luni, 30 ianuarie 2017

O invitaţie la discernământ şi bună înţelegere.


Comunicat de presă ASTRADROM

Consiliul Director al “Asociaţiei pentru păstrarea şi promovarea valorilor naţionale ale poporului român – ASTRADROM, întrunit azi, 30 ianuarie 2017, pentru a discuta aspecte care au creat tulburare în ceea ce priveşte unele luări de poziţie faţă de părintele Arsenie Boca şi opoziţia faţă de Sinodul din Creta, a concluzionat:

-          Nu suntem de acord cu propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu.

-          Luarea de poziţie a Schitului Rădeni, folosind cuvintele „Nu suntem Bochişti” şi „Nu suntem Dorobanţişti”, nu aduce unitate în lupta împotriva ecumenismului şi a respingerii Sinodului din Creta, ci dimpotrivă crează dezbinare.

-          Pictura de la Drăgănescu este interpretabilă. Chiar dacă această pictură ar conţine aspecte necanonice, aceste lucruri trebuie discutate în mod paşnic, nu cu duh de cearta şi cuvinte defăimătoare.

-          Propaganda împotriva părintelui Arsenie Boca şi a părintelui Nil Dorobanţu, pe care unii nepomenitori din judeţul Neamţ o duc cu multă înverşunare, este smintitoare. Cu atât mai mult cu cât argumentele folosite sunt interpretabile. Fiecare preot sau duhovnic pe care l-a avut neamul nostru a putut avea greşeli, nu contestăm. A căuta greşeli cu scopul de a-i defăima, nu este în duh ortodox. Toate acestea trebuie analizate în mod cuviincios, fără a înjosi sau a discredita pe cineva, cu atât mai mult în situaţia în care persoanele respective nu mai sunt în viaţă.

-          Acuzele, injuriile, calomniile şi defăimările aduse clericilor şi credincioşilor care nu au întrerupt pomenirea ierarhului, la rubricile de comentarii ale unor bloguri (sub anonimat) sau prin viu grai, nu au nimic în comun cu mărturisirea dreptei credinţe, ci chiar dimpotrivă crează tulburare şi dezbinare. Cuvintele jignitoare şi acuzele cu conving, ci doar smintesc. Nu acesta este duhul ortodox prin care Sfinţii Părinţi mărturiseau dreapta credinţă.

-           Lipsa de respect în expresii (scrise sau verbale) faţă de ierarhii care au semnat în Creta, şi faţă de susţinătorii acestora, nu fac cinste celor care recurg la astfel de gesturi. Oferim exemplu în acest sens pe ÎPS Hierotheos Vlachos care a adus argumente convingătoare împotriva „Sinodului” din Creta fără a defăima pe cineva.

-          Afirmaţiile unor preoţi, monahi sau mireni care susţin că nu mai este Har în Biserică, şi Duhul Sfânt nu mai lucrează în Sfintele Taine la preoţii care pomenesc ierarhii de care aparţin canonic, sunt opinii personale. Părerile unor sfinţi canonizaţi de Biserica Ortodoxă au valoare universală doar dacă sunt recunoscute de către vreunul dintre Sinoadele Ecumenice sau de către toate Sinoadele Locale.

-          Îndemnăm credincioşii să nu lipsească duminicile de la Sfânta Liturghie. Le recomandăm să meargă regulat la biserică, să fie un model de vieţuire creştinească şi să mărturisească cu convingere, celor cu care intră în contact, adevărul despre documentele controversate de la „Sinodul” din Creta, CMB şi erezia ecumenistă.

-          Credincioşii care au decis să nu meargă la bisericile unde se pomenesc ierarhii, o fac pe proprie răspundere.



Publicăm acest comunicat cu scopul de a clarifica poziţia noastră faţă de mărturisirea dreptei credinţe şi respingerea pseudosinodului din Creta.

Asociaţia ASTRADROM
Purtător de cuvânt, prof. Mioara Nicoraş

73 de comentarii:

  1. Credinciosii care au decis sa nu mearga la bisericile unde se pomenesc minciuno-ierarhii, o fac pe raspunderea Sfintilor Apostoli si a Sfintilor Parinti si a Sfintelor Canoane ale Bisericii Ortodoxe. Acesti credinciosi nu s-au ingradit de erezie pe propria raspundere, adica dupa mintea lor, ci s-au ingradit de erezie in baza invataturilor Bisericii Ortodoxe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa parerea ta personala, Sfintii Parinti indeamna sa stea omul neimpartasit cu lunile, doar de dragul ambitiilor unor extremisti?
      La noi in parohie am luat apa sfintita care nu s-a stricat. Deci exista Har in Biserica, chiar daca pomenesc ierarhii. In Craiova la nici un preot nu se strica aghiasma. Asa ca mai lasati incercarile de a va justifica incercarile de separare de Biserica lui Hristos.
      Atata timp cat il huliti pe pr Arsenie Boca, e clar ca sunteti in inselare.

      Ștergere
    2. exista har doar pentru batrinii care nu stiu de creta si aceea se impartasesc cu sf taine spre bucurie iar restu care stiu de creta spre osanda

      Ștergere
    3. Ce legatura am eu cu hulirea lui Arsenie Boca? Credeti ca le stiti pe toate, dar vad ca aruncati vorbe desarte.

      Iar in legatura cu "neimpartasirea", putem spune acum, dupa acceptarea pseudo-sinodului din Creta, ca impartasirea oricarui mirean, monah sau preot este valida si de la catolici, protestanti sau alti eretici. Chiar si din mana unei episcop-femeie. Ca doar asa spun toti pseudo-patriarhii, ca celelalte "biserici" sunt surorile lor si au har si suntem impreuna cu toti. O gramada de pseudo-episcopi s-au impartasit sau se impartasesc deja cu ereticii.

      Cat despre denumirea de "extremisti" pe care le-o atribuiti celor ce s-au ingradit de erezie, inseamna ca toti Sfintii Apostoli si toti Sfintii Parinti au fost extremisti, pentru ca invatatura lor este contrara cu invatatura voastra.

      Nu pseudo-sinodul din Creta a legiferat erezia ecumenismului, ci voi toti care ati acceptat acest lucru. La Creta s-a aruncat la gunoi si sobornicitatea Bisericii, deoarece a fost valid doar votul pseudo-patriarhilor. Tot voi ati legiferat si acest lucru, prin acceptare. BOR nu mai este soborniceasca, pentru ca la Creta, capii bisericilor s-au transformat in papi.

      Oricum, nu este nimic iesit din comun in acest comportament al vostru. Eu am spus-o imediat dupa tradarea din Creta: incet, incet, odata cu trecerea timpului, cei mai multi dintre "marturisitorii" aparuti ca ciupercile dupa ploaie, vor cadea si se vor intoarce la asa zisa "ascultare".

