luni, 4 februarie 2019

BOB dezminte știrile false din presa ucraineană referitor la o pronunțare asupra recunoașterii schismaticilor de la Kiev.

Biserica Ortodoxă Bulgară neagă să fie decis ceva despre independența Bisericii” ucrainene

Biserica Ortodoxă Bulgară a respins relatările din presa ucraineană că corpul ei de conducere ar fi decis să sprijine autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Relatări ucrainene au fost emise după ce corpul de conducere al Bisericii Ortodoxe Bulgare, Sfântul Sinod, a ținut o întrunire formală la începutul acestei săptămâni.


Ședința Sfântului Sinod al Bisericii Bulgare s-a încheiat fără vreo declarație despre ce s-a discutat, întocmai cum s-a întâmplat cu întâlnirea anterioară. În orice caz, au fost relatări în presa bulgară că se va discuta chestiunea ucraineană. […]

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a spus că nu s-a ocupat cu chestiunea Ucrainei și nu a fost luată nici o decizie. Biserica a spus că va continua să examineze documentele legate de caz.

Ciprian, Mitropolit de Stara Zagora al Bisericii Ortodoxe Bulgare, șeful comisiei desemnată să se ocupe cu problema ucraineană, a spus că nu a emis încă vreo opinie comisia deoarece încă examinează documentația.

Un comentariu:

  1. Da ce-i așa de greu și pentru sinodul BOB să se decidă în privința schismaticilor ucrainieni? E cam politică la mijloc.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.