vineri, 15 martie 2013

Aspecte ale mitingului de la București care nu au fost relatate în presa din România



Evenimentul a fost prezentat în mod denaturat, de către unele canale mediatice. În unele știri s-a încercat minimalizarea evenimentului și a importanței scopului pentru care a fost organizat mitingul.
Pentru prima data, după căderea comunismului, în România, alături de credincioși au ieșit în stradă și clerici (preoți de mir și monahi).
Părintele Iustin Pârvu a trimis un comunicat care s-a citit de un monah din mănăstirea Petru Vodă.

      Joi, 14 martie 2013, în fața Parlamentului României, a avut loc un miting de protest împotriva supravegherii electronice prin actele personale ale cetățenilor României. Mitingul a fost organizat de Asociația Dreptate și Adevăr” din capitală, fiind susținut de alte ONG-uri și persoane fizice din țară. După unele surse din mass-media românească, au fost doar câteva sute, sau aproximativ o mie de persoane. Reala prezență la miting a fost de peste 2000 persoane, care au stat pe întreaga perioadă a derulării acestuia. Pe lângă aceștia, a fost un mare număr de persoane, care au stat doar o perioadă mai scurtă de timp. Majoritatea participanților au fost veniți din diferite locuri ale țării. Intenționăm ca în cel mai scurt timp posibil să postăm imagini (video și foto) de la eveniment.

Dintre nemulțumirile protestatarilor au fost:
- Modul ascuns al procedurilor juridice legate de îndosarierea electronică și felul în care acestea se aplică.
- Îndosarierea electronică are ca scop supravegherea populației de către o dictatură mondială ce deja a început să se impună treptat.
- Prin cardurile electronice – la care pot avea acces cunoscători ai tehnologiei folosite – se pot citi și falsifica, chiar și de la distanță, informațiile stocate.
- Omul se identifică cu un număr, asemenea unui obiect sau a animalelor dintr-o fermă zootehnică.

De asemenea, organizatorii spuneau că Parlamentul și Guvernul României nu vor să facă publice efectele negative și consecințele îndosarierii electronice a populației. Un fost parlamentar, care a luat cuvântul la miting, spunea că aceste măsuri de supraveghere și control electronic a populației se iau pentru că în viitor, datorită sărăciei, s-ar putea să se nască revolte populare în mai multe țări ale lumii, iar depistarea liderilor acestora, și alții implicați, pot fi depistați cu ușurunță prin aceste tehnologii. 

În România ar trebui date legi prin care să ieșim din sărăcie, să avem asigurate condiții de trai, învățământul și sănătatea sunt la pământ, iar reprezentanții noștri se gândesc cum să ne cipuiască și să federalizeze țara. De ce nu ne-au spus ce planuri au înainte de alegeri? De ce nu ne-au spus acestea în campania electorală? De ce în România se fac presiuni așa de mari pentru introducerea lor, în timp ce în alte țări europene nu e o așa de mare grabă?” – spunea Ion Manole, din Cluj-Napoca, unul dintre participanți. 

      Derularea mitingului a decurs pașnic cu cântări religioase precum și cuvântări ale organizatorilor. Pe lângă cuvântările rostite s-a citit și un comunicat către participanți al părintelui Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă. Au fost expuse pancarde cu lozinci anti-cip, s-au arborat drapeluri tricolore și prapori, mulți participanți purtând icoane în mâini. Pe pancadre erau si lozinci de genul: Suntem personae reale, nu virtuale”, “Azi în card, în buletine, mâine cipul chiar în tine”, “Nu suntem obiecte de inventar”, “Nu suntem animale să purtăm crotalii” etc. Deși organizatorii au fost laici din București, alături de ei au participat un mare număr de preoți, monahi și monahii din mai multe lăcașuri de cult, din cuprinsul țării. Patriarhia Română nu s-a implicat cu nimic la acest eveniment. La manifestări asemănătoare care au avut loc în Balcani, pe lângă preoți și monahi, au fost alături de participanți și ierarhi ai Biserice Ortodoxe a Greciei.