      La Judecata, probabil ca vor fi de fata si Sfintii Parinti care ne invata sa fugim de toti cei ce propovaduiesc erezia, fie ei mireni, monahi, preoti, episcopi sau patriarhi. Ce-o sa le spuneti atunci?

      Ștergere
    4. Pe timpul ereziilor, dacă nu existau clerici îngrădiţi de erezie, poporul stătea acasă şi se ruga şi nu pleca la slujbele pseudo-ierarhilor. Vedeţi istoria Bisericii Ortodoxe, sînt atîtea menţiuni în perioada iconoclasmului şi în perioada uniatismului de după Ferrara-Florenţa. Constantinopolul a căzut din cauza că pseudo-ierarhii nu s-au mai îndreptat din apostazie, iar acel popor care fie forţat, fie voluntar a participat în mai 1453 la slujbele acestora (deci după moartea Sf. ierarh mărturisitor Marcu al Efesului), unde de altfel a fost pomenit şi papa la liturghie, a fost măcelărit de rînd cu apostaţii de către invadatorii musulmani. Au fost lăsaţi în pace doar creştinii ortodocşi care nu s-au compromis, care nu erau în 2 luntre. Pe cînd poporul îngrădit de erezie, alături de ucenicul Sf. Marcu al Efesului, monahul Ghenadie Scholarul, erau deja retraşi din Constantinopol la Adrianopol, văzînd că mărturisirea ortodoxă pentru apostaţi nu mai are sens, căci apostaţii se făcuseră surzi alături de împărat la strigătele poporului îngrădit. Iată 13 ani trecuseră de la apostazie şi pentru stăruinţa în acest păcat, pedeapsa nu a întîirziat să apară.
      Dacă nu ai în apropiere şi nu te poţi deplasa la slujbele clericilor îngrădiţi de erezie (nepomenitori de pseudo-ierarhi), mai bine rămîi acasă şi îiţi petreci duminicile îin rugăciune decît să te îintinezi prin comuniunea cu ereticii ecumenişti, chiar dacă singur crezi ortodox.
      Voi vă jucaţi de-a Biserica. Vă faceţi la fel surzi la învăţătura Sfinţilor Părinţi şi la istoria Bisericii precum uniaţii şi dacă o să o continuaţi tot aşa veţi primi aceeaşi plată cu pseudo-ierarhii voştri. Dumnezeu nu se lasă batjocorit, este iubitor de oameni, vrea îndreptarea omului, dar nu este tîmpit şi nu se face într-o ureche precum faceţi voi acum.
      Toţi ortodocşii conştienţi sînt concentraţi la ferirea de erezia ecumenismului, iar vouă vă arde de Boca şi Dorobanţu.
      Chiar serios? Vă gădilă cineva acum de Boca şi Dorobanţu?
      Într-adevăr e asemenea proverbului: Satul arde, dar babei... îi arde de Boca şi Dorobanţu.

      Ștergere
    5. Vasile
      anonimule dragutule,din 31 ianuarie 2017, 16:18, te rog citeste cu atentie acest textsi spune-mi unde scrie ca autorii sau ca cei de la ASTRADROM accepta sinodul. In comentariul tau exagerezisi vrei sa deturnezi sensul textului dupa patimile tale.
      cine a zis ca cei care au oprit pomenirea sunt extremisti? unde scrie asta in acest text? e drept ca a nu recunoaste harul in Biserica ortodoxa este o extrema, dar ...te simti cumva?

      Ștergere
    6. Daciana

      pt anonimul de pe 31 ianuarie 2017, 13:44
      asta e parerea ta personala. Ai tu un binoclu cu care vezi pe unde vine harul?

      Ștergere
  2. corecta pozitia dvs. completati va rog lista si cu un indemn: tot ce afirmati ca persoane fizice catre popor sa se faca cu binecuvantare de la duhovnic si pe langa participarea la Sfanta Liturghie sa nu se uite de spovedanie si de o mai deasa impartasire. in aceste vremuri de criza avem nevoie de : binecuvantare duhovnicului, Sfanta Liturghie, spovedanie si Sfanta impartasanie. fara ele suntem departe de a ne numi crestini ortodocsi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valerian Apostolescu31 ianuarie 2017 la 20:23

      Sunt de aceeasi parere. Numai cu discernamant putem lupta cu erezia ecumenista. Extremistii de pe SACCSIV au compromis toata miscarea de respingere a pseudosinodului din Creta. Au deturnat toata lupta misionara spre extreme si scandaluri. In sfarsit vad si eu un site care gandeste ortodox.

      Ștergere
  3. Slava lui Dumnezeu ca se mai limpezesc lucrurile. Sa pastram unitatea dupa modelul comuniunii Sfintei Treimi. Sustin demersul dumneavoastra, care este unul al iubirii fata de aproapele si totodata al pastrarii acriviei personale. Biserica este hristocentrica si a participa la slujbele ei, pentru un crestin cu viata intru Hristos este primordial. Caci Sfanta Liturghie este izvorul nostru de lumina si sfintenie.
    Hristos Dumnezeu sa ne miluiasca si intelepteasca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. O complectare. Cand am spus ca Biserica e hristocentrica as vrea sa se inteleaga că fundamentul ei e triadologic, fiind plină de slava Treimii. Pentru ca harul dumnezeiesc coboara mereu de la Tatal prin Fiul intru Duhul Sfant si Treimea e fundamentul si modelul de comuniune in Biserica.
      Multumesc pentru intelegere! Doamne, ajuta!

      Ștergere
  4. Atât vreme cat un individ considerat sfânt nu are moaste etc nu poti sa il consideri sf. Mai mult un adevarat jluzitor si iubitor de Dumnezeu nu asi tunde barba parul si se îmbracă la patru ace si pleaca in lume chiar daca era urmarit ci pleaca in vârf de munte singur unde a si duce monahismul cum poate. Exemplu parintele Proclu recent mutat la Domnul. Deci mai lasatine cu Bona ca nu-i chiar asa cum credeti

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Anonimule,
      Nu esti cumva din secta extremistului SACCSIV?

      Ștergere
    2. saccsiv nu e extremist, e agent securist cu misiune...

      Vezi aici - http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2017/01/29/reteta-mexicana-anticoruptia-inspirata-de-cia-menita-neutralizarii-germenilor-nationalisti-societatea-deschisa-a-lui-soros-vrea-sa-inchida-televiziuni-iohannis-aliatul-serviciilor-secre/#comment-474718

      Ștergere
  6. BRAVO ASTRADROM! POZITIE BUNA! Dumnezeu sa va ajute in lupta impotriva ecumenismului cretan!
    si cei care sunt impotriva unor parintii care au suferit in perioada comunista ca noi sa fim azi ortodocsi, sa-i lasati in platam Domnului!

