joi, 22 septembrie 2016

Maramureşenii se ridică impotriva sinodului tâlhăresc din Creta. Să le fim alături.



Încă o mărturisire de credinţă apare în Maramureş printr-un preot de mir care, împreună cu credincioşii, resping categoric ereziile semnate de ierarhii români în Creta. 

Cuvântul preotului Emanuel Oros răsună cu putere în Nord-Vestul României.

      Preotul ortodox Emanuel Oros din parohia Mesteacăn, judeţul Satu Mare, înaintează ierarhului său o scrisoare prin care arată că se dezice categoric de ereziile ecumeniste decretate oficial în Creta. Alături de sfinţia sa sunt şi credincioşi pe care îi păstoreşte. Aceştia îşi pun adeziunea, fiecare în parte, mărturisindu-şi convingerile, prin semnăturile lor la această scrisoare.
      Mai mulţi credincioşi din Satu Mare ne-au informat că părintele Emanuel a intrerupt pomenirea ierarhului locului, în mod canonic, până în momentul când acesta se va dezice de ierarhii care s-au rupt de învăţătura Bisericii lui Hristos semnând documentele eretice din Creta. Dacă este aşa, îi suntem alături şi îl vom susţine până la capăt.

Scrisoarea poate fi găsită aici (format PDF):


9 comentarii:

  1. Oare părintele Emanuel s-a dezis de rătăcirile sale vis-a-vis de așa-zisul său schit necanonic ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stim dacă s-a dezis de acele lucruri, dar nu pentru acelea trebuie sa-l sustinem ci pentru cele ce face acum bine, chiar daca o face pentru a-si reabilita imaginea.
      Pentru faptele deviate de atunci a fost descoperit, iar episcopia de Satu Mare i-a dat acordul tacit.
      Acum e un alt subiect, al ecumenismului. Devierile de la Prilog-Vii au acoperirea ierarhului locului, ceea ce ne face sa consideram ca se intretin anumite legaturi tacite.

      Ștergere
    2. Dar ce treabă aveți voi măi oameni buni? Părintele are un har, cum puțini preoți au.
      Iar tu @Anonim, dacă ai atât tupeu în ''pit palac'' ar trebuii să postezi cu numele tău.

      Ștergere
  2. Credinciosii romani, sunt convins ca sunt alaturi de fratii ortodocsi maramureseni in condamnarea ereziilor si anatematizarea celor ce au predicat - vorbit si cu semnatura in Creta - erezia "cu capul descoperit". Vrednici sunt Parintele Emanuel Oros si cei alaturi de dansul- AXIOS.
    Reporterului Grigoriu George dela Realitatea Tv- emisiunea de prinz duminica Viata spirituala - cand transmitea din Piata Vaticanului si informa, ulterior alaturi de Pr. Dascalu Nicolae director la Basilica Trinitas Tv despre sinodul din Creta, unde ultimul se deplasase cu delegatia patriarhala( multe filme RTV pe youtube), le dorim mult succes pe calea larga a ecumenismului si sincretismului religios.

    RăspundețiȘtergere
  3. ASa trebuie procedat de catre preoti impreuna cu mireniii.Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Sunt alături..Dumnezeu sa ii dea putere sa lupte ca nu-i va fi usor

      Ștergere
  5. Îl susținem pe părinte. Nu trădăm Ortodoxia!
    Părintele Oros e un preot foarte bun, tot văd comentarii care mai de care la adresa lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. ASTRADROM, voi vă dați seama că Justin Sigheteanul s-a legat de părintele Oros E. pentru că are barbă foarte lungă și părul foarte mare? S-a legat cu pretextul ''de asta ești asa căutat, ai părul prea mare și barba asemenea, fii ca noi''
    Ei fratilor, dacă părintele Oros E. ar fi ca cei de la Episcopie, ar fi un dezastru. El (părintele Oros E. și Dumnezeu) sunt doctorii sufletelor fiilor duhovnicești de la Mesteacăn. Nu vrem să îl caterisească! Știm cu toții si suntem conștienți că PS Justin Sigheteanul dorește de când părinetele Oros s-a întors din Grecia, să fie caterisit!

    Vezi aici mai mult: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/03/cine-sunt-hotii-care-au-furat-moastele.html

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.