      Organizatorii au înaintat un memoriu Parlamentului României. Acesta a fost dat publicității, fiind citit și participanților menționând că vor face public și răspunsul pe care îl vor primi de la reprezentanții țării. Cu detalii legate de subiect vom mai revenii, în curând.
prof. Cristian Marc

Alte detalii puteti vedea si aici: http://apologeticum.wordpress.com/2013/03/15/foto-video-integral-mitingul-anticip-14-martie-2013/

Referitor la felul de prezentare a evenimentelor (mitinguri; conferinte etc.) împotriva cipurilor de către mass-media din România, vom reda mai jos o înregistrare video făcută la un eveniment asemanator, înainte de cel din 14 martie 2013:

20 de comentarii:

  1. ictor-roncea.blogspot.ro/2009/02/pericolele-cipul-rfid-introducerea.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Fragment de pe http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html (Alaturati-va!)
    " Nu este foarte clar de ce noi suntem primii in toate, cum am fost si cu noile note bancare de plastic ale Leului, desi, teoretic - si tot fara consultanta populara - vom trece in curand la moneda europeana Euro.
    Nu este foarte clar care este motivul acestei cheltuieli imense, in conditiile "crizei internationale", starii de subsiztenta a pensionarilor si a unei sub-salarizari a profesorilor, de exemplu.
    In Statele Unite, presedintele George Bush invoca anul trecut, in Decretul sau de instituire a Biometriei informatizate, "Securitatea Nationala", la punctul 1, ca motivul principal al actului este "protejarea natiunii impotriva 'teroristilor cunoscuti si suspectati' ('known and suspected terrorists' - KSTs - Vezi White House: National Security Presidential Directive and Homeland Security ... - SUBJECT: Biometrics for Identification and Screening to Enhance National Security).
    Daca in cazul american ratiunea este, cel putin oficial, o masura "anti-terorista", care sa fie la noi motivul: suntem o natiune de teroristi sau, dupa SUA, suntem a doua tara din lume ca risc al unei amenintari teroriste iminente?
    Nu este foarte clar nici de ce nimeni, dar nimeni din Guvern, nu s-a gandit sa supuna aceasta tema dezbaterii publice, conform normelor de scena ale asa-zisei democratii la care suntem si noi niste figuranti, acolo. Chiar atat de mare este pericolul si nu stim noi? Sau insemnarea noastra, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane?
    Ceea ce este clar este faptul ca noua reglementare incalca dreptul la intimitate si propria persoana, la viata si la libertate si, mai mult decat atat, incalca convingerile religioase ale peste 87\% din natiune ( Vezi http://www.razboiulnevazut.org/artic...vremurilor-666.) Orice cetatean trebuie sa aiba dreptul la alegere, atunci cand i se pune viata intr-un cip - updatat la voia autoritatilor -, atunci cand este transformat intr-un simplu numar, mai ceva ca in statul comunist sau nazist.

    Sa invatam de la sarbi: "Viata fara a fi insemnat",

    In statul vecin ortodox, Serbia, in urma unei campanii pornite de o simpla organizatie de crestini, introducerea cipurilor biometrice a fost blocata. Biserica Ortodoxa Sarba a organizat o conferinta stiintifica, la care au participat experti in IT, profesori universitari si personalitati culturale, care au solicitat Guvernului, printr-un apel public, oprirea stantarii electronice a oamenilor pana la o dezbatere nationala pe aceasta tema. Dupa doi ani de lupte, si sprijin din partea comunitatii academice si bisericestu, victoria credinciosilor ortodocsi asupra autoritatilor a facut ca biometrizarea cu fierul rosu a sarbilor sa fie respinsa. Vezi Serbia rejects biometric ID cards EDRI. Bineinteles, asociatia care a reusita aceasta performanta, "Dveri" - Porti (http://www.dverisrpske.com/), nascuta in 1999la Facultatea de Filologia a Universitatii din Belgrad, a fost catalogata imediat de "prietenii" Serbiei (aceiasi cu cei ai Romaniei) drept fundamentalist-extremista si anti-mondializare, ca si cum globalizarea ar fi un lucru bun. Avocatul Dragoljub Djordjevic, promotorul campaniei anti-biometrie "Viata fara a fi insemnat", a mers mai departe, in 2008, contestand Legea abuziva la Curtea Suprema a Serbiei. Ceea ce trebuie sa facem si noi.

