duminică, 17 februarie 2019

Monahii athoniți pun sentimentul elen mai presus decât canoanele Bisericii Ortodoxe. Chinotita "s-a sucit" peste noapte. De ce?

Schismaticii la Pantocrator in Athos
Sfântul Munte: 
«Suntem de partea Patriarhiei, nu primim să fie smerită de nimeni»

«Rămânem de partea Patriarhiei Ecumenice și nu suferim smerirea ei» – au menționat membrii Sfintei Chinotite a Sfântului Munte, care s-au adunat Marți, 11 februarie, cu prilejul evoluțiilor din Ucraina și acordarea autocefaliei.


La Ședința Sfintei Chinotite care a avut loc cu ușile închise și fără publicitate, s-au spus multe despre chestiunea care a provocat disensiune între conducătorii Bisericilor Ortodoxe, precum și în Sfântul Munte.

Aghioriții au accentuat în ședință că chestiunea în discuție va trebui să-i facă să se simtă mândri, în timp ce au fost de acord că toți trebuie să stea de partea Patriarhiei Ecumenice.

«S-a arătat și în această împrejurare», au punctat, «că elenismul și Patriarhia Ecumenică au întâietate în Ortodoxie».

Au fost de acord mai ales că este preferabil să tacă în această perioadă Sfânta Chinotită ca să nu se creeze răstălmăciri, în timp ce au propus să aștepte să se coacă puțin mai mult conjuncturile.

Reprezentantul Sfintei Mănăstiri care a vorbit cu Romfea.gr a menționat că «ceea ce reiese este să fie păstrată unitatea Sfintelor Mănăstiri și să fie trimis în toate direcțiile un mesaj clar că nu va permite nimănui să instrumentalizarea Sfântului Munte. Sfântul Munte este pentru toți».

«Noi vrem să fie păzită pacea și unitatea Bisericii. Totuși, ca aghioriți, nu primim să fie smerit elenismul și Patriarhia Ecumenică de nimeni» - a menționat Reprezentantul către Romfea.gr.

De asemenea, Reprezentantul a adăugat: «Sfânta Chinotită are înțelepciunea și experiența ca Sfântul Munte să nu devină instrument și pârghie a unei presiuni în alte scopuri».

«În toate luptele etnice monahii s-au ținut aproape să protejeze Sfântul Munte, nu să bage Sfântul Munte în față. Monahii au dat mărturie ocrotind Grădina Maicii Domnului! Deci astăzi vom face opusul?» a relatat în încheiere monahul aghiorit.

        Traducere de ierom. Lavrentie Carp

Nota redacției:
 În urmă cu o săptămână Chinotita dădea semne de curaj și mărturisire ortodoxă. (In)explicabil, peste noapte s-a decis contrariul. ASTRADROM a prevăzut că stareții aghioriți va ceada presiunilor, astfel încât nu vor renunța la "scaunul de stareț" pentru respectarea canoanelor. Astfel, schismaticii au vizitat Sfântul Munte slujind împreună cu monahii de la mănăstirea Pantocrator (în biserica mare), iar la Vatoped au dormit peste noapte si au fost lasati sa slujeasca singuri într-un paraclis. La Simonos Petra le-a dat voie să se închine la Sfintele moaște, fără să aibă dreptul de a intra în curtea mănăstirii. Au fost și câțiva stareți de mănăstiri (cum ar fi Dochiaru, Sf. Pantelimon si Zorografu) care au avut curajul să închidă porțile în fața delegației schismaticilor.
Înca nu s-a luat în Chinotită să ia o decizie finală și se vor întruni din nou peste câteva zile.
Vedeti si:

Un comentariu:

  1. http://www.ganduridinierusalim.com/profetia-unui-sfant-care-a-trait-cu-600-de-ani-in-urma-oamenii-vor-locui-in-confort-fara-sa-si-dea-seama-ca-antihrist-ii-inseala-pe-ei/

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.