duminică, 22 ianuarie 2017

La Locurile Sfinte: Banul a patruns si in inimile celor care propovaduiesc saracia



Afacerea cu pamant sfintit de la “Grota laptelui”

   Pelerinii care merg la Ierusalim, pentru a se folosi duhovniceste, se confrunta cu diferite situatii, mai mult sau mai putin vadite, cu caracter comercial. De obicei, acestea le intalnim la localnicii evrei sau palestinieni. Unii pelerini au observat ca banul a devenit o ocupatie de baza chiar si pentru multi dintre crestinii care locuiesc in lacasurile de cult crestine.
   Un exemplu in acest sens este si afacerea cu pamant sfintit de la “Grota Laptelui” prezentata de Ileana Vacodi, una dintre pelerinele care au fost in Tara Sfanta. 
    Publicam mai jos textul integral si imaginile trimise pe adresa redactiei:


Cu banul inainte, la Locurile Sfinte

   Multi dintre credinciosii care merg in pelerinaj la Ierusalim trec si prin Betleem. Aici, centrul atractiei este locul nasterii Mantuitorului Iisus Hristos. Aproape de acest loc este si o manastire franciscana care, conform traditiei, se spune ca a fost ridicata pe locul unde Maica Domnului a stat si l-a alaptat pe Prunc. In mod special mi-a atras atentia aceasta manastire deoarece o aseaman mult cu locurile “sfinte” de la Medgiugore, Fatima, Lord etc., unde s-a dezvoltat foarte mult turismul si s-au intensificat activitatile comerciale.

   In vitrina pangarului unde se cumpara obiecte de colportaj am avut ocazia sa vad fotografii si scrisori cu persoane care au folosit pamant din acel loc si in viata lor s-au petrecut minuni. Printre enoriasi s-a raspandit zvonul ca cine cumpara pamant din acel loc, Maica Domnului ii va implinii o cerere, in mod special celor care nu pot avea copii. Am vazut ca multi din grupul de pelerini, din care faceam parte, cumparau pachetele cu pamant pentru a duce si la cunoscutii de acasa, unii chiar isi umpleau plasele cu astfel de pachetele.

   Am luat si eu un pachetel pe care sa il am de amintire. Monahul Franciscan care vindea pachetele cu pamant mi-a sugerat sa iau si eu, asemenea celorlalti din grup, mai multe pachete pe care sa le duc l-a cunoscuti. I-am multumit pentru propunere si am cerut voie sa ma lase sa iau pamant din pestera, din locul de unde e si pamantul din pachetele. Mi-a spus ca nu se poate motivand ca randuiala e sa se cumpere doar de la pangar. Am inteles aspectul comercial si mi-am propus sa fac cateva verificari.

   Astfel mi-am propus sa caut cateva dintre persoanele din Italia care erau afisate in vitrina. Sunt romanca, dar locuiesc in Italia de 12 ani. Regretul e ca nici una dintre persoanele din acest afisier nu poate fi verificata, daca marturia e adevarata, daca imaginile din fotografii sunt reale etc. Desi in dreptul fiecarei marturii scrise este o adresa sau chiar un numar de telefon acestea nu corespund cu informatia de pe afisier. Am fost la adresele respective dar acolo locuiesc alte persoane sau anumite adrese au fost incorecte. La numerele de telefon raspund persoane care nu stiu ca numarul lor apare in acel afisier sau alte numere sunt chiar inexistente.