    Studiind materialele accesibile pe Internet despre biometrie am dat si din institut al carui nume spune tot, pentru romani: Information Acces Division

    Infiorati-va aici:
    http://www.biometrics.gov/
    http://www.biometrics.org/

    DOCUMENTARE VIDEO
    http://victor-roncea.blogspot.com/20...ocip-uman.html
    http://video.google.co.uk/videoplay?...68094333&hl=en
    http://video.google.co.uk/videoplay?...48358971&hl=en "

    RăspundețiȘtergere
  3. BIOMETRIE s.f. Ştiinţă care aplică la animalele vii metodele statisticii şi ale calculului probabilităţilor. [Pr.: bi-o-] – Din fr. biométrie. DEX

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca se va ajunge si la implantarea cipurilor pe oameni. Am vazut destule filme SF si tehnologia e deja acolo. Acum nu cred ca mai putem face mare lucru. Chiar daca nu sunt de acord in principiu , nici nu vreau sa ma retrag in munti si sa duc o lupta de gherila contra numerelor si cipurilor. Dar putem fiecare sa ne opunem sau sa acceptam. Totusi sunt sigura ca finalul e ca o sa avem un cip.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.nasul.tv/
    http://alexaionescu.wordpress.com
    http://emigratiirtv.jubjub.ro/index.php
    Omului îi poate fi luat totul, dar nu şi ultima dintre libertăţile omeneşti: aceea de a-şi alege atitudinea într-un anumit set de circumstanţe, de a-şi alege propriul fel de a fi.
    Viktor Frankl
    Reply With Quote

    RăspundețiȘtergere
  6. un cip biometric in actul de identitate ma ingrijoreaza. Este vorba de un spatiu de stocare in care se vor regasi foarte multe informatii (sau se pot regasi) – inaltime, greutate, un scan al retinei, amprente digitale, etc. Parca nu m-as lasa masurat si pretaluit ca o vita la obor… Chestia asta cu actele de identitate biometrice obligatorii in Uniunea Europeana mi-a adus aminte de primul document de la seminarul de paleografie germana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Era un anunt din timpul Imperiului Habsburgic pentru cautarea unui talhar (sau haiduc, Dumnezeu stie ce a fost) „de origine valaha, inalt de cinci coti si sase degete, cu par negru si ochi negri, fata alungita”. Apoi imi amintesc de un episod din romanul lui Robert Musil „Omul fara insusiri” in care protagonistul este retinut de politia din Viena care ii face o fisa descriptiva in acelasi stil: culoarea parului, culoarea ochilor, inaltime, culoarea pielii etc. Omul se intreaba la un moment dat daca asta este tot ceea ce reprezinta el pentru politie, o insiruire de informatii referitoare la aspectul sau fizic.Britanicii se opun din rasputeri acestei initiative – si nu guvernantii, ci simplii cetateni. Cititi comentariile de pe Euractiv si vedeti ce argumente au englezii impotriva actelor de identitate electronice, ca si a actelor de identitate in general. Dincolo de parerile britanicilor, furtul sau pierderea unui buletin de identitate simplu este joaca de copil pe langa ce inseamna furtul unei identitati electronice urmate de o serie de tranzactii virtuale care sa te bage in puscarie pentru multa vreme.Bineinteles ca se vor gasi destui si la noi care sa spuna ca toti cei care se opun cipurilor biometrice sunt extremisti religiosi, habotnici batuti in cap.

    Sursa: George Damian
    Executivul de la Bruxelles (CE) urmeaza sa lanseze in iunie o revizuire substantiala a regulilor privind documentele personale cu scopul impulsionarii identitatilor electronice in UE, propunere care cel mai probabil se va confrunta cu opozitia grupurilor de aparare a drepturilor civile si a statelor membre unde nu exista carti de identitate. Neelie Kroes, comisarul european pentru agenda digitala, va prezenta la inceputul lunii iunie o propunere legislativa care urmareste „sa faciliteze tranzactiile electronice transfrontaliere” prin adoptarea unor semnaturi electronice, a unor identitati electronice si a unor servicii de autentificare electronica (eIAS) armonizate in statele membre UE, conform unui document intern intrat in posesia EurActiv.“Un mediu de reglementare clar pentru eIAS va impulsiona confortul, increderea si siguranta utilizatorului in lumea digitala. Acest lucru va spori disponibilitatea serviciilor de autentificare electronica transfrontaliere si transectoriale si va stimula acceptarea tranzactiilor electronice transfrontaliere in toate sectoarele”, se arata in document.Bruxellesul a incercat de mult timp sa faciliteze crearea unui sistem paralel de identificare electronica, pe lânga documentele deja existente in forma tiparita.
    In 1999 a fost adoptata o directiva care stabileste un cadru comun pentru semnaturi electronice. Ratiunea pentru acest text legislativ este aceea ca, in cazul in care cetatenii UE se simt confortabil in semnarea de documente online, acestia vor incepe sa treaca in numar tot mai mare in lumea comertului online pentru a face afaceri si cumparaturi, indiferent de granitele nationale.

