luni, 22 mai 2017

Imagini despre cum va arata moscheea de la Bucuresti. Deocamdata doar in forma de proiect.



Sa nu uitam ca aceasta blasfemie la adresa stramosilor nostri are acordul conducatorilor politici ai Romaniei, dar si binecuvantarea Patriarhiei Române.

Planşe model cu proiectul marii moschei de la Bucureşti au fost publicate de Diyanet, instituţia turcă ce se ocupă de Afacerile Religioase. Conform datelor turce, moscheea ar urma să aibă o capacitate de 1.500 de oameni, iar construcţia ar urma să înceapă în acest an.
 

Autoritatea turcă de supervizare a afacerilor religioase, Diyanet, a publicat pe siteul său imagini-model cu moscheea care ar urma să se construiască la Bucureşti.

Conform instituţiei, clădirea ar urma să aibă o capacitate de 1.500 de persoane, cafenea, sală de evenimente, bibliotecă, bucătării, fântâni, un centru sportiv, un restaurant. Construcţia ar urma să înceapă în 2017, conform turcilor.

În martie 2016, în timpul vizitei preşedintelui turc Erdogan în România, acesta a anunţat că moscheea de la Bucureşti a intrat în faza de obţinere a autorizaţiilor, lucru confirmat şi de preşedintele Klaus Iohannis, care a arătat că în primul rând Primăria Capitalei trebuie să autorizeze lucrările.
 
Guvernul condus de Victor Ponta a decis printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani.

Fondurile pentru construire vor fi asigurate decătre statul turc. Moscheea era estimată să aibă o capacitate de 2.000 de persoane. Negocierea pentru construirea unei moschei la Bucureşti a fost începută însă de preşedintele Traian Băsescu, care însă campania electorală pentru primăria Capitalei, din 2016, s-a transformat într-un adversar al proiectului.

Statisticile oficiale arată că în Bucureşti trăiesc aproape 10.000 de musulmani. Aproape jumătate sunt cetăţeni străini, veniţi cu afaceri, la studii, prin căsătorii sau cu alte interese. Cea mai mare comunitate musulmană din România se află însă în Dobrogea şi numără peste 70.000 de persoane.




6 comentarii:

  1. Hristos a inviat !
    Cred ca e din nou de mare actualitate aceasta puternica si minunata rugaciune :
    "Adu-Ti aminte, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, de mila si de indurarile Tale cele din veac, pentru care Te-ai intrupat si de voie ai rabdat rastignire si moarte, ai inviat din morti, Te-ai inaltat la cer si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu si Tatal, pentru mantuirea tuturor celor ce cred drept in Tine.
    Cauta spre smerenia si rugaciunea tuturor celor ce cu toata inima Te cauta pe Tine. Pleca-Ti urechea si auzi smerita mea rugaciune, a nevrednicului robului Tau, intru miros de buna mireasma duhovniceasca, pe care o aduc Tie pentru poporul Tau.
    Mai intai adu-Ti aminte de soborniceasca si apostoleasca Ta Biserica, pe care ai castigat-o cu scump sangele Tau; intemeiaz-o, intareste-o, lateste-o, inmulteste-o, impac-o si o pazeste nebiruita de portile iadului in veci, iar intaratarile ce se pornesc asupra ei le potoleste.
    Stinge navala paganilor, pornirile ereticilor degrab le sfarama, le dezradacineaza si intru nimic le intoarce, cu puterea Sfantului Tau Duh !"
    Amin
    Iertati-ma !
    Constantin

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei Octavian Novac24 mai 2017 la 00:21

    Ce satanic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dam cu aghiasma pe ei, dar si pe politicieni si pe patriarh, caci fara acordul lor nu s-ar fi facut toata aceasta dracărie.

      Ștergere
  3. Doriana Mogasiu24 mai 2017 la 00:52

    Daca ar fi trait domnitorul Constantin Brancoveanu, i-ar fi arestat pe toti banditii din parlament, chiar si pe patriarh.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gheorghe Manea24 mai 2017 la 07:00

    O bombă ar salva situatia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta este rezultatul ecumenismului in Romania. Unde sunt ierarhii de altadata, unde sunt voievozii din vechime care isi dadeau viata pentru Hristos?
    Va spun eu unde sunt: în sinaxare, doar în cărţi.
    Cei de azi sunt diplomaţi şi oameni politici, robi banului şi rangurilor pe care le deţin. Atât.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.