marți, 18 aprilie 2017

Parintele Iustin Parvu implicat abuziv in crearea de imagine a gruparii nepomenitorilor din Neamt



Blogurile de promovare a Schitului Radeni pretind ca gruparea care s-a format acolo este continuatoarea lucrarii duhovnicesti a Parintelui Justin Parvu.

   De Pasti, la Radeni au fost mai multi credinciosi decat in anii precedenti. Anul acesta acolo s-au adunat adeptii gruparii nepomenitorilor care sustin ca Sfintele Taine nu sunt valide la preotii din BOR. In total la nivelul intregii tari, se pare a fi vreo 2-3 sute de adepti, majoritatea ucenici ai parintelui Antim Gadioi si ai parinteli Ieronim Cosma din judetul Neamt. Pe blogurile lui Vasile Vieru a aparut stirea ca acesti credinciosi s-au adunat la Radeni pentru ca acolo ar fi continuarea lucrarii duhovnicesti a parintelui Iustin Parvu. Este total eronat.

   Mentionam ca parintele Iustin Parvu nu a oprit pomenirea IPS Teofan cand a semnat documentul compromitator cu monofizitii si nici a fostului mitropolit (actual patriarh) Daniel Ciubotea cand acesta a facut compromisuri cu ereticii. Sa nu uitam ca atunci cand Danion Vasile a indus ideea ca Sfintele Taine in BOR nu ar fi valide, pe motivul calendarului, parintele Iustin l-a temperat atragandu-i atentia ca greseste.
 
   Parintele Iustin Parvu nu ar fi fost de acord cu conceptiile extremiste a celor de la Radeni prin care sustin ca exista doua Biserici Ortodoxe paralele (una oficiala si alta adevarata). De asemenea parintele Iustin nu ar fi aprobat conceptiile extremiste lansate la Radeni in 19 ianuarie 2017 prin care se sustinea ideea ca preotii din "Biserica oficiala" care isi pomenesc ierarhii, adica preotii din BOR, nu ar avea Sfintele Taine valide.
Amintim ca pr. prof. Teodor Zisis a amintit de mai multe ori ca in Biserica Ortodoxa Sfintele Taine sunt valide pana la un sinod care sa dea anatema "Sinodul" din Creta.

Consideram ca asocierea numelui parintelui Iustin Parvu cu tendintele schismatice de la Radeni este o blasfemie la adresa marelui duhovnic al neamului.
Despre tendintele schismatice de la Radeni, ASTRADROM a mai scris aici:

Detalii despre aceasta blasfemie, vedeti aici:

Vedeti si print screen -ul cu aceasta blasfemie:

18 comentarii:

  1. voi inafara de zvonuri unde ati auzit ca cei de la Radeni neaga harul din BOR? In toate comunicatele semnate de Mihai-Silviu Chirila s-a precizat clar ca nu neaga harul, nu doar ca nu se pronunta pe acest subiect. Daca veti continua aceasta serie de dezinformari, veti ajunge in cosul de gunoi al Ortodoxiei si va veti primejdui mantuirea. Pacat, ca pana acum ati mers pe o cale dreapta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A zis cineva ca Mihai Silviu Chirila neaga Harul in Biserica?
      Ai putea sa ne spui unde scrie asa ceva?
      Chiar te rugam.
      Multumim.

      Ștergere
    2. pr. Nicolae Petrulean19 aprilie 2017 la 11:41

      Anonimule, cred ca ai probleme de interpretare.
      E drept ca indirect reiese ca gruparea nepomenitorilor ar nega Harul, dar nu o spun pe fata, ci mai elegant.
      Ei spun ca recunosc existenta Harului, dar pretind ca Sfintele Taine la pomenitori nu sunt valide. E clar ca in capul lor e haos si confuzii de "teologi" ieftini gen Mihai Silviu Chirila si Sava Lavriotul.
      Tot Chirila mai spunea ca exista o Biserica Oficiala si una adevarata. E clar ca aceasta teorie a "Bisericilor" paralele e o tendinta schismatica si indirect neaga Harul in una din ele. Din moment ce pretind ca are har doar in cea adevarata "a nepomenitorilor" tragem concluzia ca in cea oficiala nu ar mai exista Har. E o utopie specifica nepomenitorilor.
      Pr. Prof. Teodor Zisis a lamurit aceasta chestiune. E logic si clar ca Mihai Chirila e duplicitat. In public spune ca recunoaste Harul, dar intre adepti o scalda ca la balamuc. Specific teologilor ieftini, de talia lui Chirila.

