nu te poti ruga in garajul unui impostor,de parca nu ai mai avea unde sa te rogi si nu poti pune sa se roage acesta pt tine-cand el are o problema cu adevaratii preoti ortodocsi.Eu pot sa umplu pagini intregi despre acest sarlatan,caci cunosc problemele f.bine,deci nu scrie,anonimule,caci nu esti de pe Rarau ca sa stii ce s-a intamplat cu adevarat.Pr.Larion parcheaza masina zilnic in fata locuintei mele si stiu multe.Si sus in chilia impostorului am fost cand statea aici si preotimea din oras isi punea probl.despre veridicitatea curgerii mirului.P.Haralambie de la m.Sf.Ioan Botezatorul-Frasin mi-a cerut o proba de mir si a dus-o la analiza.Am multe sticlute si mirul difera de la una la alta.Ne-a prostit si pe noi la inceput,dar pe urma s-au sesizat si cei din m-tire si preotimea si IPS PIMEN care i-a pus in vedere sa se cuminteasca cu minciunile,dar n-a facut ascultare si cum sf.Efrem nu doarme,iata ca l-a demascat sa stie toata tara.Fratele Adrian -un tanar fara 8 clase,tinut din mila de m-tire ca-i vai de capul lui,a fost in Italia si a vazut cum turna noaptea mir-de s-a inverzit biata icoana-ca sa prosteasca lumea ziua.Unde in lume s-a mai vazut ca sa curga sute de litri de mir dintr-o icoana?Nu ca n-ar fi posibil,dar sa fie adevarat nu fals!Si aici ,desi i s-a impus de staret sa duca icoana in m-tire,a refuzat.A cumparat-o din Grecia cand s-a intalnit acolo cu o prietena de-a mea si nu ne-am imaginat ce-o sa-i treaca prin cap sa faca si ce a ajuns de el.Pe fr.Adrian l-a tinut sechestrat in Italia ca sa nu spuna multe si acum l-a ademenit cu bani sa stea sa cante in garaj la Bucuresti.Si lui Adrian i s-au dat sanse,din mila ca-i vai de viata lui,dar acum nu cred ca va mai fi primit aici la noi,la m-tire.Nici eu nu ma pot baga sa spun multe,caci trebuie sa fac ascultare de p.staret care ne-a recomandat sa nu spunem,caci unii care n-au fost aici,ori nu cred,ori nu inteleg gravitatea si se poate face ceva daunator ortodoxiei--caci nu se intelege ca celui ce greseste i se da sansa pocaintei,asta neinsemnand ca tolerezi infractiunile lor-BOR l-a dat si la politie,in cele din urma,dar el s-a inscris intr-o organizatie fals ortodoxa si ce sa-i mai faci?!Aveti unde va ruga,deci nu faceti jocul unui impostor,caci faceti PACAT-avand in vedere ca ati fost anuntati de pozitia BOR fata de un asa specimen.Si nu comentati in nestiinta de cauza,din moment ce nu locuiti aici,pe Rarau.Dumnezeu sa-l trezeasca din asa pacate ce face.Minciuna are picioare scurte.Ma cheama Dana-nu vreau sa apar cu-anonim-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu sa te ierte pentru ca spui numai minciuni si lucruri grave.

      Ștergere
    2. Asa este. Am fost si eu la Rarau intr-un pelerinaj. Acest Onufrie mi s-a parut umpic ciudat, dar am lasat lucrurile asa. Acum ca m-am convins, lucrurile sunt cat se poate de clare.

      Ștergere
  11. Inca nu se stie daca a curs mir din icoana,deoarece p.Onufrie nu a dat ascultare sa se puna icoana in m-tire ca sa vada si monahii daca curge mir .

    RăspundețiȘtergere
  12. Dumnezeu ne trimite semne si minuni ,si este bine ca oamenii au o speranta si se pot ruga ,chiar daca este intr-un garaj,,,,,minunile apar unor oameni saraci (ciobanul petrache lupu,,sfanta de la parepa,,arsenie boca ,,cleopa lie,,etc),si in locuri modeste,,nu neaparat in locuri somtuoase(nu am auzit),,,,,,,Domnul IISUShristos S-A NASCUT INTR-O IESLE,,nu in palat,,si acel loc a devenit sfant,,,,,!NU-I rau sa te rogi intr-un garaj sau intr-o iesle ,,,mai rau este sa iesi beat dintr-o carciuma si sa faci urat cu toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grigore Marinescu20 aprilie 2015 la 14:11

      Anonimule drag,
      Nu stiu ce sa cred despre tine.
      Ori esti smecher, ori esti pe langa subiect.
      Nu a zis nimeni ca problema e garajul ci secta care se foloseste pervers de aceasta icoana. Cred ca mai degraba vrei sa muti discutia de la chestiunea canonica-dogmatica la una aiurea in care sa dai impresia ca discutam despre garaje sau contestam minunile Sfantului Efrem.
      Iti spun eu una din aceste minuni?
      Minunea cea mare e ca acesti impostori au fost demascati de catre ASTRADROM in mai multe articole pe acest blog. Chiar te sfatuiesc sa le citesti, ti-ar folosi, in cazul in care chiar esti sincer si vrei sa vezi adevarul. Asa ca lasa garajul si vezi cine sunt impostorii care se folosesc de aceasta icoana. Citeste articolele despre secta lui Gherasim Bratu de pe blogul ASTRADROM, si daca esti de buna credinta te vei lamuri. Se explica totul foarte clar.
      Multumesc pentru intelegere.