    RăspundețiȘtergere
  7. prof. Cristina Ilies31 ianuarie 2017 la 20:26

    Felicitari pentru Mioara. Nu stiam ca esti in aceasta asociatie. Acum inteleg de ce la scoala imi spuneai de multe ori sa urmaresc acest blog.
    Te felicit pentru modul de abordare.
    Cu drag,
    Sunt colega ta, Cristina de la catedra de matematica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Saccsiv instiga oamenii impotriva voastra si a preotului Eftimie Mitra. Ce interes are, omul asta chiar s-a dilit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu s-a dilit, asa era.
      E dreptul lui sa se exprime, dupa cum ii este cugetul.
      Noi ne vedem de treaba noastra.
      Cu bine,
      Marius Pop.

      Ștergere
    2. Nu e dilit. Stie el sa intoarca lucrurile.
      Cred ca e disperat, mai degraba.
      ASTRADROM le-a stricat planurile celor care strigau in gura mare sa nu se mearga la Biserica pentru ca nu mai este Har.
      Pe langa asta, se vede clar ca SACCSIV vrea sa faca dezbinare intre cei din opozitie. Se foloseste, pentru a-i reusi dezbinarea, de subiecte ca Arsenie Boca si Nil Dorobantu.

      Ștergere
    3. Care ar fi scopul? Ce urmareste prin dezbinarea asta?
      Mai degraba cred ca o face din dorinta de a atrage cititori, pentru a avea mai multe vizualizari.
      Marius Pop

      Ștergere
    4. Vedeți aici o prezentare mai clară a situației protestatarilor inculți sau activați la comandă:

      http://marturieathonita.ro/comentariu-pe-larg-despre-noua-vedeta-athonita-youtubista-protestantii-ortodocsi-si-nu-numai/

      Ștergere
  9. https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/01/25/148/

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.glasulstramosesc.ro/blog/monahia_antonia_si_monahia_teodora_de_la_man_podul_bulgarului_buzau_nu_mai_participa_la_slujbele_unde_sunt_pomeniti_ierarhii_ecumenisti/2017-01-31-304

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/parintele_cosmin_tripon_se_ingradeste_de_erezia_ecumenismului_scrisoare_catre_ps_sofronie_drincec/2017-01-31-303

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/lumea_de_astazi_nu_da_importanta_gravei_primejdii_care_provine_din_erezie_si_acesta_este_unul_din_semnele_vremii/2017-01-28-301

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai oameni buni. S-a legat cineva de Iosif de la Radeni pe care l-au canoniyat ei? Atunci de ce ei nu se uita in bucataria lor si se leaga de altii? Ce le trebuie lor sa se lege de Arsenie Boca?
    Din invidie pentru ca la Iosif de la Radeni nu prea se fac pelerinaje. Sa atraga lumea la ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt printre cei care au ajuns la mormântul Cuviosului Iosif de la Rădeni, înainte să devină Rădeniul punctul cunoscut de rezistență ortodoxă. Cărticica cu viața și acatistul cuviosului mi-a intrat în posesie cu câțiva ani în urmă, printr-o ”întâmplare” care este foarte dragă sufletului meu. M-am rugat de mai multe ori Cuviosului și am simțit ajutorul rugăciunilor lui către Domnul în unele momente critice ale vieții mele. Îl simt foarte aproape sufletului meu și am o evlavie deosebită pentru acest sfânt. Am citi mult din literatura mărturisitorilor din temnițele comuniste și în mintea mea, până la un punct, se formase o imagine eroică, ofensivă, vitejească a multora dintre sfinții închisorilor comuniste, o măsură care pe mine mă descuraja, văzându-mi neputințele. Dăruindu-ne un sfânt cu sfinte moaște, mie, Domnul mi-a arătat și o altă imagine a sfințeniei, cea a omului cuminte, sărac cu duhul, blând, care se jertfește cu bunătate pentru aproapele său, fără a fi legat de vremurile sub care a trăit. Cuviosul Iosif și-a trăit viața pământească umil și ascuns, până a ajuns de a ctitorit un schit care astăzi este oază de ortodoxie, unde coboară monahi din Athos să ne limpezească confuziile și necredința.
      M-am simțit dator să scriu aceasta citind comentariul dvs. Vă rog să mă iertați. Doamne, ajută! utzu

      Ștergere
    2. În primul rând veniți la Rădeni și vedeți sfintele moaște ale cuviosului Iosif și apoi le comparăm cu cele ale pr. Arsenie Boca (părintelui, nu sfântul). Aaa da, nu putem, din cauză că a lăsat scris să nu fie dezgropat. În schimb moaștele de la Rădeni se pot vedea că sunt întregi.

      În al doilea rând noi cei care mergem la Rădeni am fost făcuți în toate felurile, că suntem așa, că suntem stiliști, că suntem cu pr. Arsenie Boca, etc.
      Și s-a dat un comunicat în care se lămurește cu cine suntem și cu cine nu suntem. Noi nu am sărit la pr. Arsenie Boca cum credeți voi, ci am dezmințit afirmațiile care ni se aduceau, atâta tot.
      Deci doamnă, noi chiar ne uităm în bucătăria noastră și nu ne legăm de nimeni.

      Și în al treilea rând, la Rădeni nu mai este loc în Biserică, deci chiar nu mai avem nevoie să mai vină și alții în pelerinaje. Nu mai vorbiți prostii.

      Dumneavoastră ne învinuiți cu atragerea lumii la noi ??? Ce face mănăstirea Prislop ? Se vinde pr. Arsenie Boca ca pâinea caldă, de la calendare la accesorii auto, la tot felul de chestii. Toate Bisericile și mănăstirile fac pelerinaje la Prislop, la ceilalți sfinți și părinți înduhovniciți ai româniei mai slăbuț.
      Ar trebui să vă întrebați de ce. Ce are de câștigat BOR de pe urma pelerinajelor la Prislop și a canonizării pr. Arsenie Boca.

      Ștergere
    3. Daniel Stefan
      Manastirea Prislop face afaceri inseland lumea cu turismul, iar voi faceti afaceri inseland lumea spunand ca doar la voi este har. Deci, acelasi duh, dar sub alta forma. Daca la Radeni vin atatia oameni, dupa cum se spune, inseamna ca Saccsiv a reusit sa-i prosteasca pe multi. Vezi ca ii profitabila colaborarea cu Saccsiv? Cat la suta din afacere ii revine lui?

      Ștergere
    4. sunteti penibili, ati ajuns atat de jos incat te-apuca plansul cand citesti ce prostii debitati. v-a luat dracul mintile. Dumnezeu sa va ierte, dar, mare grija, nu uitati, hula impotriva Duhului Sfant nu se va ierta in veci! Amin!

