miercuri, 6 martie 2013

Prezentarea cărții "Să nu ne răzbunați" la Oradea si Beius


Mesajul părintelui Moise Iorgovan pentru bihoreni 

                                                        - o prezentare a cărții "Să nu ne răzbunați"



     Filmul de mai sus a fost difuzat la conferința cu tema "Sa nu ne razbunati" din Beius (4 martie) si Oradea (5 martie). Deoarece monahul Moise nu a putut veni in Bihor, am gasit ca fiind o solutie de ultima ora sa ii facem o inregistrare pe care s-o oferim participantilor la conferinta. Astfel ne-am deplasat la Alba-Iulia, pentru a-i lua un interviu.
     Tinand seama de modul in care face expunerea, dar si de informatiile cuprinse in aceasta inregistrare consideram ca acestea sunt binevenite pentru fiecare dintre cei care vor sa cunoasca cateva aspecte nevazute (nestiute) despre viata romanilor de peste Prut.
     In lipsa parintelui Moise, dupa audierea de mai sus, la Oradea, prezentarea cartii a fost facuta de profesorul Radu Romînaşu de la Facultatea de Istorie din Oradea si fostul detinut politic Roman Danila din Arad (originar din Mizies-Bihor). Alaturi de cei doi invitati au mai fost prezenti si studenti basarabeni ai Universitatii din Oradea.
    Speram ca, in cat mai scurt timp, sa putem vedea si inregistrarea conferintei de la Oradea pe care intentionam sa o postam integral.

Conferinţa integrala poate fi vizionata accesand link-ul de mai jos:
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=192442414514739888#editor/target=post;postID=761179597852907963

secretar ASTRADROM - Anca Budău


Atasat la carte exista si un DVD cu trei filme documentare alcatuite din marturii ale martorilor. Acestea pot fi vazute accesand link-ul:
http://vremurivechisinoi.blogspot.ro/2012/12/sa-nu-ne-razbunati-film-documentar.html

Cateva detalii despre aparitia volumului:
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/06/14/monahul-moise-iorgovan-sa-nu-ne-razbunati-sfintii-inchisorilor/

2 comentarii:

  1. De ce nu spuneti adevarul. Se stie clar de ce nu a venit pr Moise si cine sunt acei care i-au interzis.
    Masonii sunt cei ce stau in spatele acestei manevre. Sofronie e doar o unealta a masoneriei in Biserica. Acest lup cu blana de oaie numai rele a facut de cand e in Bihor.
    Ajuta-i Doamne sa mearga la Banat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Permiteti-mi va rog sa il citez pe pr Balint de la Beius: "Multumim prea multei griji pastorale ce ne-o ofera preasfintia sa de cand a venit in Bihor".
    Se vede care grija pastorala ni-se ofera din partea popilor si a sefului lor...
    Mai au rost comentariile?

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.