miercuri, 20 februarie 2019

SUA tinde să dețină tot mai mult controlul asupra presei ortodoxe. Cazul romfea.gr este strigător la Cer.


După ce unele site-uri ortodoxe din România au ales tăcerea,
SUA și-a îndreptat atenția asupra presei ortodoxe grecești.

Lupta pentru dezbinarea ortodoxiei se duce și în spațiul ortodoxiei grecești. Astfel SUA a acaparat cel mai important site de informare ortodoxă romfea.gr, unde se spunea adevărul despre schisma din Ucraina si compromisurile unor mănăstiri Athonite de al susține pe Patriarhul de la Constantinopol în planurile sale dezbinătoare.


Coaliția SUA-Constantinopol nu mai este un secret, dar pentru punerea în aplicare a planurilor comune, SUA are nevoie ca Patriarhia Ecumenică să fie susținută de alte Biserici Locale, printre care a Greciei și a României. Site-urile de sub influența Patriarhiei Române au pus cu ușurință în practică “tăcerea” despre subiectul schismei ucrainene, dar mai greu era în Grecia, deoarece acolo exista un portal de informații (foarte răspândit în lumea ortodoxă elenă) care scria despre dezbinarea făcută de SUA prin Patriarhul Bartolomeu care a dat recunoaștere schismaticilor ucraineni. Astfel acest site trebuie redus la tăcere. E clar, știrile despre schisma ucraineană vor fi verificate de noii cenzori.

După cum se va observa mai jos, SUA a intervenit prin ambasadorul american de la Atena. Acesta spune că a pus controlul asupra presei ortodoxe grecești cu scopul de a oferi informații reale și corecte. SUA a dus și duce o politică antiortodoxă și, cu toate acestea, pretinde că vrea să susțină presa ortodoxă din Grecia. Aceasta doar acum, după ce americanii au văzut că în lumea greacă portalul de știri romfea.gr a spus prea multe despre situația din Ucraina. 
În cele ce urmează vom reda o știre despre acest subiect prezentată în presa ortodoxă din Republica Moldova:

SUA ia sub control Agenţia de Ştiri Romfea. De acum adevărul despre ceea ce se întîmplă în Grecia şi pe Athos va rămîne necunoscut.

    Autorităţile SUA au decis să abordeze serios problemele religioase ale ortodoxiei greceşti, şi încearcă la moment să preia controlul obiectivitatea în prezentarea informaţiilor.

    În prezent, Romfea deschide un nou portal, “Romfea Noutăţi”, cu sediul în SUA. În legătură cu acest eveniment, ambasadorul SUA, Jeffrey Payette, s-a întîlnit zilele trecute cu membrii echipei redacţiei agenţiei de ştiri greceşti şi a discutat cu ei perspectivele de dezvoltare ulterioară a portalului. Ambasadorul SUA din Atena a subliniat faptul că este conştient de munca deja făcută de Romfea.gr şi că SUA încurajează eforturile de promovarea e libertăţii presei şi de luptă împotriva dezinformării. El a mulţumit echipei Romfea.news pentru eforturile lor de a promova valorile ortodoxiei, compatibile cu valorile democratice ale SUA şi cu libertatea religioasă din lumea creştină.

    La rîndul său, echipa Romfea.news a mulţumit ambasadorului SUA pentru întrunirea dată, şi au subliniat angajamentul faţă de valorile libertăţii presei şi a informaţiilor multidimensionale.

    Ambasadorul SUA a comentat întîlnirea pe contul său personal de twitter: “Mi-a făcut plăcere să cunosc echipa Romfea.news. Suntem încîntaţi de faptul că Departamentul de Stat al SUA a sprijinit începutul acestor eforturi semnificative de consolidare a presei libere, de luptă împotriva dezinformării și de evidențiere a valorilor pe care le împărtășim cu Ortodoxia și Patriarhul Ecumenic. Vă dorim un început bun!



Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.