luni, 31 iulie 2017

Cum au reuşit adepţii unei secte să scape de crucea lui Iisus Hristos.

Membrii unei secte ezoterice din România 
consideră că troiţa din faţa casei le încurcă lucrurile

Politeismul readus în actualitate din religiile păgâne capătă o nouă formă modernă sub amprenta concepţiei de dumnezeu impersonal promovată de New Age. Adepţii acestor grupări au la bază un sincretism religios care crează confuzii în mintea multor necunoscători, dar mai ales în modul de gândire al căutătorilor de senzaţii mistice. Aşa a luat fiinţă şi "VATRA vindecătoare" una dintre cele mai puternice secte ezoterice, din punct de vedere financiar.


Societatea "Vatra vindecătoare" a cumpărat anul trecut o casă pe drumul care duce spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Clădirea se află la un Kilometru după ieşirea din Costeşti, în locul numit de localnici Belia, exact la marginea drumului.

Când noul proprietar a cumpărat imobilul, în faţa casei era o troiţă pe care era aşezat (din tablă) trupul lui Iisus Hristos. Prezenţa acestei troiţe îi deranja deoarece noii proprietari considerau că "zeul de pe cruce" nu le aduce "energie benefică". Astfel au decis să scoată această troiţă din peisaj, dar nu dintr-odată, ci pe neobservate.

Fiind proprietari, nu actele sau legislaţia era piedica lor, ci reacţia localnicilor. Ei s-au gândit să facă aceste schimbări treptat, astfel încât localnicii să nu sesizeze noile modificări. La câteva luni după ce s-au mutat în casa nouă, noaptea la lumina lunii, au luat de pe troiţă doar trupul lui Iisus Hristos, lăsând crucea din lemn să mai fie văzută de localnici, ca mai apoi, la jumătate de an după aceea, într-o noapte, să dispară şi troiţa.

Aşa arăta troiţa la câteva luni după venirea noului proprietar

Aşa arată  troiţa la un an după venirea noului proprietar
Notă:
   Secta "Vatra vindecătoare" face parte din grupările desprinse din religiile asiatice politeiste. După concepţia lor Iisus Hristos este un "zeu", nicidecum Fiul lui Dumnezeu, cel care a făcut Cerul şi Pământul. Ei cred în reîncarnare, iar despre Înviere evită să discute. După concepţia lor, la cetăţile dacice sunt energii ale zeilor dacici care ajută la vindecări şi alte subiecte de mare sensibilitate pentru mulţi oameni din zilele noastre. Aceste "energii" le aduc clienţi care îşi pun speranţe în vindecările lor. Pentru a-şi vinde produsele "vindecătoare" au mai multe puncte de desfacere, dar la preţuri destul de ridicate. 
    În discuţiile cu creştinii, adepţii sectei susţin că mai presus decât Iisus Hristos este un Dumnezeu impersonal, mai mare decât toţi zeii, care nu te mustră pentru păcate sau alte neorânduieli în viaţă. Concepţia lor religioasă se axează doar pe moralitate şi puteri paranormale primite de la o divinitate politeistă.

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.