   Revin asupra pachetelelor cu pamant. Pretul lor variaza de la 1 dolar la 5 dolari in functie de marimea pachetului. Sunt foarte frumos ambalate, iar la fiecare pachet cumparat se primesc si instructiuni care explica modul de folosinta a pamantului din pachet. Instructiunile sunt traduse in toate limbile, astfel incat, din orice tara ai fi, poti gasi un exemplar in limba pe care o vorbesti. Prezint aici textul integral tradus in limba romana:

“DEVOTIUNE CATRE SFANTA FECIOARA MARIA LAPTELUI PENTRU A OBTINE VINDECAREA DE PROBLEMELE MATERNE

BISERICA GROTA LAPTELUI, BETLEEM – TARA SFANTA

    Pastrati o pietricica din acest plic pentru cazul in care se termina praful, in felul acesta veti putea continua devotiunea, tinand piatra in mana.  Celelalte pietricele vor fi faramitate pentru ca din praful rezultat sa fie luat cat varful unui ac spre a fi consumat. Aceasta cantitate mica de praf o amestecati cu o cantitate mica de apa sau lapte. Sotul si sotia vor bea apa sau laptele acesta impreuna. Daca sunt catolici se vor ruga cel de al treilea mister al rozariului, «nasterea lui Isus la Betleem», un Tatal Nostru, 10 Bucura-te Marie si un slava Tatalui, implorand-o pe Sfanta Fecioara Maria de la Grota Laptelui sa mijloceasca pentru ei pe langa Domnul sa se vindece de boala lor sis a poata avea copii. Sa practice aceasta devotiune zilnic pan ace se va naste copilul. Daca sotul si sotia nu sunt catolici sa se roage la Sfintei Fecioare Maria cerand darul vindecarii de boala lor. Daca sotul nu doreste sa se roage aceasta devotiune o poate face si numai sotia singura.  

    Daca ajutati de aceasta devotiune veti primi binecuvantarea lui Dumnezeu prin darul unui copil, sunteti rugati sa trimiteti o fotografie a familiei cu nou nascutul, si, alaturat o scrisoare cu marturia despre miracolul la care ati fost partasi pentru a o putea adauga la colectia de «Copii ai minunii». Va rugam sa amintiti in rugaciunile dumneavoastra pe ceilalti soti care se roaga aceasta devotiune, si fiti siguri ca si ei se roaga pentru voi.

    Fie ca Domnul, cu mila sa divina, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria de la Grota Laptelui, sa va ofere minunea pe care o implorati! Amin.

N.B. Puteti practica aceasta devotiune si pentru a abtine vindecarea si de alte boli.”

CONCLUZIE:
Nu trebuie sa fi un teolog desavarsit sa observi modul in care se fac anumite manipulari, cautand castiguri banesti de pe seama unor oameni cu necazuri..............
  

3 comentarii:

  1. Asta e cultul "credintei"!!! Ăstia sunt popii/pastorii sau tot ce vreti voi... incapabili sa lucreze ca sa.Si castige pâine cu propria lor munca. Băieți deștepți ...Nu? Au ales o cale f simpla... credința, din care profita din plin!!! Roagă-te acasa sau unde vrei, nu ai nevoie de toate obiectele, pietrele,pământ sau mai stie dracu ce bazaconii inventate de ei ca sa te tamaduiesti. Prostii...
    Voi cumpărați cânt mai mult si la grămadă mergeți ca oile...
    Hai ca mai este unul care vrea 2 euro ca sa.i sustineti sait-ul si nu se opreste aici ci vrea si alte sponsorizări poate chiar donații cat puteti mai mult dați... sunt oamenii care nu au acoperis deasupra capului si nici pe draci nu il intereseaza de ei, dar ne credem mari crestini, mai bine fara litera s, ar fi cel mai corect!
    Asa ca ajutati si cumpărați cat mai mult de la neghiobi care stiu sa va ia banii intr-un stil frumos...

    RăspundețiȘtergere
  2. https://jurnalduhovnicesc.wordpress.com/2017/01/17/marti-17-ianuarie-2017-clerici-cu-nasul-infundat/

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi îs catolici. E clar despre ce e vorba. Cât despre a avea ca suvenir o bucățică de pământ de la Ierusalim e ok, dar de aici până la vrăjitoriile care se urzesc în juru-i, ... cale lungă ...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.