    In ciuda eforturilor UE de a spori securitatea semnaturilor electronice si increderea in aparitia identitatilor virtuale, cetatenii si guvernele nu s-au miscat prea repede in adoptarea de carti de identitate electronice. Semnaturile electronice vizeaza deocamdata doar câteva sectoare, cum ar fi cel universitar, in timp ce majoritatea statelor membre UE nu au introdus carti electronice de identitate deocamdata.

    Chiar daca pasapoartele cu cipuri devin norma in Europa, cartile electronice de identitate au fost adoptate numai in câteva tari – Belgia, Estonia, Germania, Italia si Olanda. Totusi, nu exista un sistem comun de recunoastere reciproca intre statele care folosesc carti de identitate electronice. Poate ca si mai frustrant pentru Comisia Europeana este ca unele state membre, precum Marea Britanie, Danemarca si Irlanda, nici macar nu au carti de identitate in forma tiparita. Prin noul plan, Comisia vrea sa extinda autentificarea electronica la o serie de servicii, dincolo de semnaturile electronice.

    Sursa: Curentul

    RăspundețiȘtergere
  8. Armatele tehnologizate folosesc aceste cipuri injectandu-le inamicilor in timpul interogatoriilor, fara ca ei sa stie. Astfel, dupa eliberare, ei vor putea fi reperati, cu ajutorul satelitilor, oriunde in lume. S-au facut cateva experiente civile, dar sub control militar, in S.U.A, Mexic, Coreea de Sud, in cateva tari din America Latina si in Australia.Cateva cercetari au ajuns la concluzia ca aceasta tehnologie poate fi folositoare in cazul persoanelor cu diferite dizabilitati, care ar putea actiona diferite dispozitive cu ajutorul gandurilor. Acestora li se poate implanta un cip in cutia craniana, care le va analiza si potenta activitatea electrica neuronala.Exista deja computere avansate care sunt dotate cu casti cu electrozi, care detecteaza si decripteaza semnalele electrice ale creierului pe care, apoi le transpune in intentii. Alimentarea cipului se face pe principiul dinamului, adica prin frecarea obtinuta in urma miscarii firesti a corpului. Exista foarte multe suspiciuni cu privire la folosirea abuziva a acestor cipuri, intru-cat, obervam cat de lesne putem fi influentati, mai ales cand cineva are acces direct la emisiile noastre cerebrale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mari duhovnici indeamna sa nu acceptam documentele cu cip
    Marii duhovnici indeamna sa nu acceptam documentele cu cip. Iata asadar principalele titluri:
    Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice
    Parintele Paisie Aghioritul: „CHIAR SI ATUNCI CAND PRIMESTE BULETINUL, TOT SE LEAPADA DE HRISTOS”. Despre U.E., pecetluire si buletinele electronice
    Parintele IOAN de la Rarau despre CIPURI, CADEREA BISERICILOR, PAPA
    VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act CU CIP …
    VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …
    VIDEO: Parintele NEONIL STEFAN (staretul manastirii FRASINEI) despre CIPURI …
    ALT „ISTERIC”. Monahul TEODOR STANESCU: „Cei care vor accepta BULETINELE CU CIP, vor renunţa la Dumnezeu şi-l vor accepta de bună voie pe satana.” Despre VREMURILE APOCALIPTICE
    Video – EXCEPTIONAL INTERVIU cu Ieromonahul Isaac, UCENICUL CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL: „Daca luam buletin sau pasaport sau orice altceva are legătură cu pecetluirea, s-a terminat. Imparatia lui Dumnezeu nu o mai vedem …”
    VIDEO – PS Sebastian, Episcopul Slatinei: „Nu acceptati cipurile nici macar in pasapoarte”
    VIDEO (si rezumatul transcriptului): Ierodiaconul Avel Semeonov indemna in 2006 sa nu luam nici macar cartile de identitate „din plastic”
    VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?
    Părintele Arhimandrit Gheorghie KAPSANIS stareţul Mânăstirii Grigoriu din Sfântul Munte ATHOS despre INDOSARIEREA ELECTRONICA, NOILE BULETINE si UNIUNEA EUROPEANA
    Comunicat: SFANTA CHINOTITA a Sfantului Munte Athos ESTE IMPOTRIVA obligativitatii actelor de identitate electronice si recomanda credinciosilor actele de identitate fara CIP
    EPISCOPUL PETRU, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, CERE parlamentului si guvernului Moldovei ANULAREA obligativitatii folosirii PAŞAPOARTELOR BIOMETRICE
    Maica Ecaterina: NU ACTELOR CU CIP. Marturisim credinta ortodoxa, chiar daca aceasta inseamna NEBUNIA INTRU HRISTOS …Cu toata stradania intrusilor, parintele Arsenie Papacioc are si el o pozitie ferma:
    VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

