luni, 18 februarie 2019

VIDEO: Mii de românii din Ucraina au protestat împotriva modului în care schismaticii pun stăpânire peste bisericile canonice ortodoxe. Violențele și abuzurile reprezintă formațiunea religioasă care a primit tomusul de recunoaștere din partea Patriarhiei de Constantinopol.


Românii din Ucraina au manifestat pe străzile din Storojineț împotriva abuzurilor autorităților statului care face presiuni pentru trecerea la schismatici.

Mii de ortodocși români din Ucraina (Cernăuți) și-au manifestat nemulțumirea față de confiscarea bisericilor de către schismaticii autocefali susținuți de SUA prin intermediul patriarhului Bartolomeu de la Constantinopol. Autoritățile ucrainene instigă mereu împotriva Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina pentru motivul că este subordonată Patriarhiei Moscovei.

Ortodocșii canonici spun că cei care vor să treacă la schismatici să își facă biserci, nu să le confiște abuziv de la proprietarii de drept. Confiscarea bisericilor canonice se face cu sprijinul autorităților supuse politicii SUA în Ucraina.

Patriarhia Română nu susține cu nimic cauza românilor ortodocși din Ucraina. Despre aceste situații nu se prezintă nimic în presa ortodoxă oficială, precum nici pe unele site-uri cu conținut ortodox de sub raza de influență a Patriarhiei Române. Mai multe detalii veti putea găsi mai jos:

Enoriașii și preoții ortodocși din regiunea Cernăuți au protestat împotriva acaparării abuzive a bisericilor canonice de către schismatici.

 În data de 14 februarie enoriașii și preoții ortodocși din regiunea Cernăuți au protestat în fața Administrației Raionale de Stat Storojineț împotriva acaparării abuzive a bisericilor Mitropoliei Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia Moscovei, de către reprezentanții nou createi Biserici Ucrainene Autocefale – informează Agenția BucPress.

Ca și în data de 7 februarie, la un miting din Hliboca, credincioșii au declarat că îl susțin pe Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Onufrie. Enoriașii și-au exprimat nemulțumirea în legătura cu decizia unei părți a comunității din Mihalcea de a se alătura Bisericii Ortodoxe Autocefale. Comunitatea religioasă din această localitate s-a împărțit în două tabere. Una vrea ca parohia Adormirea Maicii Domnului să treacă în componența Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale, în timp ce alta – să rămână în subordinea Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei). O parte din enoriași se află pe teritoriul bisericii pentru a nu permite acapararea bisericii.

Preoții ortodocși au acuzat puterea ucraineană că susține exagerat de mult noua structură ortodoxă, menționând că puterea raională Storojineț trebuie să aibă o atitudine imparțială, nu una de susținere evidentă a noii Biserici Ucrainene. Reprezentanții puterii raionale au vorbit în fața enoriașilor, spunând că sunt acuzați pe nedrept și că nu favorizează în nici un mod trecerea bisericilor din subordinea Patriarhiei de la Moscova în subordinea Bisericii Autocefale.

A fost amintită decizia Patriarhului Bartolomeu de Constantinopol de a acorda Tomosul de autocefalie Mitropoliei de la Kiev, enoriașii huiduind acest discurs.

Preoții au precizat că sunt acaparate abuziv biserici, adăugând că cine dorește poate să construiască alte lăcașe de cult în localitățile raionului. Mitropolitul Bucovinei și Cernăuțiului Meletie al Bisericii Ortodoxe Ucrainana, Patriarhia Moscovei, a declarat că în satul Mihalcea au venit mulți oameni care nici nu umblă la biserică măcar, scandând că este clădirea lor și că trebuie transmis Bisericii Autocefale.




******************************************************

În cele de mai jos vă prezentăm modul prin care «Patriarhia de Kiev» condusă de schismaticul Filaret Denișenko (Epifanie Dumenko) a intrat în posesia câtorva biserici din Ucraina. Acestei “biserici“ i-a oferit tomusul de recunoaștere Patriarul Bartolomeu de la Constantinopol.
Filmările sunt mai vechi, dar arată modul în care se procedează:





2 comentarii:

  1. Aceeași poveste ca la noi cu greco-catolicii eretici și schismatici după 1990. În nebunia lor, nu numai că s-au rupt de Adevăr, adică de Biserica Ortodoxă - Mireasa lui Hristos, devenind o ,,biserică desfrânată”, dar mai și revendică bunuri ce nu sunt ale lor, fiind și hoți pe deasupra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept cu mare nerabdrae si satisfactie, dezmembrarea statului aritificial creat -ucraina....

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.