      Ștergere
  12. Marta FFFFF,esti proasta bata,daca unii spun ca un om nu e sfant,doar ca nu are ograda plina de pelerini,atunci sa terminat cu ortodoxia.Da ce s-ai faci asa inteleg oamenii,ortodoxia astazi,nu cumva despre Arsenie Boca si Nil Dorobantu s spus si pr Sava Lavriotul,ca nu sunt sfinti,nu la fel au spus si Pr Cleopa,pr Arsenie Papacioc,Ioanichie Balan ,Dumitru Staniloaie,Adrian Fageteanu,si pe urma si unul ca simplu om,cand aude ca altul vorbeste de reincarnari,si se plimba cu ochelari de soare si chiloti...iar altul apare si dispare,dupa care se urca pe masa Sf Altar si predica......?!!!!! Asta nu am mai citito nicaieri la nici un Sf,din sutele de carti pe carele-am citit.Sa fie sanatosi,avem destui sfinti pe care s-ai cinstim,dar cand un un subiect devine motiv de cearta si dezbinare,asta nu e de la Dumnezeu.De ce nu se cearta lumea cand se vorbeste de parinti ca,Arsenie P,Cleopa,Iustin Parvu,acolo este Duh de pace,ptr ca acei parinti au fost cu adevarat Sfinti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurelia R.
      Daca schismaticii de la Radeni nu porneau propaganda impotriva pr. Arsenie nu era nici o problema. Era intelegere si bunavoire. La fel s-ar fi intamplat si daca ar fi atacat pe un alt pr, duhovnic.

      Ștergere
    2. Ma intreb cum ati masurat sfintenia unora in comparatie cu a altora ?Cu ce aparat?
      Pr.Arsenie Boca (am spus parinte , nu sfant) a fost prigonit si inchis pe vremea comunistilor.Dvs nefiind in aceasta situatie poate nu ar trebui sa judecati viata unui om .Desigur de la inaltimea Dvs lucrul acesta nu s-a ``vazut ``.Poate nu stiati , dar si pr.Cleopa si Valeriu Gafencu au recunoscut calitatile pr.Arsenie.Cititi scrisorile pr Cleopa adresate pr.Arsenie si lasati-L pe Dumnezeu sa judece cine-i sfant si cine nu.

      Ștergere
  13. Hai ca asta cu invidia e buna Marta. Nu s-a legat nimeni de pr. Arsenie Boca, stai linistita. Tu asa masori sfintenia, in cate lume merge ? Imi pare rau, dar faptul ca peste tot citim numai de Arsenie Boca mi se pare exagerat. Hai sa ne rugam la Maica Domnului, ar fi cred mai bine. Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  14. Psalmul 1
    1. Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut;
    2. Ci în legea Domnului e voia lui şi la legea Lui va cugeta ziua şi noaptea.
    3. Şi va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa şi frunza lui nu va cădea şi toate câte va face vor spori.
    4. Nu sunt aşa necredincioşii, nu sunt aşa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe faţa pământului.
    5. De aceea nu se vor ridica necredincioşii la judecată, nici păcătoşii în sfatul drepţilor.
    6. Că ştie Domnul calea drepţilor, iar calea necredincioşilor va pieri.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragă ASTRADROM,

    ați publicat acest articol, și de unde credeam că luptăm aceeași luptă, de fapt se pare că nu suntem chiar în același duh.

    Ați spus că "Pictura de la Drăgănescu este interpretabilă". Știți ce mai sunt interpretabile ? Documentele cretane!
    În materie de credință și dogmă nu putem lăsa nimic interpretabil. Doar din această cauză luptați împotriva sinodului, dar când vine vorba de pr. Arsenie Boca cam aplicați iconomia.

    Știți ce rău faceți (tuturor celor care ne luptăm cu acest sinod tâlhăresc, și vouă, și nouă celor care nu îl considerăm sfânt) cerând canonizarea pr. Arsenie Boca ? Nici nu vă dați seama.

    Dacă îl vor canoniza și noi vom zice în continuare că ereticii (mai exact catolicii) nu au taine, ei vor zice: "dar uitați, și sfântul nostru Arsenie Boca a pictat un neortodox, sfântul nostru la care vă închinați și căruia i-ați cerut canonizarea. De ce nu îl ascultați și nu îi urmați exemplul. Dacă el a putut picta așa ceva (și haideți să fim serioși, pictura poate fi interpretabilă doar într-un singur fel), înseamnă că ei nu sunt eretici".

    Nici un sfânt, nici un părinte înduhovnicit care ar putea la un moment dat să fie canonizat, nici unul nu a fost/scris/vorbit/pictat ceva așa de pro-ecumenist ca pictura de la Drăgănescu.

    Puneți-vă acum întrebarea de ce BOR împinge așa de mult cu arsenizarea României. Pentru că pe ei (ca ecumeniști) îi vor avantaja un sfânt ca el. Doar aveți discernământ, gândiți un pic și puneți în balanță cât ajută și pe cine canonizarea pr. Arsenie Boca.

    Mai bine vă luptați pentru canonizarea sfinților închisorilor. În Iași de atâția ani se vine cu sfintele moaște, și au și izvorât mir. Oare nu sunt ei mai vrednici de canonizare ? Dar mai marii noștri nu prea fac nimic. În schimb pelerinaje la mănăstirea Prislop cât încape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela
      ASTRADROM nu l-a canonizat pe Arsenie Boca, ci doar a propus sa nu se discute acest subiect deocamdata pentru a nu face tulburare. Voi, astia din secta lui Saccsiv, nu stiti citi romaneste? Sa iti mai spun ceva: pictura este interpretabila pt ca sustinatorii lui Arsenie Boca spun ca Francisc D'Assisi intre sfinti este o proorocie a intoarcerii catolicilor la ortodoxie, iar dusmanii de moarte ai pr Arsenie scot sabia si hulesc dupa pofta inimii lor. In acest sens cred si eu ca este interpretabila pt ca ochiul bun vede cele bune si ochiul lui Saccsiv vede cele....

      Ștergere
    2. Calm si la obiect comentariul. Eu personal nu sfatuiesc pe nimeni daca sau nu sa participe si la care biserica.In ceea ce priveste pictura respectiva urmarile se vad in catedrala ortodoxa romaneasca din Munchen unde este zugravit in icoana Francisc de Assisi (pentru cei de buna credinta este clar ca eretic si nu profetic!).

      Ștergere
  16. aici link-ul de la saccsiv legat de nepomenitori, deci sa ne intelegem fratilor.... dupa urmatorul sinod, preotii o sa fie mirene...
    https://saccsiv.wordpress.com/2017/02/01/catre-pomenitorii-nehotarati-dupa-sinodul-anti-ecumenist-nu-veti-mai-fi-preoti/#comments
    Asa si te intreb mireni ce o sa fie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela
      am citit si eu linkul pe care l-ai pus. mi se pare o simpla parere a "teologului" Saccsiv, care are tupeul sa dea norme de gandire in ortodoxie. Daca sinaxa aceasta "sfanta si mare" (la care se face atata reclama) va fi o cacealma ca la Radeni te asigur de pe acum ca va fi un esec.In incheiera art. lui Saccsiv se vad tendintele lui schismatice, a unui ingamfat care pretinde ca el da ora execta in ortodoxie.

