miercuri, 24 mai 2017

VIDEO: ieromonah Macarie Banu - predica la duminica orbului.

Parintele Macarie Banu dela Schitul Oituz, judetul Bacau, 
Vorbeste despre orbirea sufleteasca a fariseismului zilelor noastre.




inregistrare facuta in 21 mai 2017 in biserica schitului Oituz, dupa finalizarea Liturghiei.

16 comentarii:

  1. Doriana Mogasiu24 mai 2017 la 00:53

    Vrednic este acest parinte Macarie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zice bine parintele Macarie. Din atitudinea pe care o are dovedeste ca nu e extremist si nici nu a oprit pomenirea din vedetism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și de împărtășania la cutiuță dată de Părintele Macarie nu zice nimeni nimic ?

      Ștergere
    2. Florin Savulet - Germania24 mai 2017 la 18:14

      "Impartasania la cutiuta" e un scandal provocat de fostul preot Ciprian Staicu. Astfel considera el ca se poate ridica, calcand pe cadavrele altora. Acesta este duhul nepomenitorilor.
      Ai uitat sa intrebi de rebotezarea facuta de domnul Staicu dupa sinodul din Creta.

      Ștergere
  3. Am primit mai multe comentarii de la aceeaşi adresă prin care se aduc calomnii părintelui Macarie. Comentatorul respectiv încearcă discreditarea părintelui de la Oituz folosindu-se de afirmatii neargumentate şi nedovedibile. Nu vrem sa oferim sursa celui care a trimis acele comentarii injositoare, dar ii spunem pe aceasta cale ca rafuielile personale dintre nepomenitori e bine sa fie rezolvate intre ei referindu-se la chestiuni teologice, nu la injurii sau atacuri la persoană.

    RăspundețiȘtergere
  4. Off topic:
    Un frumos Monolog la Înălțare
    https://www.youtube.com/watch?v=q2yBxBtdHF8

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt Bera Cotina26 mai 2017 la 13:52

      Eu sunt Bera Corina,

      Mesajul de mai sus nu imi apartine. Cine a scris acest comentariu se foloseste de numele meu. Cineva, care nu vrea sa-si dezvaluie identitatea, arunca minciuni, dorind discreditarea Parintelui Macarie.

      Eu am tot respectul si aprecierea fata de Parintele Macarie si nu pot fi de acord cu neadavarurile insinuate mai sus in numele meu.

      Multumesc echipei Astradrom pentru colaborare si efortul depus in sustinerea acestui site.

      Doamne ajuta!

      Ștergere
    2. Da asa este ai făcut parte din obste dar...asa este ca numai tu ai tot timpul dreptate, numai tu ești cel nedreptățit, numai tu ești cel duhovnicesc și cu dreaptă socoteala ? Atunci cum se face ca te folosești de identitatea unei femei si poza unui actor cu mușchi, doar vrei ca mesajul tău să fie receptat de cat mai multi ca fiind adevărat !
      Nu iti voi face publică identitatea doar te rog sa reflectezi mai mult mai anonimule la carea pe care ai ales-o aceea de a urma lui Hristos

      Ștergere
  6. Vrednic este parintele Macarie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum se face ca asupra Pr Macarie nu se ia nicio masura de prigonire, nu este asaltat cu armate de popi eretici, cu jandarmi, politie..iar asupra celorlalti care au intrerupt pomenirea, repede au fost schimbati, caterisiti ..cum de, ma intreb asa retoric?..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule drag, nu am de unde sa stiu cine esti, dar presupun ca nu ai pus aceasta intrebare cu rautate, motiv pentru care voi incerca sa iti raspund eu la aceasta intrebare:
      - Caterisirea preotilor care au oprit pomenirea nu s-a facut peste tot. In unele eparhii au caterisit preotii nepomenitori, iar in altele nu. Aceasta nu este o regula.
      - PS Ioachim nu a caterisit nici un preot nepomenitor din eparhia sa.
      - In judetul Bacau sunt trei preoti care au oprit pomenirea, parintele Elefterie Tarcuta, Parintele Atanasie Parfeni si parintele Macarie Banu. Nici unul dintre acestia nu au fost caterisiti.
      - In Mitropolia Moldovei mai sunt parintele Antim Gadioi, parintele Pamvo Juganaru, parintele Ieronim Cosma si altii care nu au fost caterisiti.
      Lista poate continua...

      Cu drag, ieromonah Eftimie Mitra

      Ștergere
  8. Da oare este Dragoste și Înțelegere la Schitul Oituz ??? Eu de ce n-am găsito ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. monahia Teoctista Aronesei26 mai 2017 la 23:23

      Cum de doar tu nu ai primit dragoste. Altii au primit din belsug. Se pare ca daca ai nevoie de dragoste si nu poti oferi la randul tau, va trebui sa iti revizuesti atitudinea fata de tine si fata de semeni. Undeva ai o problema pe care trebuie sa ti-o repari. Aceasta se poate face doar cu smerenie si supunere. Se pare ca tocmai acestea iti lipsesc. Sper ca ma insel. Tu ce zici?

      Ștergere
    2. Io zic ca o monahie adevarata s-ar fi departat de erezie imediat, nu incerca sa-i imbrobodeasca si pe altii.

      Ștergere
    3. Andreia Loconis30 mai 2017 la 10:17

      Anoniule, de ce esti rautacios? De ce spui ca maica Teoctista accepta erezia? Unde a spus asa ceva?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.