      Ștergere
  13. dm Grigore Marinescu ,daca este asa cum spune-ti ,de ce sf sinod ai patriarhiei Romane ,nu a luat masuri impotriva acestei secte (dupa cum o numiti dvs.),de ce nu face public acest lucru de care spune`ti ,,,,? DACA NU FACE RAU NIMANU-I ACEST PREOT ,SI INVATA DE BINE PE ORICINE MERGE ACOLO ,de ce sa ne suparam ?Daca unii vor sa construiasca CATEDRALA mantuirii neamului ,lasa-l si pe acest preot sa se roage in garaj si sa primesca pe cine doreste sa mearga acolo sa se roage la icoana! DE CE PTR UNII SE POATE SI PTR ALTII NU? SI te-as ruga daca esti un bun crestin ortodox dupa cum te dai, sa nu ma faci smecher ,,ca nu ne-am ciocnit valiza in gara amandoi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patriarhia a luat atitudine impotriva sectarului Gheorghe Bratu, asa-zis Gherasim. Vezi emisiunile TV recente despre acest subiect. Oana Zavoranu i-a demascat pe sarlatani.

      Ștergere
  14. NU sunt de acord cu cei care indeamna la rau ,cu betivii cu prostitutia cu violuri cu crima ,cu furtul,,,,,,dar Sunt de acord cu toti cei care invata de bine si incearca sa aduca pe oameni pe calea cea buna ! Ar fi bine ca asa icoane sa fie la fiecare colt de strada ,ca oamenii sa-si aduca aminte de Dumnezeu ,si poate unii n-ar mai face rau si n-ar mai avea raul in suflet cand pleaca de acasa !

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonimule, sunt de acord ca astfel de icoane sa fie cat mai multe, dar nu cred ca e bine ca ele sa fie in administratia unor impostori ca cei prezentati aici.

    RăspundețiȘtergere
  16. dm Mariana Stoian -daca dvs spuneti ca acest om este un impostor ,,spuneti ce fapte rele a facut si daca a invatat pe cineva de rau ! Nimeni nu-i sfant -doar DUMNEZEU, ESTE CEL DREPT,,,-dar fiecare om care a gresit se indreapta ,si este posibil sa fi dat cu capul de sus si a vazut pragul! Daca dvs stiTI CA ARE FAPTE RELE ,ATUNCI SPUNETI OAMENILOR SA LE STIE CARE SUNT!,,(mentionez ca nu-l cunosc pe acest preot personal si nici nu am avut ocazia sa merg in acel loc ,,spun doar ca orice om invata de bine pe aproapele sau este o fapta mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicolae Popovici28 aprilie 2015 la 16:58

      Presupun ca intr-adevar nu il cunosti pe acest Gherasim sau pe subalternul sau Onufrie.
      Doamna Mariana Stoian are dreptate, din moment ce insala lumea spunand ca este preot canonic, este un impostor in toata regula, in ce priveste viata lui personala nu o cunosc nici eu, si poate nici doamna Stoian. Este suficient sa se dighizeze in preot pentru a primi bani pe pomelnice sau donatii ca sa tragem singuri concluzia ce caracter au acesti oameni.

      Ștergere
  17. dmn.Nicolae Popovici,,inteleg ce spuneti ,,dar de ce patriarhia nu i-a masuri ,,de ce organele in drept nu i-a masuri ,,de ce?,,,,Dar curiozitatea mea este daca din icoana curge mir asa cum se spune!,,,,si de ce oamenii merg acolo! ,,nu cred ca-i obliga nimeni si nici nu le baga mana in buzunar ,!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasilica Bumbescu30 aprilie 2015 la 16:16

      Domnule Anonim, cred ca nu intelegeti mesajul acestui articol. Nu despre icoana este vorba ci despre sarlatanii ce se ascund in spatele acesteia. Despre acesti sarlatani Patriarhia si-a spus opinia. Sunt aceiasi care au fost si la vedetele sexi care participa la scandaluri televizate, gen Oana Zavoranu si altele ca ea.Se vede clar legatura acestor preoti raspopiti de Biserica Ortodoxa cu vedetele porno de la TV.

      Ștergere
  18. ortodoxia dreapta credinta chatroll,,,,,,,,,,,chat ce se poate discuta pe aceasta tema

    RăspundețiȘtergere
  19. MAI OAMENII BUNI CITIT CARTEA CU MINUNILE SFANTULUI EFREM CEL NOU CU ICOANA SI VETI VEDEA CUM SI DANION VASILE DA MARTURIE DE MINUNEA PE CARE A FACUT-O SFANTUL CU EL...DANION S-A DAT PE GENUNCHI CU MIRUL DE LA ACEASTA ICOANA. ACUM VETI ZICE ,OARE ,CA DANION VASILE ABURESTE??/!!!! NU PREA AS CREDE....SFANTUL EFREM NU SE IA DUPA ONUFRIE CI SE UITA LA INIMA CREDINCIOSILOR NEVINOVATI.O FI UNU PROST SI MINCINOS DAR SA FIE SUTE DE MIRENI "PACALITI".

    RăspundețiȘtergere
  20. TOT EU SUNT ...POATE E RATACIT ONUFRIE DAR ICOANA E TOT ICOANA IZVOTARTOARE DE MIR....SF.EFREM NE IUBESTE!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.