      Ștergere
    2. despre Saccsiv
      Mi se pare incredibil sa ai efectiv o obsesie cu pr.Arsenie Boca , sa fii atat de inselat si plin de ura si in acelasi timp sa ai atatia ``fani ``(sustinatori).Groaznic - e o secta.Chiar nu mai exista calea de mijloc ,cea a dreptei masuri ?

      Ștergere
    3. despre ce secta vorbesti, aia a lui boca???

      Ștergere
  17. Și noi încurajăm lumea să meargă la Biserică, numai că la una la care nu se pomenește ierarhul (semnatar de documente eretice).

    "Credincioşii care au decis să nu meargă la bisericile unde se pomenesc ierarhii, o fac pe proprie răspundere." Asta înseamnă că dumneavoastră îndemnați oamenii să meargă regulat la Biserică, chiar și la cele care se pomenesc. Să știți că asta o faceți dumneavoastră pe propria răspundere.

    Chiar credeți că luptând "din interior" prin pomenire, chiar credeți că luptați ? Cum lupți pomenind ierarhul care a semnat documente eretice ? Pomenindul înseamnă că ești de acord și aprobi credința lui. Nu înțeleg cum poate fi asta numită luptă.

    "Afirmaţiile unor preoţi, monahi sau mireni care susţin...."
    Dumneavoastră sunteți cei care l-ați adus pe pr. Sava Lavriotul în România și acuma nu îl mai ascultați ? De ce l-ați mai adus dacă nu îi ascultați sfaturile și îndemnurile ?
    Ce spune el referitor la preoții care pomenesc în continuare ? Ce spune despre sfințenia pr. Arsenie Boca ?
    Chiar nu vă dați seama că acest articol se bate cap în cap cu afirmațiile pr. Sava ?

    Și revenim la aceeași problemă, pr. Arsenie Boca. Din cauză că sunteți așa de înverșunați că el este sfânt, săriți imediat la cei care nu îl considera așa. Citiți mai sus comentariul în care cineva spune că dacă nu îl cinstesc pe pr. Arsenie Boca, înseamnă că sunt în înșelare. Haideți să fim serioși, unde s-a mai auzit asta ?
    Cei din Neamț nu au făcut propagandă împotriva lui, au făcut publică credința lor că nu îl consideră sfânt când alții au început să mintă în mediul virtual că ei sunt cu pr. Arsenie Boca. Iar au publicat adevărul.

    Acuma, care dintre cele două articole creează dezbinare ? Cel în care cei de la Rădeni au făcut public și clar că ei nu îl consideră sfânt pe pr. Arsenie Boca sau cel în care se spune că "Luarea de poziţie a Schitului Rădeni, folosind cuvintele „Nu suntem Bochişti”...nu aduce unitate....ci dimpotrivă crează dezbinare".

    Asta mă miră pe mine foarte tare. Din cauză că nu vedem la fel pe acest subiect, înseamnă că noi dezbinăm ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela
      Faptul ca se pomeneste asta nu inseamna ca acolo nu lucraza harul. Daca sunt o mana de oameni obsedati de ideea ca numai ei au adevarul si harul asta nu inseamna ca cineva tre sa se ia dupa ei. Eu vad buna atitudinea de a se merge la biserica si de a marturisi pt ca prin asta iti asumi responsabilitatea pentru o misiune dreapta. Ce-ai fi vrut? sa ajung in schizma ca pr Antim Gadioi care spune ca nu este har in Biserica si sta intr-o casa in padure, fara sa marturiseasca la popor? Ai vazut o predica de-a lui sau vreun articol in care sa-si asume responsabilitatea?
      Daca cineva l-a invitat pe pr Sava in Romania, crezi ca e obligat sa-i accepte toate conceptiile 100%? Daca eu il invit pe vecin la mine nu neaparat ca trebuie sa-mi placa tot ce spune el, ca doar nu suntem trasi dupa sablon sau facuti in fabrica pe banda in serie.

      Ștergere
    2. Calm si la obiect.Desi eu personal nu indemn pe nimeni unde sa mearga sau nu. Iar pictura de la Draganescu sa stiti ca chiar are pui vii (vezi Francisc de Assisi pictat in catedrala ortodoxa romaneasca de la Munchen, cred eu neinterpretabil ca profetic, ci ca erezie!).

      Ștergere
    3. Eu nu am scris nicăieri că nu mai este Har în Bisericile unde se pomenește, aceasta o știe doar Dumnezeu. Dar eu am dreptul să mă asigur că nu mă fac părtaș la erezia preotului pomenitor ducându-mă unde nu se pomenește.

      Dacă dumneavoastră nu primiți mărturisirile pr. Antim, asta nu înseamnă că el nu mărturisește.

      Nu mai scrieți de pr. Antim și ceilalți părinți care au fost în prima linie de la început fără să știți detaliile. În timp ce ei erau amenințați și vizitați de mai marii noștri, părinții dumneavoastră stăteau liniștiți și așteptau sinodul local. Bun, canonul spune că se poate și înainte și după sinodul local.
      Sinodul local a fost, de ce nu încep și ei lupta ?

      I-au lăsat pe ei să se ardă și abia după câteva luni au mai întrerupt câțiva pomenirea (pr. Ciprian Staicu, Claudiu Buză, etc.). Asta după ce i-au terminat pe cei care au început această luptă. Oare nu era mai bine să înceapă toți de la început, ar fi fost impactul mai mare, dar în fine. Măcar ei au întrerupt-o, dar cei care încă pomenesc și nu suferă nici un fel de presiune/amenințare/prigoană în timp ce ceilalți sunt dați afară din parohii/mănăstiri, sunt caterisiți, nu înțeleg cum poate să consideră că "luptă".

      Concepțiile pr. Sava sunt cam concepțiile tuturor monahilor nepomenitori din Sfântul Munte. Deci dacă dumneavoastră nu sunteți de acord 100% cu pr. Sava înseamnă că nici cu Sfântul Munte nu sunteți 100% pe aceeași linie.

      Doamne ajută!

      Ștergere
    4. Pr. Sava la conf. din Piatra Neamt si de la Iasi spunea ca putem merge la biserica. Iar la Radeni spune sa nu mai mergem la bisericile unde episcopul se pomeneste. Cand a fost sincer,la Piatra Neamt sau la Radeni?
      Mai e inca ceva : spune-mi te rog ce conceptii are pr. Antim si cei de la Radeni despre deasa si rara impartasanie. In inregistrarile de la Radeni se vede ca pr. Sava marturisea ca e bine sa ne impartasim cat mai des. De ce pr. Antim si cu Pamvo nu se smeresc sa faca ascultare de pr. Sava? Vezi ca nici ei nu urmeaza 100% linia Sf. Munte? Sa intelegem ca cei care fac aici in zona tulburari pe subiectul sinodului din Creta s-ar fi dezis prin aceasta de zeul lor Sava?
      Pr. Antim a dat cu pumnul in masa pentru ca asa este felul lui, se crede cel mai tare si cel mai destept in zona noastra. Dar dupa ce l-a smerit mitropolitul s-a linistit ca un catlus cuminte care sta cu botul pe labe pentru ca IPS Teofan l-a avertizat ca daca mai face valva in public va lua masuri aspre si il va caterisi. Acum intelegeti de ce viteazul Antim a trecut din linia I pe banca de rezerve?