      Ștergere
  2. Nepomenitorii se ocupa de cersit.
    Acum pe blogurile lor cer bani pentru obiecte de cult. Ei spun ca nu pot sa ne spuna cine este preotul pentru care se cerseste, totul e un mister.
    Unde ajung banii si cine ii manevreaza?
    Ei nu vor obiectele de cult, ci doar banii ca ei sa le cumpere. Chestia e ca e facut astfel incat sa nu poata fi controlati ce fac cu banii.
    Interesant, chiar deranjant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cata judecata si cata dezbinare exista intre ortodoxsi.De ce nu luati vietile sfintilor si sa le urmati ?Totul se scalda ca are sau nu are har , ca Chirila imparte ortodoxia in doua ceea ce sfintii parinti si icoanele plang ptr necredinta caldicica ce o avem si nu suntem hotarati sa tinem ortodoxia curata asa cum ne.au aratat sfintii parinti.Luati canoanele si trairea si viata sfintilor parinti .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept ai spus. Extremistii astia sunt pe cale sa faca schisma. Astfel, deybinarea va fi mai mare decat inainte.

      Ștergere
    2. Daca e sa se piarda, ce-ti pasa tie...
      Lasa-i in prostia lor. Daca nu se pot smeri...

      Ștergere
  4. Vedeti ce spune pr Eftimie Mitra pe pagina sa de facebook:
    Parintele Iustin nu ar fi oprit pomenirea. Ar fi luptat duhovniceste, asa cum a facut-o si in timpul vietii. Ecumenismul nu e de ier sau de azi. Ecumenismul era si in timpul parintelui Iustin. De ce atunci nu a oprit pomenirea? Atunci erau alte canoane? Chiar dimpotriva, parintele Iustin îi tempera pe cei cu tendinte extremiste, dar azi nu mai are cum sa o faca. Asa se explica cum in timpul parintelui Iustin nu a oprit nimeni pomenirea. De acest lucru m-am convins si eu. De aceeia consider ca pe unii nepomenitori nu trebuia sa-i sustin. Comentariile pe care le posteaza sunt lamuritoare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vedeti ce spune Cristiana Taranu:
    Voi, unii nepomenitori care blasfemiați sfinți părinți și mințiți cu nerușinare la adresa părintelui Justin Pârvu nu vă este rușine??? Cine sunteți voi care umblați de colo colo și vorbiți chipurile, în numele ortodoxiei???Încetați acest bâlci al deșertăciunilor! Sunteți ca și ecumeniștii! Veniți cu deformări, minciuni și blasfemii și aveți tupeul să vorbiți, chipurile în numele ortodoxiei. Sunteți mai nerușinați decât ecumeniștii! Sunteți mai prefăcuți decât vulpile. Vă înfumurați precum Lucifer. Iar voi ecumeniști să nu vă credeți învingători pentru tot răul generat. Ați fost generatori de cancer în biserica ortodoxă! Voi va trebui să mărturisiți adevărul de la Creta. Iar voi, cei cărora m-am adresat prima data, să vă fie rușine pentru că ați ajuns să umblați precum sectarii din poartă în poartă cu deformări, minciuni și alte aiureli dăunătoare ortodoxiei! Ortodocși față de toți aceștia îndepărtați-vă și nu le permiteți să mai vorbească în numele ortodoxiei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti sectanta?
      Ori traiesti in desfranare cu un sectant ori eretic si te supara impotrivirea la "iconomie" ecumenista???
      Ce adevar este de marturisit din Creta????
      Tocmai negarea Adevarului si spurcarea cu interpretari anti-ortodoxe au dus la aceasta limpezire, a dovedirii dusnmanilor Dreptei Credinte, tocmai semnatarii documentelor, apostaziatii ierarhi... POMENITI de starurile tale.
      Ce este prefacatorie cand nu consideri Biserica a fi rupta in ramuri si nici nu crezi ca Adevarul este la fel de bine si in afara Bisericii?
      Daca pomenesti episcopul semnatar, acesta il pomeneste pe Patriarh care il pomeneste pe Bartolomeu care il pomeneste pe Papa care il pomeneste pe Lucifer.
      Asta este "sa invete drept cuvantul - Ortodoxia"???
      Vai de sufletul tau ca mintea-ti il duce in prapastie...
      Sa te lumineze Dumnezeu si sa te vezi cum instigi la ura impootriva pastrarii curateniei credintei.
      (gheorghe din Moldova)

      Ștergere
    2. Gheorghe din Moldova,
      Nu cumva faci parte și matale din gruparea lui Sava si a lui Ciprian Staicu?

