sâmbătă, 8 iulie 2017

Mitropolitul Serafim al Pireului cere convocarea unui Sinod care sa-l condamne pe cel din CretaÎntrunirea interortodoxă din Bulgaria dă roade.

    Iată că se cere, în mod public, de către un arhiereu al Bisericii Ortodoxe, întrunirea unui sinod care să anuleze deciziile neortodoxe din Creta. Dacă zgomotul agresiv şi fără rezultat pozitiv al unor nepomenitori din Athos şi din România a adus sminteli şi dezamăgiri, în ce priveşte opoziţia antiecumenistă, aflăm cu bucurie că un ierarh grec cere întrunirea unui Sinod prin care să se pună bazele ortodoxiei nealterate, aşa cum am moştenit-o de la înaintaşii noştri. Acest ierarh este ÎPS Serafim, Mitropolit al Pireului.

    Relatăm în cele ce urmează unt text[1] care arată solicitarea ierarhului grec de a se întruni un Sinod cu adevărat orthodox:

Partea I 
      Iubiti frati in Hristos, 

   Vreau sa ne exprimam recunostinta Preafericirii Sale Patriarhului Neofit al Bulgariei si organizatorilor acestui Simpozion Interortodox din Sofia. 
Episcopul nostru, Mitropolitul Serafim al Pireului da Binecuvantarea Sa acestui Simpozion. 


Partea a II-a si cea mai importanta

    Nu exagerăm deloc dacă spunem că în zilele noastre avem deaface cu o reînviere a pseudo-sinodului unionist de la Ferara-Florenţa.

    Minciuno-sinodul din Creta care s-a întrunit la sfârsitul lui iunie 2016 este un nou sinod Ferrara-Florenta. Acest pseudo-sinod nu este nici Mare, nici Sfânt nici Sinod (Panortodox) ci este un sinod tâlhăresc, florentin, eretic, ecumenist şi fals. 

    De aceea in baza a ceea ce am mărturisit mai jos este abolut necesar ca Bisericile Ortodoxe Locale si în special cele care nu au participat la Creta să facă un Sinod Panortodox care ar trebui sa condamne asa-zisul "Sinod din Creta" ca tâlhăresc, eretic si ecumenist, să respingă textele lui ca fiind eretice, sa fie condamnaţi organizatorii lui, a protagonistilor lui si a participantilor semnatari ai lui, si a celor care accepta textele eretice, sa condamne ecumenismul sincretist, intercrestin si interreligios ca panerezie, să decidă deasemenea retragerea tuturor Bisericilor Locale din asa numitul Consiliu Mondial al Bisericilor, adică al ereziilor, să se termine aparitiile publice a ortodocsilor impreuna cu  cei de diferite religii si cu ereticii, si sa demisioneze din dialogul steril dintre Ortodoxie si orice fel de eretici.
    
    Fie ca Sfanta Treime sa ne învrednicească de condamnarea paortodoxa sinodală a falsului sinod din Creta cu binecuvantarile domniilor voastre. Înaltpreasfintitul  Serafim de Pireu,
prin reprezentantul sau, parintele  Anghelos Anghelakopulos,
Protoprezbiter al Sfintei Mitropolii a Pireului
[1] Textul a fost primit de la preotul antiecumenist din Grecia, Matei Vulcănescu


Un comentariu:

  1. Cum adică "zgomotul agresiv şi fără rezultat pozitiv al unor nepomenitori din Athos şi din România a adus sminteli şi dezamăgiri ?". Așa este catalogată atitudinea unor preoți, care au fost caterisiți pe nedrept și au pierdut tot, iar alții, care se dau mari antiecumeniști, în loc să-i susțină, îi atacă tocmai pe cei care au avut curajul de a face ceva concret în lupta antiecumenistă, în loc să stea pe net și să-și justifice penibil frica de a opri pomenirea !S-a văzut clar că nu s-a făcut nicio schismă, părinții nepomenitori slujesc Domnului, având grijă de turma care s-a îngrădit de erezie. Deci unde e tulburarea de care, aberant, vorbiți ?

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.