    RăspundețiȘtergere
  10. Fostul comandant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), generalul Tudor Tanase, crede ca o parte din "teoriile conspirationiste" cu privire la noile carti de identitate cu cip RFID sunt reale, dar foarte improbabile.Acesta a explicat ca, intr-adevar, datele de indentificare stocate pe buletinele biometrice, ce vor fi introduse din ianuarie 2011, ar putea fi sparte, dar acest lucru este mult mai greu de realizat decat se crede."Este nevoie de cititoare electronice foarte performante, care se vor infrunta unei alte probleme, si anume cantitatea enorma de cipuri dintr-o anumita zona. Este greu din punct de vedere tehnologic ca sistemul sa selectioneze un anumit cip dintr-un grup mare de detinatori. Si exista riscul ca datele incluse pe mai multe cipuri sa se amestece", a declarat generalul Tudor Tanase, pentru DC News.
    Mai mult, Tudor Tanase a explicat ca noile buletine sunt foarte asemanatoare cu cardurile de acces RFID, pe care muti angajati le folosesc deja.
    "Aceste carti de identitate sunt foarte asemanatoare cu cardurile de acces RFID, pe care multi angajati il folosesc la serviciu zilnic. Cum stim cu totii, acestea se pot citi de la o distanta de aproximativ 10 cm", a explicat fostul comandant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), generalul Tudor Tanase

    RăspundețiȘtergere
  11. Este o aiureala, unii habar n-au si altii sunt rau intentionati.
    L.248/2005, privind pasaportul, cu md. ulterioare, prevede:
    "ART.7.(1) Datele biometrice incluse în paşapoarte sunt imaginea facialã şi impresiunea digitalã a douã degete.
    (2) Datele biometrice prevãzute la alin. (1) sunt folosite numai în scopurile prevãzute la art. 4 alin. (3) din Regulamentul (CE) nr. 2.252/2004 din 29 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de cãlãtorie emise de statele membre, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 385 din 29 decembrie 2004. "
    OUG 97/2005, republicata in 2011, privind cartea de identitate, prevede:
    "ART.12.(1) Actul de identitate este documentul care se elibereazã, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, cetãţeanului român şi care face dovada identitãţii, a adresei de domiciliu şi, dupã caz, a adresei de reşedinţã titularului acestuia. Acest document se elibereazã începând cu vârsta de 14 ani.
    (2) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţã, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, precum şi cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate.
    (3) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, prin act de identitate se înţelege şi cartea electronicã de identitate."
    Datele stocate electronic in cartea de identitate vor fi cam aceleasi ca la pasaport.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati uitat sa spuneti cine sunt administratorii datelor personale. Sa va spun eu... Mafia mondialista.
      Acestia dupa ce introduc cipurile vor marii baza de date astfel incat noi, simplii cetateni, vom fi doar o marioneta in mainile lor...

