joi, 7 februarie 2019

Sinodul Bisericii Ciprului a amânat decizia asupra schismei ucrainene întreținute de către Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol


Arhiepiscopul Ciprului - Hrisostom II

Ierarhii ciprioți încă nu s-au decis asupra schismei din Ucraina sau, mai bine-zis, nu vor să se pronunțe primii dintre bisericile filo-eliniste...

Sesiunea de astăzi al Sfântului sinod al Bisericii Ciprului s-a încheiat fără luarea unei decizii, la care a fost examinată și tema autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care a provocat o criză serioasă între Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Moscovei.


Dezbaterea va continua la sesiunea extraordinară din 18 februarie. Unele surse au relatat că ierarhi ciprioți se orientează spre o amânare a recunoașterii Bisericii din Ucraina, așteptând să vadă cum se vor poziționa Biserica Greciei și Patriarhiile de Ierusalim și Alexandria. Cel mai probabil este ca Biserica Ciprului să-și asume inițiativa de mijloc între Fanar și Moscova, fără să existe speranțe pentru o punte între cei diferiți. Totuși va fi câștigat timp, care nu va îngădui zdruncinarea relațiilor cu Fanarul și cu Moscova.

În sesiunea de astăzi, toți au fost de acord că recunoașterea Bisericii din Ucraina constituie un sens unic, câtă vreme ar fi în afara logicii să existe refuz pentru cei 50 de milioane de ucraineni să aibă propria lor Biserică din moment ce 800 de mii de ciprioți au Biserică Autocefală. Cea mai mare problemă pe care o întâmpină ierarhii ciprioți este ajutorul substanțial economic pe care-l primesc unii mitropoliți de la ruși.


2 comentarii:

  1. E grele. Politică și numai politică. Da Duhul Sfănt n-are niciun cuvânt de spus în ,,afacerea” asta? Ierarhii ăștia ciprioți n-au nicio legătură cu Duhul Sfânt? Cine-i ,,luminează” pe acești ierarhi ciprioți? Banul cumva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Fuga de Mântuire


    În val de ecumenism,
    Ateism și erezie,
    În voal de satanism,
    Lumea e în anarhie.

    Biserica-i atacată
    De plozii lui Antihrist,
    Menirea-I e deturnată
    De confuz și compromis.

    A fost un ,,Sinod” în Creta,
    Ce de Iisus s-a dezis,
    Ierarhii cu toată ceata
    S-au predat lui Antihrist.

    Ecumenism au vestit,
    Ce este panerezie,
    Pe Papă l-au investit
    Ca mincinos în Vecie.

    Proorocul mincinos,
    Descris în Apocalipsă,
    Ce propovăduie pe dos,
    Biblia o face stinsă.

    Și-are Crucea răsturnată
    Pe spătarul de la tron,
    Și cu vorba necurată
    Minciuni zice din amvon.

    Biserica satanistă,
    Zisă și catolică,
    N-are Har, este dezisă,
    Dracului ibovnică.

    Toți cei care-n ea trăiesc
    Sunt fugiți de Mântuire,
    Cu diavolul preacurvesc,
    Păcătuiesc în neștire.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.