      Ștergere
    5. "viteazul Antim" s-a luptat de la început și încă se luptă, "viteazul" tău părinte stă la căldurică și bine și pomenește și este lăsat în pace de ierarhul lui. Explică-mi concret ce face părintele tău și cum luptă ?

      Fraților terminați-o odată cu deasa împărtășanie. Da, este foarte bună Sfânta Împărtășanie, DACĂ EȘTI VREDNIC.
      Eu nu știu cum este prin părțile voastre de țară, dar prin Bisericile noastre, mai ales în orașele mari, vin unele femeile să i-a Sfânta Împărtășanie în pantaloni și cu machiaj. Buzele lor pline de ruj se ating de lingurița cu Sfânta Împărtășanie.
      Vi se pare normal ?? Nici nu mă mai leg de lipsa baticului pe cap.
      Și ce mă uimește este că preoții nu zic nimic și chiar le dau.

      Ce spune în îndreptarul de spovedanie ? Doi ani oprire de la Împărtășanie dacă se machiază. Mă întreb dacă doamnele care postează aici nu se machiază, sau dacă cele care se machiază sunt oprite de la Sfânta Împărtășanie, să treacă doi ani de la ultima dată când au făcut păcatul. Haideți să fim serioși!

      Pr. Sava și ceilalți din Sfântul Munte nu se confruntă cu așa ceva, nu își pot imagina așa ceva. Ei cred că cei care vin la Sfânta Împărtășanie chiar sunt vrednici, însă în realitate ei nu au o treabă. Și normal că ei practică deasa Împărtășanie, dar preoții de mir de la noi din țară ar trebui să o lase un pic mai moale.

      Și asta (cu machiajul la femei) este doar un singur exemplu. Voi, cei care luați Sfânta Împărtășanie chiar îndepliniți toate condițiile din îndreptar ? Nu cred, poate foarte puțini.
      Și normal că noi nu luăm așa pur și simplu Sfânta Împărtășanie, că doar ne iartă Dumnezeu.
      Mă duc la împărtășit dacă duhovnicul consideră că sunt vrednic și slavă Domnului că nu am duhovnic care consideră că sunt vrednic doar că nu fumez, nu beau și nu sunt afemeiat. S-a ajuns să se ia doar după cele mai grele păcate, dacă nu le faci ai voie să iei Sfânta Împărtășanie, dar celelalte păcate ?, ce facem cu ele ?

      Cum să dai Sfânta Împărtășanie așa la toți care vin, când ei zic că dacă nu dau în cap la nimeni și nu fură, ei chiar cred că o merită, de parcă astea două ar fi singurele condiții.

      Mai bine nu iau Sfânta Împărtășanie când o merit decât să o iau când nu o merit, să-mi fie spre osândă.
      Deci dacă voi chiar vă simțiți vrednici, luați! Dar nu judecați pe cei care nu se simt vrednici, sau pe părinții lor duhovnici că nu le dau, pentru ei știu mai bine de ce nu le dau, ei știu cine chiar merită și cine nu.

      Doamne ajută!

      Ștergere
  18. Anna

    Una e masoneria si alta e ecumenismul! - clar nicuna nu e buna!
    Aici era vorba de cine intrerupe sau nu intrerupe pomenirea. Cred ca fiecare e liber sa aleaga cand o face. Inclusiv canonul 15 I-II spune clar daca vrea, deci nu il obliga. Aceasta este o metoda de ingradire de erezie dar nu semnifica ca e si obligatorie. Nu stim noi cum lucreaza Harul lui Dumnezeu! Dar in schimb stim sa aruncam cu pietra, crezandu-ne fara de pacat...
    Iar harul preotiei nu ti-l poate lua nimeni decat insusi Hristos.
    Sa inteleg, ca suntem ori ne credem "dumnezei" sa dam verdicte cine o sa ramana preot sau cine nu???
    mesaj trimis si pe site-ul saccsiv dar nu l-a publicat. Incerc si aici...

    RăspundețiȘtergere
  19. un pacatos

    mesaj trimis pe saccisv si nepublicat
    ia te uite cat tupeu sa acuzati!! voi ce ati facut concret?? V-ati batut cu pumnii in piept!? oare saccsiv nu a publicat articole cu minuni de-ale pr Arsenie Boca, oare a uitat si acum incearca sa manipuleze… Macar cei de la ASTRADROM au spus clar ca nu sunt de acord cu denigrarea lor, nu au zis ca sunt pro sinodul cretan, chiar deloc! Ei au fost cei care l-au adus pe pr. Sava la conferinte si sigur nu se vor dezice, decat mintile voastre inguste se dezic!!!! Lupta e impotriva Sinodului Cretan nu impotriva unor parintii din perioada comunista! De ce creati atata tulburare? Pe ce criteriu va luati de pr. Eftimie, sau de oricare alt preot? – sunt cativa pe care unele site-uri ii cred tradatori!


    RăspundețiȘtergere
  20. mesaj neacceptat pe site-ul saccsiv la rubrica de comentarii, legate de acest articol

    cuiva ii arde si de ei… sunt multe femei care nu puteau ramane insarcinate nici in urma tratamentelor medicale, dar dupa ce au ajuns la mormatul pr. Arsenie Boca la scurt timp au aflat ca sunt insarcinate, si acele mame au pus numele copiilor lor Arsenie sau Arsenia! Nu credeti ca exagerati judecad gresit? Cine sunteti voi sa puneti tadula ca ala sau al lalt e eretic???? va luminat cineva??? si stiti sigur ca e asa??? ma cam indoiesc ca aveti un discernamant drept si smerit! Nu e obligat nimeni sa meraga intr-un loc sau altul daca nu voieste! Nimeni nu te duce cu forta! Exista in Romania asta dreptul la libera vorbire, la libera gandire??????? fara sa fie interpretate toate, ma cam indoiesc! numai scandal face-ti! vrem ceva concret, fara denigrari!

    RăspundețiȘtergere
  21. Andrei P.
    Cum va explicati ca in urma cu cateva luni pr Sava spunea ca putem merge la biseicile unde se pomenesc episcopii, iar acuma se contrazice pe el spunand ca preotii care isi pomenesc episcopii nu mai au har. Nu este acesta un semn al dezechilibrului duhovnicesc? sau o incercare de scoatere din Biserica, etapa cu etapa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre timp a avut loc sinodul bor, erezia a fost reconfirmata, e oficiala, ce ti-e asa de greu sa intelegi? mergeti la prislop sa va mangaie tatuca pe crestet

      Ștergere
    2. si atunci erezia era la fel ca si acuma, atata doar ca la sinodul din toamna al BOR s-a rediscutat, dar nu s-a schimbat nimic. Ce era inainte de sinod a ramas si dupa sinodul din octombrie de la Bucuresti. Cauta o alta explicatie, asta nu sta in picioare.