      Ștergere
  12. De când Biserica este din ce în ce mai prezentă în spaţiul public au apărut o grămadă de discuţii mai mult sau mai puţin colaterale, de la religia în şcoli şi până la cardul de sănătate cu cip, de la Dumnezeu în Constituţie şi până la fondurile alocate de la buget cultelor religioase.Esenţa tuturor acestor discuţii o reprezintă din păcate banii. Şi uite aşa am ajuns eu, o persoană care are respect egal şi pentru cei care cred în El şi pentru cei care nu cred, ţinta unor atacuri fanatice. Nu v-am povestit nici la radio nici la tv despre faptul că am primit la redacţie un săpun învelit într-un plic pe care scria săpun de auschwitz marca Moise Guran, nu v-am povestit nimic despre mesajele şi e-mailurile care mă condamnă pentru atitudinea mea anti-ortodoxă(?), n-am reacţionat şi nu am replicat la atacurile unor extremişti ultra-religioşi care refac uşor-uşor fanatismul legionar, am evitat pe cât posibil discuţiile despre extremismul unguresc şi anti-unguresc, dar am chemat în platou un apărător al drepturilor financiare ale Bisericii Ortodoxe şi v-am îndemnat pe toţi, tot timpul să fiţi informaţi. Să fiţi educaţi, să ştiţi adevărul istoric, să înţelegeţi că naţionalismul nu înseamnă ură şi nici Dumnezeu nu poate însemna asta. Probabil analfabetul care vrea să mă facă săpun nu ştie nimic despre evrei şi nu poate diferenţia un nume evreiesc de unul românesc, iar celor care au manifestat împotriva cardului cu cip crezând că astfel îl slujesc pe Dumnezeu nici nu are rost să le mai spun că în Biblie numărul 666 are legătură cu împăratul Nero nu cu cipurile.Şi totuşi, când am văzut poza făcută ieri de colegii Catavenci la mitingul de la Parlament m-am revoltat. Ceva a explodat în mine. Nu mai pot să tac şi nimeni nu ar trebui să o facă. Copii salutându-l legionar pe sfântul Corneliu Zelea Codreanu, ei, asta e prea mult chiar şi pentru mine. Apoi m-am calmat şi am încercat să le explic colegilor mei că doar dialogul este cel care ne poate scoate dintr-o altă posibilă văgăună a istoriei.
    Moise Guran

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Moise, tin sa iti spun ca nu legionarii au organizat acel miting ci cateva asociatii care nu au nici in clin cu legionarismul. In rest, atitudinea ta este doar o parere personala ca a multora ca tine, spalati pe creer...

      Ștergere
  13. Vremurile pe care le trăim sunt dificile, naţia se prosteşte pe zi ce trece din cauza unui sistem educaţional fără repere, iar nevoia de a da vina pe alţii pentru toate astea poate uşor ricoşa, poate fi folosită, poate crea mai multă pagubă decât beneficiu. Evreii, ungurii, masonii acestea sunt deja teme ricoşate ale istoriei. Cât de stupid să fii ca să încerci să le reaprinzi la infinit doar pentru a da maselor o ţintă şi un vinovat pentru sărăcie şi frustrarea individuală, ba, mai mult decât atât, să ţi-L mai iei şi pe Dumnezeu ca martor.Nu mi-am făcut niciodată planul să diseminez ideile mele despre Dumnezeu şi viaţă, despre toleranţă şi bună credinţă, pentru simplul motiv că eu nu cred în prozelitism şi pentru că îl combat din toate puterile. Fac o emisiune financiară dar nu cred că banul este cel care contează cu adevărat, încerc să dau exemple de succes şi pragmatism în aceeaşi măsură în care vorbim despre prostie şi eşec financiar, iar Dumnezeu chiar nu cred că poate fi temă de dezbatere.Ca să închei repede acest subiect, care, zic eu, trebuie să rămână unul intim pentru fiecare dintre noi, vă mai spun că nu cred în religie pentru simplul motiv că noi oamenii nu-L putem concepe pe Dumnezeu ci îl putem cel mult simţi, El poate fi individual perceput şi specific doar sentimentului nu şi raţiunii sau vieţii materiale, că îl putem urma pe Iisus în viaţa de zi cu zi dar că asta nu necesită nici dări, nici taxe, nici biserici, nici prozelitism, ci doar cunoaştere (în primul rând autocunoaştere), inteligenţă, spirit şi respingerea urii. Până şi Dragostea e un cuvânt obosit pentru cât a fost folosit în justificarea urii şi a războaielor făcute în numele Lui.Trebuie să respectăm şi să ne înţelegem religia, iar cea Ortodoxă da, a fost mama poporului român, este da! legătura nostră cu strămoşii, dar să dăm Religiei Ortodoxe rolul pe care l-a jucat în istorie, să o lăsăm acolo, în istorie, cel puţin până va înţelege să se reformeze şi să-şi găsească un rol progresist în contemporaneitate. Să ne cunoaştem şi să ne respectăm tradiţiile, trăind totuşi în secolul XXI. Vă spune asta un om al cărui unic fiu este foarte pasionat de ora de religie de la şcoală. Nu este totuşi niciun conflict între ceea ce vă spun eu aici, între faptul că eu vreau un curs de istorie a religiilor şi acela opţional în şcoli şi faptul că fiului meu îi place ora de religie. Ceea ce eu îl învăţ şi ceea ce vă spun şi dumneavostră, cititorilor acestui blog este că trebuie să respingem extremismul religios la fel ca şi pe cel ateist, că sentimentele nu pot fi impuse decât celor insuficient educaţi şi că excesele de orice fel ne otrvesc minţile.
    de Moise Guran

