joi, 3 martie 2022

Un extremist maghiar din Oradea nu se raliază politicii Statului Român și a UE față de conflictul militar din Ucraina.

Csomortányi István, președinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania și consilier al președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), susține că nici Ucraina și nici Rusia nu au dreptate în conflictul izbucnit la nordul României, criticând dur țara invadată de trupele ruse.

Csomortányi István face parte dintr-o grupare extremistă maghiară (de tipul AZOV din Ucraina). El cere președintelui Ilie Bolojan să se dezică de politica pro americană și anti rusă din presa și politica românească.

Redacța Bihoreanul consideră că liderul maghiar s-a poziționat greșit față de evenimentele istorice, având o opinie contradictorie cu cea oficială a Statului Român și a mass-mediei românești.

Detalii vedeți aici: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/seful-ppmt-consilier-al-lui-bolojan-critica-ucraina-si-cere-ca-tarile-europei-centrale-sa-nu-se-amestece-in-razboi-presedintelui-cj-bihor-i-se-cere-sa-l-demita-169578.html

În imaginea de mai jos îl putem vedea pe extremistul bihorean alături de confarții din gruparea sa, făcând salutul nazist.


prof. Cristian Marc
 
Vedeți și:
 
 
Nota redacției.
   Firesc că întotdeauna în cazul unor astfel de conflicte, cu atât mai mult că vorbim de popoare surori, vina este comună, nu putem spune că cineva e nevinovat 100% iar altul e vinovat 100%. Se observă o invazie militară în Ucraina din partea Rusiei, la care fiecare vine cu argumentele lui.
   Din păcate, pentru cei care deja sunt stabiliți de partea unora sau altora, argumentele nu mai au nici o valoare, totul fiind transformat în justificări și opinii exprimate în mod polemic pe rețelele de socializare, presă și alte forme de exprimare/informare.
   Am subliniat de la început poziția noastră de neutralitate și faptul că nu suntem de acord cu o invazie agresivă, cu atât mai mult că apar tot mai multe victime omenești. Dar nici nu e corect ca unora să le dăm în cap pentru că nu se conformează politicilor oficiale.Ține cineva cont de aceste opinii? 
   Dacă studiem presa rusă observăm că este în totală contradicție cu informațiile din presa românească și cea europeană. Dar știm că presa este slugarnică sistemului căreia o finanțează. De aceea considerăm că nu presa și nici politicul va aduce pacea, ci popoarele care nu trebuie să se lase învrăjbite datorită unor lideri politici care nu se gîndesc decât la strategii și statistici...  (Marius Pop)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.