luni, 16 ianuarie 2017

Cum ne putem apăra de erezia ecumenistă prin rugăciune.


Program de rugăciune pentru perioada 16-25 ianuarie 2017
''Privegheaţi dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriţi să scăpaţi de toate acestea care au să vină şi să staţi înaintea Fiului Omului.'' (Luca 21:36)


Așadar, cu binecuvântarea câtorva părinți mărturisitori ce s-au îngrădit de cumplita erezie a ecumenismului, începând cu ziua de luni 16 ianuarie și până miercuri 25 ianuarie 2017, vom face în fiecare zi Acatistul Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos împreună cu un acatist la alegere din lista de mai jos:










Cine dorește se poate alătura, nu există o oră fixă, fiecare își rânduiește timpul cum știe mai bine.

''În sfârşit, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi întru puterea tăriei Lui.
Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului.
Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.
Pentru aceea, luaţi toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotrivă în ziua cea rea, şi, toate biruindu-le, să rămâneţi în picioare.
Staţi deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul şi îmbrăcându-vă cu platoşa dreptăţii,
Şi încălţaţi picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii.
În toate luaţi pavăza credinţei, cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului.
Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.
Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi rugăciunea pentru toţi sfinţii.''
Efeseni 6: 10-18

Cu noi este Dumnezeu!


Un comentariu:

  1. 1. Din invatatura Sfantului Ioan Damaschin, vietuitor in Lavra Sfantul Sava in sec. VII, catre popor, in apararea Ortodoxiei primejduita de erezii, precum iconoclasmul (Volumul Strajerii Ortodoxiei Ed Egumenita-2015, pg. 241-244):
    “ Nu muta hotarul stravechi pe care l-au insemnat parintii tai( Pilde 22,28)”;
    “… Pentru ce dar, n-a incercat sa inlature cultul icoanelor niciunul dintre atatia preoti din vechime si dintre imparatii daruiti de Dumnezeu crestinilor, care au stralucit in credinciosie, in cuvant si in vietuire, si nici unul dintre dintre multele sinoade care s-au tinut de Sfintii si de Dumnezeu insuflatii Parinti?
    Nu vom ingadui sa se invete o credinta noua… Nu vom ingadui ca una sa credem astazi si alta maine, nici sa se schimbe cugetele dupa imprejurari si credinta noastra sa ajunga de rasul si batjocura necredinciosilor! Nu vom suferi sa dam ascultare decretului imparatesc care cauta sa surpe Predania Parintilor[ …]
    Rugam fierbinte, de aceea pe poporul lui Dumnezeu, neamul cel sfant, sa tina cu tarie predaniile Bisericii, caci scoaterea putin cu putin din cele predanisite seamana cu cea a pietrelor dintr-o cladire, care curand se va prabusi desavarsit”
    Sfantul …socotea tacerea nesabuita si primejdioasa potrivit cuvantului: “ De vei vedea sabie venind si nu vei vesti fratelui tau, din mana ta voi cere sangele lui “( cf. Iezechiel 33,6,8)”.
    2. Comunicatul purtatorului de cuvant din partea Biroului de presa al Patriarhiei Romane, teolog Ionut Mavrichie ( Radio Trinitas Comunicat 16.01.2017 orele 18,06- 18,09 ): “ Saptamana de rugaciune pentru unitate crestina se va desfasura in perioada 18-25.01.2017, incepand cu slujba de la Catedrala evanghelica-luterana- Bucuresti 18.01, incheiata la 25.01. cu slujba de la Biserica Romano-Catolica, urmand ca pe 19.01.2016 sa aiba loc intalnirea inter-confesionala la Biserica Ortodoxa Sf. Silvestru din Bucuresti, cu “participare neliturgica” de preoti si teologi specializati in dialogul interconfesional… in acest an nu se mai organizeaza la Patriarhia Romana, doar la nivelul ”parohiei” saptamana de rugaciune…” (in extenso pe basilica.ro)
    3. Dupa asa o uraciune ecumenista , citam din nou pe Sf Teodor Studitul: “…daca sunt unii in vremurile de azi monahi, sa o arate prin fapte. Iar fapta monahului este de a nu suferi nici cea mai mica innoire a Evangheliei, ca nu cumva sa se faca pentru mireni pilda rea de erezie si partasie cu ereticii, avand sa dea seama de pierzarea lor sufleteasca…”, in sfarsit Sfantul spunea ca:”… in vremurile de erezie, nu numai cel mai inalt in rang si in cunostiinta trebuie sa lupte, sa graiasca si sa invete cuvantul Ortodoxiei, ci si cel din treapta ucenicului este dator sa propovaduiasca adevarul si sa vorbeasca cu slobozenie…”

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.