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de legile care duce tara la ruina cine e vinovat? Biserica? Nu. Sau omul simplu care e dator statului cu impozite si datorii in timp ce din un salariu nu se poate trai nici macar decent.
      Legislatia in Romania este facuta astfel incat toti cei pe care vrei sa-i excluzi din ecuatie au profitat si profita in continuare dupa munca romanului, astfel incat s-a ajuns ca Romania sa fie doar piata de desfacere a tarilor dezvoltate.

      Ștergere
  14. Nu fii “ingrijorat “, ca tu nu esti crestin ,deci NU intelegi (chiar daca nu accepti ca sunt lucruri pe care nu poti sa le intelegi.) De fapt , sub masca “analizei corecte”, demonstrezi ca nu intelegi chiar NIMIC, la fel ca “fratele ” tau ateu (sau…?) moise. Aveti un fel de gandire atat de steril , incat el va usuca toata fiinta .Omul “launtric ” din voi este inlocuit cu idolul “ban ” si cu prosperitatea materiala.Dar acest idol, incarcat de duhoare atee, va secatuieste sufletul.
    “cu un ateu, cand vorbesti , parca ai vorbi cu o usa”-Petre Tutea
    Nu stiu ce statistici detii tu, de arunci rata infractionalitatii pe seama orodocsilor , dar , cu siguranta , NU pe cele reale.
    Arunci in eter “intelepciune ” vicleana, serpeasca ,care miroase rau .
    Daca ai curajul , spune ce credinta ai si in numele carei intelepciuni vorbesti .
    HRISTOS A INVIAT!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce inseamna aceasta eticheta???? Daca un sistem informational ne-ar codifica in vreun fel, ne-am revolta, dar ne ascundem inconstient in spatele unor etichete

    RăspundețiȘtergere
  16. Trebuie facuta o clarificare! Orice om de stiinta se ocupa cu ceea ce exista. Universul este fascinant. Tot timpul ramane ceva de cunoscut, de cercetat. Mediul ambiant, medicina, fizica, chimia, stiinta plantelor, stiinta despre noi insine, si cate si mai cate teme extraordinare de cercetat. Chiar trecutul trebuie cercetat cu cele mai noi instrumente. Necesitatea, curiozitatea, dorinta, mandria, simturile, toate ne fac sa cercetam. Etc. Etc. Religia vine si ne prosteste in fata cu tot felul de aberatii. Oricine poate sa creada in orice si orice, dar sa nu prostesca copiii la scoala cu ceea ce natural nu exista. Invatatura inseamna adevar. Povestile cu invierea sunt minciuni. Adevarul este intotdeauna directia corecta. Realitatea se arata in fata oricui in aceleasi haine. Exista o singura versiune a adevarului. Un sfat: Religia trebuie sa devina un capitol de istorie, de evolutie. Oricine accepta povesti, legende, invataturi, sfaturi, dar realitatea este altceva. Pentru orice — chiar si pentru viata insasi — exista o scadenta. E timpul sa treceti la lumea reala.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.