      Ștergere
  6. Valerian Apostolescu20 aprilie 2017 la 21:56

    De multe ori l-am auzit pe părintele Pamvo că se folosea de numele părintelui Iustin. Parca prea mi se părea că exagerează. Imi confirmaţi bănuiala. Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu este corect ce faceti.
    Spuneti "adeptii gruparii nepomenitorilor"...
    Nu exista asa ceva.
    Cei care se ingradesc de ereziile si de pomenirea ereticilor din ierarahia BOR nu s-au "grupat", nu sint "adepti".
    Acestia nu fac schisma.
    Schisma face ierarhia BPR cu cei care ii tolereaza prin marturisirea ereziior semnate in Creta si pomenirea ereticilor semnatari in Creta.
    Ce spun eu... eretici; sint APOSTAZIATI si fac circ acum, abil si inselator pentru rationalisti cum va dovediti DUmneavoastra a "pune problema".
    Atitudinea este specifica tehnicilor marxiste de incriminare a dusmanului de clasa.
    V-am mai intrebat si vad ca nu raspundeti:
    Au papistasii si sectantii TAINE?
    Sint papistasii "Biserica"?
    ... ce tot acuzati de "sectarism", tendinte schismatice.... pe ortodocsii care nu doresc sa cada in iubirismul si toleranta ardeleneasca fata de falsii crestini?
    Si care nu se emotioneaza fata de misticismul lui Boca dovedit paralel cu Dreapta Credinta, Ortodoxia? - desi impresioneaza pe cei ... deznadajduiti???
    Incercati sa va adunati emotiile si sa le stapaniti - nu ajuta la lamurire si nici nu reprezinta sursa de inspiratie pentru alegerea unei atitudini corecte.
    -----------------------------------
    Intelegeti ca Sfantul Duh nu coboara in inima la chemarea apostaziatilor ci din prea mare mila si iubire vine la credinciosul sincer si traitor in Iisus Hristos.
    In Biserica sau nu, cu preot supus apostatilor ori nu....
    Nu merge... daca tine ereticul icoana in brate, nu pentu el face minuni ci pentru nevoitorul rugator, ... nu va amagiti cu deductii "de imagine", superficiale.
    In spurcaciune si la invocarea hulitorului nu coboara Harul, nu trebuie canon ca este scris unde, cum, cand si de ce Se manifesta.
    Si pe unii ii amagiti - cum e Manea... iar pe altii ii agitati, cum e Ramona.
    (gheorghe din Moldova)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimului din 22 aprilie ora 20:08
      Tu chiar consideri ca ai dreptate in ce spui? Nu este aceasta o forma de inselare?

      Ștergere
    2. Mircea, ai pus punctul pe "i". Si mie mi se pare că "Anonimul" (Gheorghe din Moldova) a luat-o pe coclauri. Uite ce spune:
      "Intelegeti ca Sfantul Duh nu coboara in inima la chemarea apostaziatilor ci din prea mare mila si iubire vine la credinciosul sincer si traitor in Iisus Hristos."

      El se crede pe sine trăitor, iar Sfinţii care au Duhul Sfântul Duh se considerau păcătoşi. Toţi din gruparea nepomenitorilor sunt aşa de smeriţi încât spun despre ei că sunt "trăitori" şi "drept credincioşi", iar noi cei care mergem la biserici unde sunt preoţi antiecumenişti, suntem "eretici" şi împărtăşania nu e validă. De aici trag concluzia că oamenii aceştia au nevoie de ajutor duhovnicesc pentru a dobândi smerenia ca să vină şi asupra lor Duhul Sfânt cu adevărat, nu doar în imaginaţia lor.

      Grupările acestea se interiorizează singuri între membrii lor şi se alimentează reciproc cu păreri "smerite" despre ei înşişi. Auzi cum se autodenumesc: "mărturisitorii", "eroii", vitejii", "curajoşii" etc.?
      Asta doar din "smerenia" specifică membrilor acestor grupări.

      Ștergere
  8. Sava e liderul acestor grupari. Ceilalti sunt doar adjunctii...

    RăspundețiȘtergere
  9. Membrii acestei grupări sunt hulitorii Părintelui Arsenie Boca.
    E de înțeles ce hram poartă.
    Nu m-ar mira ca mâine să facă astfel și cu alți mari duhovnici ai BOR de a căror nume încă se mai folosesc fără un minim de bun simț.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.