      Ștergere
    3. Anonim (3 feb 2017, 07:26), nu vorbi prostioare.

      Fiecare Biserica autocefală trebuie după o anumită perioadă de timp să accepte sau să nu accepte sinodul din Creta printr-un sinod local. Ei când au acceptat și la sinodul local ereziile cretane, este ca și cum toată ierarhia română a acceptat (mai puțin cei care au declarat public că nu acceptă sinodul și că întrerup pomenirea sau au de gând să o întrerupă).

      Ba chiar stă foarte în picioare. Mulți părinți au așteptat sinodul local și apoi au întrerupt pomenirea. Pentru că până la sinodul local și-au exprimat public dezacordul față de sinod dar fără întreruperea pomenirii, sperând și așteptând decizia negativă a sinodului local.
      Însă cum ea a fost pozitivă, au aplicat sfintele canoane.

      Tu acum concret ce mai aștepți când la noi a fost aprobat și local ? Nu mai urmează nimic acuma, doar lupta care o ducem noi și să așteptăm sinoadele locale a celorlalte țări, poate ierarhii lor vor lua decizii canonice.

      Deci, Andrei.P, dezechilibrul duhovnicesc și contrazicerea de care spui tu sunt pur și simplu vorbe răutăcioase aruncate de aiurea, chiar nu au nici o bază.
      Înainte de sindoul local este ceva, după ce documentele cretane au fost aprobate de sinodul local, este altceva.

      Doamne ajută!

      Ștergere
  22. cometarii preluate de pe saccsiv :-)

    el
    Referitor la Parintele Eftimie, uitati ce spune Pr Dr Ciprian Ioan Staicu:

    31 ianuarie 2017 at 18:41 Răspunde
    El este antiecumenist, dar spune că episcopul lui nu ar fi un trădător, deci nu vrea să întrerupă pomenirea lui. Noi l-am primit pe părintele Eftimie alături de noi, ne-am bucurat de înțelepciunea lui, însă se pare că persistența în așteptarea care nu știu dacă are un corespondent pozitiv la celălalt capăt (adică atitudinea episcopului) poate duce la confuzie. Și la sminteală, din păcate. Eu plâng pentru asta.
    Eu cred că situația, în gravitatea ei, e totuși simplă: ecumeniștii merg spre iad, Doamne, dă-le pocăință, iar antiecumeniștii ”lucizi” (ca să folosesc o expresie de pe basilica.ro, utilizată însă de ”yesmeni” pentru ecumeniști) se străduie să nu cadă în iad. Nu este vremea de bătut în piept. Trebuie să ajutăm să se salveze din mrejele iadului ecumenist cât mai mulți. Atât. Măicuța Domnului să ne ajute!
    Cu respect, pr. Ciprian. „

    raspunsul lui saccsiv:
    Nu are dreptate 100 %. De exemplu, zice:

    “Noi l-am primit pe părintele Eftimie alături de noi.”

    Care “noi”? El n-a primit pe nimeni. Istoria e cu totul alta. In grupul acesta de “noi”, parintele Eftimie Mitra e de multa vreme, ca si manastirea Petru Voda sau parintele Amfilohie Branza. E un grup deja vechi, de ani si ani. De preotul Ciprian Ioan Staicu n-a auzit aproape nimeni pana in toamna anului trecut. Unde era pana atunci, nu stiu. Indubitabil insa, nu era in vreun grup de “noi” care sa-l fi primit pe parintele Eftimie Mitra. Altfel spus, nu parintele Eftimie l-a gasit pe preotul Staicu in vreun grup de “noi”, ci taman invers.
    Ca, intre timp, manastirea Petru Voda sau parintele Amfilohie Branza si acum inclusiv parintele Eftimie au parasit tabara, e cu totul altceva.
    Preotul Ciprian Ioan Staicu ar trebui sa fie mult mai smerit. Tanar si proaspat venit, vrea sa culeaga unde n-a semanat, sa fie sef peste cei pe care nu el i-a trezit, ba chiar si peste veteranii ce erau pe front inca de pe vremea cand el nu era decat scolar.
    Apoi, ce exemene a trecut preotul Ciprian Ioan Staicu ca sa fie vreun reper sau lider al miscarii anti ecumeniste – anti cip – anti sistem? De veterani stim ce-au vorbit si ce-au scris de ani si ani de zile. Le stim linia. Le stim parerea despre piesele puzzle ale marelui tablou. Despre cum gandeste el, ce stim?

    interesant nu? voi ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristian Marc
      i-am spus pr Eftimie despre aceste comentarii si mi-a raspuns:" Imi pare rau ca pr. Ciprian are o astfel de atitudine. Nu-l judecati. Nu tin minte ca pr. Ciprian sa ma fi primit undeva, decat de 2 ori la el acasa, unde am fost invitat de el personal, unde m-am dus cu drag. Parerea mea ar fi ca pr. Cipran sa mai lase orgoliile si daca a les sa mearga pe o cale sa mearga pana la capat, fara frustrari. Eu l-am sustinut pt. subiectul ecumenist Creta si nu pt cnflictele vechi dintre el si episcopul sau."

      Ștergere
  23. Mircea

    inmormatarea pr. Proclu de catre pomenitori este valabila sau nula? ca si cei de la Sihastria Putnei isi pomenesc ierarhul...
    sa inteleg ca o sa i se faca o alta inmormantare de catre un nepomenitor ca sa fie valida...
    specific pustnicul Proclu are filmulte pe youtube in care vorbeste impotriva ecumenismului, cipurilor... si totusi a fost inmormantat intr-o manastire unde se pomeneste ierarhul!!!
    rog in special pe nepomenitorii extremisti sa explice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niculae Cojocariu2 februarie 2017 la 23:20

      Nu era rau daca pr. Proclu ar fi lasat cu testament daca sa fie inmormantat cu pr pomenitori sau nepomenitori.Din cate stiu el nu a oprit pomenirea si sa inteleg ca degeaba a avut o viata sfanta ca acuma va merge in iad pt ca n-a avut "curajul" sa opreasca pomenirea. Spun asta pt ca prea fac pe vitejii astia cu nepomenitorii lor. Daca pt asta au oprit pomenirea , pt a face pe grozavii, atunci sa nu se mire ca Dumnezeu nu le este alaturi. Mai bine smerit ca pr. Proclu decat ingamfat ca nepomenitorii. Pot sa spun ca am fost la inmormantarea dansului si am simtit mult har, o stare inaltatoare, ca la inmormantarea pr. Iustin Parvu. Sa inteleg prin aceasta ca dupa opiniile personale ale unor extremisti am fost in inselare pt ca am simtit asta? Mai lasati habotnicia si intoarceti-va in Biserica cei care spuneti ca pomenitorii nu mai au har.

      Ștergere
    2. Mircea, poate să explic eu, un nepomenitor ne-extremist, sau pentru tine toți nepomenitorii sunt extremiști ? :))

      Ștergere
    3. *pot să explic eu (scuzați greșeala) :)

      Ștergere
  24. sa stiti ca PR.CIPRIAN STAICU a scris intr-un mesaj pe blogul lui ca nu scrie pe saccesiv....este un om care se da drept pr.Ciprian Staicu...care nu crede sa intre pe blogul parintelui Ciprian Staicu sa-l intrebe..blogul este ASOCIATIA SF.EFERM CEL NOU...CHIAR SA SE INTREBE NU SA FIE PUS PR.CIPRIAN IN DISCUTII CARE NU-I APARTIN SI PE DEASUPRA SA FIE BLAMAT DOAR CA SA SE SMINTEASCA NEVINOVATII.DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar asta a fost intai postat pe blogul lui la comentariile de pe "Prietenii sf. Efrem. Saccsiv a raspuns la el.

      Ștergere
  25. https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/02/02/spurcatul-de-papa-francisc-sarutand-labele-criminalilor-de-jidovi/

    RăspundețiȘtergere
  26. Cristian Marc
    In discutia telefonica cu pr. Eftimie mi-a spus ca este nemultumit ca Saccsiv i-a implicat numele in aceste polemici si va veni in curand cu niste precizari. Mi-a mai zis:" Spune-le ca nu e corect sa se ia de pr. Arsenie Boca, Iosif de la Radeni, Nil Dorobantu, Cleopa Ilie sau altii pentru ca fiecare are dreptul sa aiba evlavie la cine vrea. Eu l-am sustinut pe pr. Pamvu in chestiuni legate de ecumenist si Sinodul din Creta, dar nu si in chestiuni legate de opiniile sale personale referitor la Arsenie Boca si altii."

    RăspundețiȘtergere
  27. Vedeti mai multe detalii despre "Sfanta si marea sinaxa de la Radeni" .
    Pana la urma nu inteleg nimic. Ce a fost acolo conferinta sau sinaxa? Sau un eveniment de atractie si publicitate?
    https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/01/27/comentariu-primit-la-postarea-de-mai-jos-despre-sinaxa-de-la-radeni/

    RăspundețiȘtergere
  28. sunt Georgeta Suean din Valcea. Stiti cumva de ce SACCSIV nu publica toate comentariile? Am povestit o minune a pr. Arsenie boca si nu mi-a publicat-o.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mircea
    de nepomenitorii extremisti... - referitor la inmormantarea pr. Proclu
    am vazut ca intre nepomenitori sunt cu duh de pace si dragoste si cred ca o fac din iubire pt Hristos i biserica LUi...

    RăspundețiȘtergere
  30. Pentru cei care nu înțeleg:

    1 - Preotul care nu pomenește episcopul eretic (conform can 15 al sin I-II Constantinopol) NU IESE DIN BISERICĂ!
    2- În virturtea Harului primit la hirotonie preotul care întrerupe pomenirea slujește în continuare, săvârșind taine valide, căci Biserica este HRISTOCENTRICĂ, NU EPISCOPOCENTRICĂ, adică Harul NU vine de la episcop, ci DE LA HRISTOS!
    3- Preotul mărturisitor, tot conform aceluiași canon, trebuie CINSTIT CA UN ADEVĂRAT ORTODOX, nu prigonit.
    4 - Preotul care întrerupe pomenirea, va sluji cu un antimis nou, pe care nu e trecut nici numele episcopului locului, nici semnătura lui, și nici numele unui alt episcop, dar neapărat VA AVEA SFINTE MOAȘTE, cusute în el.
    5 - Același preot, NU VA TRECE SUB ASCULTAREA ALTUI EPISCOP, din altă patriarhie eventual, (canoanele interzicând acest lucru) pentru că va rămâne să lupte în interiorul Bisericii Locale (în cazul nostru BOR).
    6 - Preoții mărturisitori, NU NEAGĂ valabilitatea tainelor săvârșite de ceilalți preoți, care aleg să asculte de episcopii eretici. Numai că, cei din urma SE FAC PĂRTAȘI TRĂDĂRII, iar Tainele săvârșite de ei vor avea EFECT DE OSÂNDĂ asupra credincioșilor responsabili, care ar trebui să mărturisească!
    7 - Tainele săvârșite de preoții care încă ascultă de episcopii ecumeniști (adică eretici) sunt folositoare numai poporului nevinovat, adică batrânilor, copiilor, celor neputincioși cu trupul sau cu mintea, care nu au capacitatea de discernere, care nu sunt capabili să mărturisească.
    8 - Prin deducție logică, dacă credincioșii responsabili se vor osândi prin primirea tainelor de la nemărturisitori (în principal Împărtășania), cu atât mai mult PREOȚII NEMĂRTURISITORI SE VOR OSÂNDI!
    9 - Participați la slujbele unde NU se pomenesc episcopii trădători!

    Acestea sunt sfaturile Părinților din Muntele Athos!

    Mesajul de mai sus explică din punctul meu de vedere foarte bine. Acestea nu sunt obligatorii, acestea sunt pentru cei nu sunt împăcați cu ideea participării la slujbele unde preoții nu au luat nici un fel de poziție împotriva sinodului.

    Dacă nu vreți să le luați în considerare, este treaba voastră, nimeni nu vă obligă. La Judecată, fiecare dintre noi vom afla adevărul și vom da răspuns pentru cum am procedat.

    Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  31. De ce nu a preluat SACCSIV si acest articol? Sau scrie numai ce-i convine lui?

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt multe persoane care au pus comentarii pe articolul anti-ASTRADDLE si anti-pr Eftimie(de pe blogul Saccisv), care sustin parerea voastra, a celor de la ASTRADROM, dar inca nu au fost moderate. In urma cu 2 zile am pus eu unul, au mai pus si cativa prieteni de-ai mei, si inca nu au aparut. Se pare ca administratorul blogului Saccsiv nu publica decat comentariile care-s impotriva voastra. Sa-i fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  33. La articolul de la Saccsiv acesta este un raspunsul al nostru:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/02/cine-are-interesul-sa-declare-public.html

    RăspundețiȘtergere
  34. pr. Nicolae Avram8 februarie 2017 la 20:05

    Cei din jud. Neamt, de la schitul Radeni, care l-au hulit pe pr. Arsenie Boca si Nil Dorobantu, maine vor fi scosi din manastire cu jandarmii. Se pare ca inca nu s-au cait pt atitudinea lor. Sunt sigur ca pr. Arsene si Nil le-ar fi fost alaturi daca nu s-ar fi razvratit impotriva lor.

    RăspundețiȘtergere
  35. Pr Avram este normal ca un parinte sau un om de rand sa faca talcuiri la canoane? Stiind faptul ca acele canoane au deja talcuiri facute de Sfintii Parinti

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.